Tema düzenleyici

En sevdiğiniz tren modelleri

Konu sahibi
Forumda raylı sistemler otobüslere kıyasla daha az tartışılıyor. Ben de bunun için böyle bir başlığı uygun gördüm. En sevdiğiniz tren markaları, tren modellerini paylaşabilirsiniz:

Durmazlar Panorama
Alstom Citadis
Ankaray’daki Ansaldo Breda setleri
2008 Rotem
88 ABB
Siemens Velaro
çok sevdiğim araçlardır

CAF’lar bana ruhsuz geliyor.

Son düzenleme:
İstanbul'daki raylı sistem araçlarından tramvay olarak en sevdiğim T5'teki Durmazlar Panorama araçlarıdır, metro olarak ise M2'deki 2017 Rotem'ler en sevdiğimdir.

İstanbul'daki raylı sistem araçlarından tramvay olarak en sevdiğim T5'teki Durmazlar Panorama araçlarıdır, metro olarak ise M2'deki 2017 Rotem'ler en sevdiğimdir.
Bu mesajıma ek olarak diğer modellerden de bahsedeyim:

Tramvaylardan T1'in Alstom'ları, T4'ün İTA ve Hyundai Rotem'lerini de severim ama T5'teki Durmazlar kadar değil, sevmediğim tramvay modelleri ise T1'deki Bombardier ve T4'teki KTA'lar. İstanbul dışında ise tramvaya binmediğim için ise İzmir, Bursa, Kocaeli, Antalya, Gaziantep, Konya, Kayseri, Eskişehir ve Samsun'un tramvayları nasıl onları da bilmiyorum.

Metrolardan ise M2'in 2008 Rotemleri, M3 ve M9'un Alstom'ları, M5'in CAF'ları, M6'ın Alstom'ları, M7 ve M8'in Rotemleri, M11'in CRRC'lerini de severim, sevmediğim ise M1'in ABB'leri. İstanbul dışında metroya binmediğim için de İzmir Metrosunun araçları, Ankara metrosunun araçları ve Bursaray'ın araçları nasıl bilmiyorum.

Banliyö Trenlerine bakarsam ise sadece E23000 ve E32000'lere bindim. E32000'lere sürekli Marmaray kullandığım için sayısız kez bindim, E23000'lere de 2010-2013 arası İstanbul'da çalışırlarken ve geçen yıl Sakarya'da Adaray'ın açılması sayesinde 2024 Ekim'den geçtiğimiz 2025 Haziran'a kadar Sakarya'da bulunduğum süre zarfında bindim. E23000'leri daha çok seviyorum ama kapasite olarak bakarsam da E32000 çok iyi. İzmir'e hiç gitmediğim için de İzban'ın setleri nasıl hiç bilmiyorum.

YHT setlerinden ise hem CAF'lara hem Siemens Velaro'lara bindim Siemens Velaro'yu çok severim. CAF'ları da pek sevmiyorum.

Bölgesel tren setlerinden ise Ada Ekspresinde çalışan E44000'lik setlere çok kez bindim gayet güzel, DMU'lara ise hiç binmediğim için nasıl olduğunu bilmiyorum.

Forumda raylı sistemler otobüslere kıyasla daha az tartışılıyor. Ben de bunun için böyle bir başlığı uygun gördüm. En sevdiğiniz tren markaları, tren modellerini paylaşabilirsiniz:

Durmazlar Panorama
Alstom Citadis
Ankaray’daki Ansaldo Breda setleri
2008 Rotem
88 ABB
Siemens Velaro
çok sevdiğim araçlardır

CAF’lar bana ruhsuz geliyor.
Ben en çok Hyundai Rotem (2009,2017,2019 olmak üzere) çok seviyorum. Sesi,duruşu ve kapı ikaz sesleri yıllardır beni benden almış durumdadır kendisi😀

Geri