Piyasa diyor ki degisen birsey yok ve olmayacak.Sarı siteye ilan yüklenmemiş emlakçılar fiyat belirliyor sanırım
Piyasa diyor ki degisen birsey yok ve olmayacak.Sarı siteye ilan yüklenmemiş emlakçılar fiyat belirliyor sanırım
Faiz 0 olsa bile bir muteahhit 3 yilda 33% kar etmek icin kendi cebindeki 600 milyonu niye riske atsin?Şuanki ekonomi içinde kimse en azından ben, 600 milyon veripte 2 yıl içinde 800 milyon almak için beklemem.
Banka faizleri 10’un altına düşerse ona bir şey demem.
Faiz dusuk olursa girerler. misal avrupada faiz % 1 veya 2 dir hadi 3 olsun. Paran olunca uzerine birde vergi keserler aldıgın faizde vergiye gider yani paran oldugu gibi yıllarca durur. Hatta ekisledebilirFaiz 0 olsa bile bir muteahhit 3 yilda 33% kar etmek icin kendi cebindeki 600 milyonu niye riske atsin?
3 yilda en az 60% kar etmesi lazim ki bu ise girissin yoksa parasini baska yerlerde degerlendirir diye dusunuyorum.
Turkiyede neyin ne olacagi belli degil. Krizden veya devlet politikalarindan dolayi tasinmaz devaluasyonu olursa 60% kar etmeyi beklerken 20% veya daha fazla zarar da edebilir.Faiz dusuk olursa girerler. misal avrupada faiz % 1 veya 2 dir hadi 3 olsun. Paran olunca uzerine birde vergi keserler aldıgın faizde vergiye gider yani paran oldugu gibi yıllarca durur. Hatta ekisledebilirDolayısıyla % 20 30 kazanacagi bir ise parasını koyarlar çok rahat.
Ek olarak her insan aynı kar marjı ile çalısmayabilir. Tabi ülkemizde dinamikler biraz farklı. %60 kar marjını 3 sene için az gören bile olabilir.
Ben mesela faizlerden gittim hesap yaparken. Senelik %30 alsan 600m için, 180m faiz oderler 2 senede bilesik faiz ile 400u geçer. Bu süre zarfında faizler duserseki onunda garantisi yok ona göre pozisyon alınır.
Öyle bir pay yok malesef. Kooperatiflerin imar yönetmeligi farkli ise birisi yönetmeligi paylasir bakariz.Arkadaşlar anladığım kadarıyla %10 konfor payı 1.75 emsali olan yerlere veriliyor. Kooperatif arsası olursa bu konfor payı %30'a çıkıyor. Halihazırda bir parselde %10 konfor payını %30'a çıkarabilmek için hissedarlar arası kooperatif kurulabilir mi? onu öğrenmek istiyorum. Ayrıca grubumuzda profesyonelce cevap veren ve paylaşımlar yapan bütün paydaşlara teşekkür ediyorum.
%5 dükkan yapılırsa tahminen ne kadar düşerBana ne kadar daire düşüyor hesabını yapmak isteyenler için;
Arsanızın konut imarlı ve %50-50 anlaşıldığını varsayarsak her 171 m² arsa için 1 daire düşüyor. Bu şekilde daha kolay hesap edebilirsiniz.
%5’i ile dükkan yapılırsa bir miktar düşer alacağınız daire.
%5’in tamamı kullanılırsa 180 m2 arsaya 1 daire düşüyor.%5 dükkan yapılırsa tahminen ne kadar düşer
Çankaya belediyesinden sorgulandığında konut olarak görünüyor.29973/3 parsel ticari + konut mu yoksa sadece konut mu? 2-3 yıl öncesinde bilgi edinme başvuruma 1,75 konut alanı olduğu bilgisi verilmiş. Tapu sorgulama kısmında Çankaya Tapu Müdürlüğü ticaret alanı olduğunu beyan olarak eklemiş. Bu durumda ticari + konut mu oluyor? @RKK
Ekli dosyayı görüntüle 66066
Ekli dosyayı görüntüle 66065
Ama o ticari kısımda da hakkımız yokmu mantıken anlamadım%5’in tamamı kullanılırsa 180 m2 arsaya 1 daire düşüyor.
Arsanız kaç hisseliAma o ticari kısımda da hakkımız yokmu mantıken anlamadım
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren xentr.net adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.