Esenyurt Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Külliyesi
Ulaşımın Yetersiz Olduğu İddiası
@Rick GrimesEsenyurt Eğitim Külliyesinde öğrencilerden ulaşım isyanı: Evimize dönemiyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın övdüğü, 8 lisenin bulunduğu Esenyurt Eğitim Külliyesi’ne ulaşım yetersiz. Öğrenciler ağır çantalarla yürümek zorunda kalıyor, yemek ise 85 lira.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sık sık övgüyle söz ettiği Esenyurt Eğitim Külliyesinde 4 Anadolu lisesi, 1 fen lisesi, 1 mesleki ve teknik Anadolu lisesi, 1 imam hatip lisesi, 1 spor lisesi, ayrıca bir anaokulu ve özel öğretim okulu bulunuyor. Ancak burada eğitim gören öğrenciler, özellikle ulaşımda büyük sıkıntılar yaşadıklarını anlattı.
Külliye önünden yalnızca 146-1 ve 142 B-1 numaralı iki otobüs hattı geçiyor. Bu otobüslerin ise sefer sayısı oldukça yetersiz. Öğrenciler çoğu zaman çantalarıyla birlikte ilerideki veya gerideki duraklara yürümek zorunda kalıyor. Sosyal medyadan sorunlarını görünür kılmak için hesap açarak paylaşımlar yapıyorlar. Bir öğrenci, “Paylaşılan videolarda görülen duraktan dört hat geçiyor ama bizim bulunduğumuz durakta sadece iki hat var. Onlar da dolu ve seyrek geliyor” diye anlatıyor. Dolmuş hatları ise külliye önünden geçmiyor. Yakındaki duraklardan geçen 1 ve 10 numaralı minibüslerin öğrenci ücreti 16.50 TL. Öğrenciler, yeni tarife ile bu fiyatın 21 TL’ye yükseleceğini belirtiyor. Bu da öğrencilerin günlük ulaşım masrafını ciddi bir yük haline getiriyor.
Öğrenciler, ulaşım sorununa çözüm olarak hatların artırılmasını, servislerin düşük ücretli hale getirilmesini, külliye çevresine yeni durakların yapılmasını ya da öğrencilere özel İETT seferlerinin düzenlenmesini istiyor. Çünkü otobüslerin büyük bölümünü başka yolcular dolduruyor ve öğrenciler ayakta, sıkışık yolculuk etmek zorunda kalıyor. Ulaşım sorunu yalnızca okul çıkışında değil okula giderken de yaşanıyor. Ulaşım için sınırlı servise sahip olan bu bölge aynı zamanda bir fabrika bölgesi ve sabah bu ulaşım hatlarına ciddi bir yığılma oluyor. Öğrenciler okula gecikmemek için de çok erken uyanmak zorunda. Birçok öğrenci sabahçı oldukları için saat 5’te kalkmak zorunda kaldıklarını, derse uykusuz girdiklerini ve günün geri kalanında yorgun düştüklerini söylüyor.
Ulaşım dışında da öğrencilerin gündelik yaşamını zorlaştıran birçok sorun bulunuyor. Külliyedeki ortak kullanım alanları çoğu okul için kapalı tutuluyor; öğrencilerin kantinlere erişimi sınırlı ve fiyatlar çok yüksek. Bir öğle yemeği 85 TL’ye kadar çıkarken, öğrenciler için beslenme ihtiyacı neredeyse erişilmez hale geliyor. Kitaplarını koyacak dolapların olmaması nedeniyle öğrenciler her gün ağır çantalarla okula gelip gidiyor. Teneffüs süreleri de oldukça kısıtlı. Üç teneffüsün ikisi 10, biri 15 dakika; toplamda 35 dakikalık bir dinlenme süresi bulunuyor. Öğrenciler blok derslerde nefes alamadıklarını dile getiriyor.
Esenyurt Eğitim Külliyesi öğrencileri, yaşadıkları tüm bu sorunlara rağmen en büyük taleplerinin ulaşımda iyileştirme olduğunu söylüyor: “Biz her gün sabahın köründe uyanıyoruz, kilometrelerce yol yürüyoruz. Uykusuz ve yorgun kalıyoruz. Ücretsiz ya da öğrencilere özel toplu taşıma hattı olmadan bu sorun çözülmez.”
(Evrensel)
Ders saatleri değiştirilebilir.O kadar okulun bir arada ne işi var tabi olur
Hepsinin elinde telefon var onuda yapmıyorlarsa...Bence ÖHO sokmasın elini bu işe ve İETT'nin görmesi lazım bunu İnstagrama yazınca bir şey olmuyorki İETT'ye yazacaklar yazıyorlardır inşallah
Bu Külliyede okuyan Lise Öğrencileri 2008 2009 2010 2011 2012'liHepsinin elinde telefon var onuda yapmıyorlarsa...
Z kuşağının son yılları dedim 2009 2010 2011 2012 demek istemiştim.
Okul İdaresiyle konuşmak yerine Belediyeye Atıyorlar ondan dedim.Bu Külliyede okuyan Lise Öğrencileri 2008 2009 2010 2011 2012'li
Az önce yazdıktan sonra saatleri farklıdır demiştim ama aynıysa gerçekten yuh akıl var fikir varOkul İdaresiyle konuşmak yerine Belediyeye Atıyorlar ondan dedim.
İddiaya göre Tüm Okullar Aynı Anda çıkıyormuş. Okul İdareleri Toplanıp Ders Saati Konusunda Anlaşmalı. Örneğin Bazı Okullar 8'de Başlıyor ve 2'de bitiyorsa Bazıları 9-10'da başlasın 4'te bitsin. Hepsinin Aynı anda Çıkması Mümkün değil.
bu attığım instagram hesabı öyle iddia ediyorAz önce yazdıktan sonra saatleri farklıdır demiştim ama aynıysa gerçekten yuh akıl var fikir var
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.