Tema düzenleyici

Emekli Maaşları ve Maaş zamları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan crypton
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Zaten 99 sonrası ve öncesi durumu çıktıktan sonra emeklilik hayal oldu. Kadınlarda 58, Erkeklerde 60. Bu yaşı görüp göremeyeceğiz de kesin değil. Ki görsek bile bu saatten sonra emeklilik parasını ne yapacağız. Eskiler iyi yararlandı bu sistemden
Biraz aklı olan kendi birikimini yapar. Müstakil + biraz birikimle iyi bir yaşlılık geçirilebilir.

Emeklilik ile ilgili bu eşitsizliği gidermemiz gerekiyor.
Memur emeklilerine seyyanen zam yapılıyor ama normal emekli görmezden geliniyor.
Normal emekli de insan değil mi?
Neden normal emekliler görmezden geliniyor?
Bu yüzden change.org iyilik elçileri olarak bu kampanyayı başlattık.
Mutlaka bu kampanyayı imzalayıp paylaşarak destek vermenizi bekliyoruz.

Emeklilik ile ilgili bu eşitsizliği gidermemiz gerekiyor.
Memur emeklilerine seyyanen zam yapılıyor ama normal emekli görmezden geliniyor.
Normal emekli de insan değil mi?
Neden normal emekliler görmezden geliniyor?
Bu yüzden change.org iyilik elçileri olarak bu kampanyayı başlattık.
Mutlaka bu kampanyayı imzalayıp paylaşarak destek vermenizi bekliyoruz.

Emekliye zam yapamazlar. Ekonomik ortam bunu kaldıramaz. Boşuna ümit içine girmeyin. 60 yıl önceki Türkiye'de yaşamıyoruz. Sistem çökük. Seçime kadar böyle devam edecek. Benim gördüğüm seçimden sonra iflas açıklanacak.

Kendi evinde oturmayan 4 milyon emekli varmış.
2,5 milyonu TOKİ için başvuru yapmış.
Demek ki peşinatı ve aylık taksidi ödeyecek paraları var.

60 yıl önce süperdi galiba
Biraz araştırın. Çalşan nüfus çok emekli nüfus az. 2000 sonrası nüfus sorunu ile birlikte bugün geldiğimiz noktada çalışan az emekli çok konumuna geldik. Bugün ben emekli oldum devlete para verdim artık devlet bana baksın kafasından çıkılması gerekli. "sistem çöktü". Siyasilerin göz boyamalarına aldırmayın.

Bu sistem yerine Koalisyonsuz Parlamenter Sistemi yapabilirlerdi.
Şöyle olurdu.
Genel seçim iki turlu olurdu.
1.turda hiçbir parti çoğunluğu elde edemedi mi sorun yok.
2.tur seçim yapılırdı ve en çok oyu alan parti hükümeti kurardı.
Birde cumhurbaşkanı tarafsız olurdu.
Veto yetkisi olmazdı.

Saadet Partisi emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine gelmesi kanun teklifi sunmuş.
İmza kampanyası da başlatmışlar.
Şimdiden 13 bin imzaya yaklaşmış.
Sizde destek verebilirsiniz.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, en düşük emekli aylığının artırılmasına ilişkin, "Bu, kanuni düzenleme gerektiren bir konu, dolayısıyla takdir Meclisimizde." dedi. En düşük emekli aylığı için kritik toplantı bu akşam planlanıyor.​

Tahminim doğru çıktı.

82860.jpg

Geri