Tema düzenleyici

Dolmabahce - Levazim Tuneli

trafikJam

Astsubay
Konu sahibi
Temel atma / yapım başlangıcı:
  • Fiziki çalışmaları 2018 yılı başında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatıldı.
Amaç:
  • Dolmabahçe ve Levazım bölgesi arasındaki trafik yoğunluğunu büyük ölçüde azaltmak,
  • Mevcut yolculuk süresini(60 dakikadan) yaklaşık 5–10 dakika'ya indirmek planlanıyor.

Durdurulma tarihi:
  • İnşaatın 2021 yaz aylarında durduruldugu haberleri var.

Durma nedeni:
  • Çeşitli kaynaklara göre: altından geçtigi evlerde zemin hasarı şüphesi belirtilmiş.

Kamuoyu Talebi:
  • Tünelin durdurulmasının yanlış oldugu konusunda 100'lerce haber yapıldı,
  • Yıllar geçmesine rağmen unutulmayıp 2025 yılında bile 10'dan fazla haber yapılıp + Instagram, X ve Reddit platformlarında halk tarafından gündemde tutulmaya ve tünelin bitirilmesi talep ediliyor.

Konu sahibi
Merhaba,

Yapımı durdurulan Dolmabahçe – Levazım arası tünel projesinin mevcut fiziki ilerleme durumu hakkında tarafıma

* güncel fiziksel ilerleme oranı bilgisinin verilmesini ve
* söz konusu tünelin inşaat çalışmalarının yeniden başlatılmasını talep ediyorum.

Bu tünelin tamamlanmasi, sahil hattındaki kronik ve yoğun araç trafiginin bitireceğini düşünüyorum...

Ekstra olarak bir proje fikrimde var duymak isterseniz:

Tünelin hayata geçirilmesiyle birlikte
Dolmabahçe Caddesi’nin tamamen yayalaştırılması, oturma alanları ve banklarla düzenlenmesi ve

Eski Türk devletlerinden başlayarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e kadar uzanan önemli Türk liderlerinin heykellerinin ve bilgilendirici unsurların yer aldığı, turistik ve kültürel bir destinasyon oluşturulmasını bir İstanbul aşığı olarak talep ediyorum...

Gereğini bilgilerinize arz ederim.

Konu sahibi
Merhaba,

Yapımı durdurulan Dolmabahçe – Levazım arası tünel projesinin mevcut fiziki ilerleme durumu hakkında tarafıma

* güncel fiziksel ilerleme oranı bilgisinin verilmesini ve
* söz konusu tünelin inşaat çalışmalarının yeniden başlatılmasını talep ediyorum.

Bu tünelin tamamlanmasi, sahil hattındaki kronik ve yoğun araç trafiginin bitireceğini düşünüyorum...

Ekstra olarak bir proje fikrimde var duymak isterseniz:

Tünelin hayata geçirilmesiyle birlikte
Dolmabahçe Caddesi’nin tamamen yayalaştırılması, oturma alanları ve banklarla düzenlenmesi ve

Eski Türk devletlerinden başlayarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e kadar uzanan önemli Türk liderlerinin heykellerinin ve bilgilendirici unsurların yer aldığı, turistik ve kültürel bir destinasyon oluşturulmasını bir İstanbul aşığı olarak talep ediyorum...

Gereğini bilgilerinize arz ederim.
Bu maili çözüm merkezine atıp talep olusturabilir miyiz dostlar?

40-50 kişi talep ederse illa ki dikkatler çekilir...

Geri