Tema düzenleyici

Diyarbakır Son Dakika Gündem Haberler 📺

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan WowTurkey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Diyarbakır Büyükşehir'den bir ilk: Halkın istediği projeyi yapacak!​

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, 2025 yılı bütçesinin yüzde 5’inin halkın istediği projelerde kullanılacağını açıklamıştı. Başvurular başladı.​

“DİYARBAKIR İÇİN BİR PROJEN Mİ VAR? SEN DE BAŞVUR!"
Diyarbakır’ın geleceğini şekillendirecek bu süreçte, kent sakinlerinin aktif bir şekilde yer alması için çalışma resmen başlatıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, şehri daha yaşanabilir kılmak ve vatandaşların bütçe harcamalarına daha fazla katılımını sağlamak amacıyla Diyarbakır Kent Konseyi ortaklığıyla hazırladığı "Senin Kentin, Senin Bütçen" adlı katılımcı bütçe uygulaması, kent halkının, şehrin bütçesiyle ilgili karar süreçlerine aktif olarak dahil olmasına olanak tanıyacak. Bütçe harcamalarına ve kente dair kararlara yurttaşların aktif katılımını sağlamak amacıyla “Senin Kentin, Senin Bütçen” sloganıyla katılımcı bütçe uygulaması, 20 Temmuz 2025 tarihine kadar http://katilimcibutce.diyarbakir.bel.tr adresinden başvuru yapabilecek.

PROJE HAKKINDA
Hayata geçirdikleri takdirde Diyarbakır ve ilçe belediyelerinde bir ilk olacak katılımcı bütçeye ilişkin daha önce açıklama yapan Eş Başkan Bucak:
“Muhtemelen gerçekleşecek olan bütçenin yüzde 5'i. Yani bu yılki bütçemizin yüzde 5'ini kentteki gençlerin, kadınların çocukların ve farklı kesimlerin herkesin aslında fikrine, önerisine ihtiyacına sunmak istiyoruz. Çalışmasını altyapısını, kendi konseyimiz hazırlayacak. Ve bizde belediye olarak bunu kabul edip, onayladığımızı bunun bir tarafı olduğumuzu ve bütçenin yüzde 5'ini buna ayıracağımızı da taahhüt edeyim şimdiden” ifadelerini kullanmıştı.


1751322864999.png
 

Diyarbakır'da yangın: 3 dükkan 22 traktör yandı.​


1754637993102.png

Diyarbakır'da çıkan yangında, 3 iş yeri ve çok sayıda traktör kullanılamaz hale geldi. İş yerlerinden birinin ise çatısı çöktü. Yangının çıkış nedenini belirlenmesi için inceleme başlatıldı.​

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesindeki Traktörcüler Sitesi'nde çıkan yangında 3 dükkan, 22 traktör ve 1 otomobil yanarak kullanılamaz hale geldi.
1754638026878.png

Kayapınar ilçesi Fırat Mahallesi’nde bulunan Traktörcüler Sitesi'nde, saat 02.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede yayılarak dükkanlara ve park halindeki traktörlere sıçradı.
1754638043762.png

İhbarla olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle yangın söndürüldü.
1754638061342.png

Yangında 3 dükkan, 22 traktör ve 1 otomobil tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. İş yerlerinden birinin ise çatısı çöktü. Yangının çıkış nedenini belirlenmesi için inceleme başlatıldı.
 

Diyarbakır'da yangın: 3 dükkan 22 traktör yandı.​


Ekli dosyayı görüntüle 76697

Diyarbakır'da çıkan yangında, 3 iş yeri ve çok sayıda traktör kullanılamaz hale geldi. İş yerlerinden birinin ise çatısı çöktü. Yangının çıkış nedenini belirlenmesi için inceleme başlatıldı.​

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesindeki Traktörcüler Sitesi'nde çıkan yangında 3 dükkan, 22 traktör ve 1 otomobil yanarak kullanılamaz hale geldi.
Ekli dosyayı görüntüle 76698
Kayapınar ilçesi Fırat Mahallesi’nde bulunan Traktörcüler Sitesi'nde, saat 02.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede yayılarak dükkanlara ve park halindeki traktörlere sıçradı.
Ekli dosyayı görüntüle 76699
İhbarla olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle yangın söndürüldü.
Ekli dosyayı görüntüle 76700
Yangında 3 dükkan, 22 traktör ve 1 otomobil tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. İş yerlerinden birinin ise çatısı çöktü. Yangının çıkış nedenini belirlenmesi için inceleme başlatıldı.
İtfaiyenin Çok Geç Geldiği Söyleniyor.
 
Diyarbakır’da önceki gün 9 yaşındaki çocuğu kaçırmaya çalışan G.K. (28), yakalandı.

Olay, 27 Ağustos öğle saatlerinde Yenişehir Mahallesi Lise 1. Caddesi’nde meydana geldi. Bir kişi, tişörtünden tuttuğu erkek çocuğu zorla götürülmeye çalıştı. Bu sırada çocuğun ağlayarak ‘ağabey beni kurtar’ dediği inşaat malzemeleri satan esnaf Ahmet Aslan (42) şüpheliye müdahale etti. Çocuk şüphelinin elinden kaçıp kurtuldu. Aslan’ın, şüpheliye müdahale ederken attığı yumruğun parke standına denk gelmesiyle 2 parmağı kırıldı. Şüpheli kaçarken, ihbar üzerine adrese polis ekipleri sevk edildi. Ailenin de şikayeti üzerine polis, çevredeki güvenlik ve Kent Güvenlik Yönetimi Sistemi (KGYS) görüntülerini incelemeye aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerinin çalışmasıyla şüphelinin G.K. olduğu tespit edildi. G.K., saklandığı Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi’nde bir cami bahçesinde yakalanarak gözaltına alındı. G.K.’nin emniyetteki işlemler devam ediyor.

Öte yandan, şüphelinin çocuğu kaçırmaya çalıştığı, Ahmet Aslan’ın da müdahale ettiği anlar ile olayın ardından ailenin Aslan’a yaptığı teşekkür ziyareti ve çocuğun Aslan’ın elini öpmeye çalışarak sarıldığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı. (DHA)
 
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde husumetli iki grup arasında çıkan silahlı kavgada kurşunun hedefi olmayan bir kişi hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili gözaltına alınan 3 şüpheliden 2’si tutuklandı.

Kamera kayıtlarını yok etmeye çalıştılar
1 Eylül 2025 tarihinde saat 02.00 sıralarında Bağlar ilçesi Bayramoğlu mevkiinde yaşanan s.lahlı k.vga büyük bir trajediye yol açtı. Husumetli iki grup arasında çıkan çatışmada, olayla ilgisi bulunmayan bir vatandaş, başına isabet eden kurşunla yaşamını yitirdi.

Olay sonrası Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Yapılan incelemelerde, şüphelilerin çaldıkları kamera kayıt cihazını yaktıkları, ancak buna rağmen delillerin büyük bölümünün kurtarıldığı öğrenildi.

Şafak operasyonu ile yakalandılar

Ekipler, olaydan 24 saat geçmeden şüphelilerin izini sürerek operasyon düzenledi. Saklandıkları yerde kıskıvrak yakalanan 3 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2’si tutuklanırken, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: Öz Diyarbakır Gazetesi
 

Diyarbakır'da bir kavşak var ki karma karışık…​

Bağlar ilçesindeki İskanevleri mevkiinde bulunan kavşak, karmaşık yapısıyla sürücülere zor anlar yaşatıyor ve şehir trafiğini olumsuz etkiliyor.​



a

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde, İskanevleri mevkii olarak bilinen bölgede trafik düzeni adeta sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Medine Bulvarı ile Girne Caddesi'nin Karacadağ Bulvarı'na bağlandığı noktada, aynı anda farklı yönlerden gelen araçların karşı karşıya gelmesi nedeniyle kavşakta ciddi bir yoğunluk ve karışıklık meydana geliyor.
a


Birden Fazla Yön Aynı Noktada Kesişiyor Kantar Kavşağı'ndan gelip Karacadağ Bulvarı'ndan sola dönmek isteyen araçlar, aynı anda Alay tarafından gelip bulvardan sağa dönmeye çalışan sürücülerle karşılaşıyor. Bu sırada Mezarlık Caddesi'nden gelen araçların da Medine Bulvarı ve Girne Caddesi'ne yönelmesiyle kavşaktaki trafik akışı tamamen düzensiz hale geliyor.

Özellikle trafik ışıklarından geçen sürücüler, kafa karıştıran bu düzen karşısında ne yapacaklarını bilemiyor. Vatandaşlar, bölgede sık sık maddi hasarlı kazaların yaşandığını, bazen de ciddi trafik tıkanıklıklarının meydana geldiğini belirtiyor.

"Işıklardan geçiyoruz ama karşımızdan mı, sağımızdan mı, solumuzdan mı araç çıkacak kestiremiyoruz" diyen sürücüler, her gün aynı kaosu yaşadıklarını ifade ediyor.

Şehri bilmeyen ve özellikle farklı illerden gelen sürücüler için bu bölge tam anlamıyla içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Yol güzergâhını bilmeyen sürücüler, kavşak düzenindeki karışıklık nedeniyle ani manevralar yapmak zorunda kalıyor. Bu da trafik güvenliğini daha da tehlikeye sokuyor.


Bölgede yaşayan vatandaşlar ve sürücüler, kavşağın daha anlaşılır hale getirilmesi için düzenleme yapılmasını istiyor.



Muhabir: Kazım Şanlı
Kaynak: Amed Haber
 

Okulların açılacağı ilk gün toplu ulaşım öğrenciler için ücretsiz olacak.​

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2025-2026 eğitim öğretim yılının ilk günü olan 8 Eylül Pazartesi günü öğrencilere ücretsiz ulaşım hizmeti sunacak.

Ulaşım Dairesi Başkanlığı, 2025-2026 eğitim öğretim yılının 8 Eylül Pazartesi günü başlamasını göz önünde bulundurarak toplu ulaşım konusunda bir karar aldı. Karara göre, öğrencilerin okullarına daha rahat ve kolay ulaşabilmesi için 8 Eylül Pazartesi günü Büyükşehir Belediyesine ait otobüsler ücretsiz hizmet verecek.

Yapılan düzenlemeyle tüm öğrenciler otobüslerden ücretsiz olarak yararlanacak.

1757161658594.png
 
Geri
Üst Alt