Tema düzenleyici

Diyarbakır İmara Açılacak Bölgeler

Sores kardeşim birincisi resmiyete Garbiçanakci diye geçmez Ağaçgecit köyü diye geçer. Ayrıca imar planı yürürlüğe girmeden önce bir ay askıda kalır askı sürecinde büyükşehir belediyesi 4. Katta ki imar biriminin camına asar yada duyurular da paylaşır. Sana kim bilgi verdi bilmiyorum ama bence doğru bilgi vermemiş

Ayrıca cimerden yaptığım başvuru da Garbiçanakci 364. Parselin su havzası içersinde olmadığınin bilgisine ulaştım arkadaşlar. DSİ tarafından çıkarılmış su havzasından. Yatırım yapmak isteyenlerin bilgisine. Burada olabildiğince birbirimizi doğru bilgilendirelim arkadaşlar.

Sores kardeşim birincisi resmiyete Garbiçanakci diye geçmez Ağaçgecit köyü diye geçer. Ayrıca imar planı yürürlüğe girmeden önce bir ay askıda kalır askı sürecinde büyükşehir belediyesi 4. Katta ki imar biriminin camına asar yada duyurular da paylaşır. Sana kim bilgi verdi bilmiyorum ama bence doğru bilgi vermemiş
Sana adres vereyim gel birlikte gidelim belgeyi bana atmadı ama birlikte gidip bakabiliriz yalan konuşacak Halim yok gördüğümü söylüyorum

Screenshot_2025-07-24-11-56-28-078_com.android.chrome.jpg

Ayrıca cimerden yaptığım başvuru da Garbiçanakci 364. Parselin su havzası içersinde olmadığınin bilgisine ulaştım arkadaşlar. DSİ tarafından çıkarılmış su havzasından. Yatırım yapmak isteyenlerin bilgisine. Burada olabildiğince birbirimizi doğru bilgilendirelim arkadaşlar.
Beyler garbiçanakçıda zaten su havzası yoktur yok

Abiler bi sorum olacak
İmar girmemiş yerde mesela 1 dönüm yerimiz var
İmar girdiğinde genelde bunum yarısı gidiyor imar ifraz olarak değilmi kaldı 500 metre diyelim
Bu 500 metreye diyelim 4 daire düşüyor .müteahhite verdiğinizde eğer müteahhitle yarı yarıya anlaşılmışsa size iki daire kalıyor diyelim
Bu hesap doğrumudur
Diyarbakırda genelde nasıl işliyor bu hesap
Bilgi verebilirsrniz sevinirim
İki belirleyici unsur var ,birincisi emsal olarak kaç verildiğidir.mesela 1,25 verilir 0,90 verilir ,0.60 verilir ,1,40 v.s v.s 1 üzeri ne kadar çok olursa o kadar daire veya büro v.s sayısı artar.belediyenin tarladan arsaya geçişte kestiği miktar genelde %40 . Sizin 1000 metre kareden 600 metre kale elinizde kalır.diyelimki imar emsali 1,25 verilmişsse 600 x 1,25 :750 metre kare yapı izniniz olur. İkinci belirleyici konu sizin müteahit ile yapacağınız anlaşmadır.arsa değeri ne kadar çok ise o kadar eliniz güçlüdür ama tabii şuan mesela imar eksikliği olduğu için ayrıca bi eliniz güçlü olur.normalde %40-43 veya en fazla %45 Müteahit kabul eder ama şuan %55 bile müteahit kabul eden yerler var.
Sizin 750 metreyi normal bi durumda %45 ile anlaştığınızı düşünürsek 750 x45/100 :337,5 metre kare kapalı alanınız olur.diyelimki 3+1 daire yapacak projede ve 150 metre kare bürüt olacaksa 2 tane 3+1 daireniz ve 37,5 metre karede elinizde alan kalacak ,eğer 2+1 bürüt 70 metre kare yapılırsa sizin 4 tane 2+1 daireniz ve 57,5 metre karede fazladan arsanız olur.onunda farkını ödeyip bi 2+1 alma durumunuz varsa 5 tane 2+1 daireniz olur

İşte bende DSİ tarafından teyit ettim olmadığını. Yani sores sana yanlış bilgi vermiş olabilirler dedim. Ağaçgecit ve hashavar mantıklı ama ne olur bilemem. İnşallah dediğin gibi olur

İşte bende DSİ tarafından teyit ettim olmadığını. Yani sores sana yanlış bilgi vermiş olabilirler dedim. Ağaçgecit ve hashavar mantıklı ama ne olur bilemem. İnşallah dediğin gibi olur.

iyi günler bahsedilen bölgelerde imar çalışması yapılıyor ya da imar aşamasında ise fiyatlar niye dipte görünüyor... hashavar, ağaçgeçit ve garbiçanakçıda fiyatlar yerlerde sürünüyor.... benim bildiğim kadarıyla bir yerde imar bahsi açıldı mı fiyatlar yükseliyor ama burada tam tersi acaba neden

iyi günler bahsedilen bölgelerde imar çalışması yapılıyor ya da imar aşamasında ise fiyatlar niye dipte görünüyor... hashavar, ağaçgeçit ve garbiçanakçıda fiyatlar yerlerde sürünüyor.... benim bildiğim kadarıyla bir yerde imar bahsi açıldı mı fiyatlar yükseliyor ama burada tam tersi acaba neden
Çünkü alan satmıyor satan birdaha dönüp almıyor yıllardır piyasası bozuk olan bir yer o yüzden oglakli sürekli satılan el değiştiren bir yer ondan fiyatı sürekli yükseliyor ...

Millet yapay zekaya soracak kadar sıkılmış bu imar işinden ama belediye ne hikmet ise kılını kıpırdatmiyor birdaha dem partiye oy vermem

30 Ocak 2025 tarihinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Bağlar’daki Hashavar Mahallesinde parsel 1225 için 1/5000 nazım + 1/1000 uygulama imar planı değişikliği askıya çıkarıldı. Mevcut kullanım “Park Alanı ve Su Deposu” iken, planla “Konut, Ticaret, Eğitim, Aile Sağlık Merkezi, Sosyal Tesis, İbadet Alanı, Spor Tesisi, Teknik Altyapı, Çocuk Bahçesi, Trafo, Yol” gibi fonksiyonlara geçiriliyordu

30 Ocak 2025 tarihinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Bağlar’daki Hashavar Mahallesinde parsel 1225 için 1/5000 nazım + 1/1000 uygulama imar planı değişikliği askıya çıkarıldı. Mevcut kullanım “Park Alanı ve Su Deposu” iken, planla “Konut, Ticaret, Eğitim, Aile Sağlık Merkezi, Sosyal Tesis, İbadet Alanı, Spor Tesisi, Teknik Altyapı, Çocuk Bahçesi, Trafo, Yol” gibi fonksiyonlara geçiriliyordu

IMG_0825.png

Geri
Üst Alt