Tema düzenleyici

Diyarbakır Haberleri

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan WowTurkey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Diyarbakır Valiliği’nden karla mücadele açıklaması​


1767033566286.png

Diyarbakır Valiliği kent genelinde devam eden kar yağışıyla ilgili yürütülen çalışmalara yönelik açıklamalarda bulundu.
TİGRİS HABER - Ana güzergahlarda kar ve buzla mücadelenin aralıksız sürdürüldüğü vurgulanan açıklamada, “Diyarbakır il genelinde etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle, kar ve buzla mücadele çalışmaları ilgili kurumlarımız tarafından koordinasyon içerisinde ve aralıksız şekilde sürdürülmektedir.” Denildi.

Açıklamada, “Bu kapsamda, Karayolları Bölge Müdürlüğümüzün sorumluluğunda bulunan Diyarbakır–Siverek, Diyarbakır–Silvan, Diyarbakır–Bismil, Diyarbakır–Bingöl, Diyarbakır–Mardin, Diyarbakır–Elazığ devlet yolları ile Kuzeybatı ve Güneybatı Çevre Yollarında, kar küreme ve tuzlama çalışmaları 7/24 çalışma esasına göre devam etmektedir.” İfadelerine yer verildi.

1767033629450.png

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Söz konusu güzergâhlarda, Karayolları Bölge Müdürlüğümüze ait 14 adet ataşmanlı kamyon, 8 adet greyder, 3 adet yükleyici ve 115 personel ile sahada aktif olarak görev yapılmakta olup, yolların açık tutulması ve trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla gerekli tüm tedbirler alınmıştır.

Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği önceliğimiz olup, il genelindeki karla mücadele faaliyetleri Valiliğimiz koordinasyonunda titizlikle yürütülmeye devam edecektir.

1767033644473.png
 

DBB Karayollarının sorumluluğundaki Elazığ ve Urfa bulvarlarını temizliyor​

  • Pazartesi, 29 Aralık 2025 12:12
1767033819932.png

Kent genelinde kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Karayolları sorumluluğunda olan ve çalışma yapılmadığı için trafiğin aksadığı Şanlıurfa ve Elazığ Karayolu’nda da çalışma başlattı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, etkili olan kar yağışı nedeniyle kent genelinde ulaşımın aksamaması için çalışmalarına devam ediyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren sahaya çıkan ekipler, 40 araç ve 180 personelle kar küreme ve tuzlama çalışması yürütüyor.

Karayolları sorumluluğunda bulunan Şanlıurfa ve Elazığ Karayolu’nda herhangi bir çalışma yapılmaması nedeniyle çevre yollarında aksamalar yaşandı. Bunun üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü ile görüşme gerçekleştirdi.

Yapılan görüşmede gerekli izinlerin alınmasının ardından Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Şanlıurfa ve Elazığ bulvarlarında çalışmalara başladı. Ekipler, her iki bulvarda kar küreme ve tuzlama faaliyetlerini sürdürüyor.
 

Büyükşehir Belediyesi tuzlama ve kar küreme çalışması yürütüyor​

  • Pazartesi, 29 Aralık 2025 10:15
1767033939015.png

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kar yağışının etkili olduğu kent merkezinde tuzlama ve kar küreme çalışmalarını sürdürüyor.

Diyarbakır’da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, etkisini sürdürüyor. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, kent genelinde kar ve buzlanmaya karşı sahaya çıktı.

Bağlar, Sur, Yenişehir ve Kayapınar ilçelerinde ana arterler ve yoğun kullanılan güzergâhlarda tuzlama çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Ekipler, sürücü ve yayaların güvenliğini sağlamak amacıyla özellikle kavşaklar, yokuşlar ve köprü geçişlerinde öncelikli müdahalede bulunuyor.
1767034053678.png

Ekipler kent genelinde çalışıyor

Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığının kent kırsal ilçelerinde bulunan 6 ayrı şantiyede konuşlandırdığı ekipler, olası olumsuzluklara karşı başlattıkları çalışmaları sürdürüyor. Ulaşımın aksamaması için kar küreme, tuzlama ve yol açma çalışmaları yapılıyor.

Çevre Korumu ve Kontrol Dairesi ile Park ve Bahçeler Dairesi başkanlıklarına bağlı ekipler de kaldırım ve parklarda kar temizleme çalışması gerçekleştiriyor.
1767034067403.png

Kış lastiği uyarısı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle yurttaşlara yönelik uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada, kış lastiği bulunmayan ve kar koşullarına uygun olmayan araçlarla trafiğe çıkılmaması istendi. Açıklamada, olası risklerin önüne geçilmesi ve trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla, mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarının tercih edilmesinin önemine dikkat çekildi. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin kent genelinde sahada görev yaptığı belirtilerek, yurttaşların can ve mal güvenliği için alınan tedbirlere uyulması çağrısı yapıldı.

1767034080961.png


Kaynak; DBB
 

DBB’den uyarı: Kış lastiği takmayan araçlar trafiğe çıkmasın​

  • Pazartesi, 29 Aralık 2025 13:49
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent merkezinde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle ana arterler, hastane güzergâhları ve yoğun kullanılan alanlarda tuzlama ve kar küreme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, kış lastiği olmayan araçların trafiği aksattığını belirterek yurttaşlara uyarıda bulundu.

Diyarbakır’da sabah saatlerinde başlayan ve etkisini sürdüren kar yağışıyla birlikte Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri sahadaki çalışmalarını yoğunlaştırdı. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, 40 araç ve 180 personelle kent genelinde tuzlama ve kar küreme çalışması yürütüyor.
1767034190476.png

Ana arterler ve yoğun güzergâhlar

Bağlar, Sur, Yenişehir ve Kayapınar ilçelerinde başta ana arterler olmak üzere yurttaşların yoğun olarak kullandığı güzergâhlarda çalışmalarını sürdüren ekipler, sürücü ve yayaların güvenliğini sağlamak amacıyla özellikle kavşaklar, yokuşlar ve köprü geçişlerinde öncelikli müdahalede bulunuyor. Ekipler ayrıca kaldırımlarda biriken karları temizleyerek yaya ulaşımını güvenli hale getiriyor.
1767034265704.png


Hastane girişleri tuzlanarak ulaşıma açıldı

Kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilememesi için çalışmalarını aralıksız sürdüren DBB ekipleri, kent genelindeki hastanelere ulaşımı sağlayan güzergâhlarda tuzlama çalışması gerçekleştirdi. Hastane girişleri ve çevresi kardan arındırılarak ulaşıma açık tutuldu.
1767034354235.png

Yurttaşlara uyarı

Karla mücadeleye ilişkin açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, meteoroloji verilerine göre kar yağışının etkisini artırmasının ve buzlanma riskinin devam etmesinin beklendiğini belirterek, can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla yurttaşlara uyarılarda bulundu.

Yapılan açıklamada, trafik akışında yaşanan yoğunluk ve sıkışmaların büyük bölümünün kış lastiği bulunmayan ve kar-buz koşullarına uygun olmayan araçların yolda kalarak trafiği kapatmasından kaynaklandığı ifade edildi. Bu durumun hem sürücüler hem de diğer yol kullanıcıları açısından ciddi riskler oluşturduğu, aynı zamanda acil müdahale ekiplerinin çalışmalarını da aksattığı vurgulandı.
1767034405546.png

DBB, kış lastiği bulunmayan araçlarla trafiğe çıkılmaması, zorunlu haller dışında özel araç kullanımından kaçınılarak toplu taşımanın tercih edilmesi ve sürücülerin dikkatli ve tedbirli hareket etmesi çağrısında bulundu.

Açıklamada, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin ulaşımın aksamaması ve olumsuzlukların en aza indirilmesi için 7/24 sahada görev başında olduğu ve karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü belirtilerek, yurttaşların göstereceği duyarlılığın daha güvenli bir kış sürecine katkı sunacağı kaydedildi
1767034461488.png


KAYNAK: DBB
 

Kırsal mahallelerde 572 kilometre yol ulaşıma açıldı​

1767034533353.png

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte etkili olan kar yağışının ardından kırsal mahallelerde yürüttüğü karla mücadele çalışmaları kapsamında toplam 572,5 kilometrelik yolu ulaşıma açtı.

Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilememesi amacıyla sahada kar küreme ve yol açma çalışmalarını sürdürüyor. İlçelere bağlı kırsal mahallelerde yürütülen çalışmalar kapsamında Bağlar, Çınar ve Kayapınar’da 86,5 kilometre, Kulp’ta 145 kilometre, Lice’de 150 kilometre, Hani’de 85 kilometre, Çüngüş’te 46 kilometre, Çermik’te 4,5 kilometre ve Ergani’de 55,5 kilometre olmak üzere toplam 572,5 kilometrelik yol ağı ulaşıma açıldı.

Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, kırsal ilçelerde yurttaşların ulaşımını güvenli şekilde sağlayabilmek amacıyla kar yağışının etkili olduğu bölgelerde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
 

Eşbaşkan Bucak, karla mücadele çalışmalarını yerinde inceledi, uyarılarda bulundu​

  • Pazartesi, 29 Aralık 2025 15:58
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, kar yağışı nedeniyle ekiplerin sürdürdüğü çalışmaları yerinde inceleyerek, kış lastiği olmayan sürücülere trafiğe çıkmamaları yönünde uyarılarda bulundu.
1767034577710.png

Diyarbakır’da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, kent genelinde kar ve buzlanmaya karşı sahada çalışmalarını sürdürürken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak da çalışmaları yerinde inceleyerek süreci koordine ediyor.
1767034676305.png

Silvan Yolu, Seyrantepe Kavşağı, Aziziye Mahallesi, Dicle Üniversitesi Fiskaya Yolu ve Yenişehir ilçesi Ofis Semti’nde incelemelerde bulunan Eşbaşkan Bucak, sürücülerle sohbet ederek kış lastiği kullanılması yönünde uyarılarda bulundu. Eşbaşkan Bucak, ardından çalışmaların koordinasyon merkezi olan Bağlar’daki Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı yerleşkesindeki çalışmaları da yerinde inceledi.

1767034740043.png

Eşbaşkan Bucak: Tüm ekiplerimiz sahada

İncelemelerinin ardından açıklama yapan Eşbaşkan Serra Bucak, kent genelinde durumun stabil olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Bütün ana arterlerimiz, tüm viyadüklerimiz, Ofis Yeraltı, Batıkent eski ilçe otogarı, Fiskaya, Seyrantepe, Aziziye, TOKİ konutları dâhil tüm alanlarımız stabil durumda. Yollar açık. Kar küreme araçlarımız, tuzlama araçlarımız; hem 4 merkez ilçemizin hem de Diyarbakır Büyükşehir Belediyemizin tüm imkânlarıyla, 50’ye yakın araç ve 200’e yakın personel sahada. Sabaha kadar da bu durum böyle olacak.”

Bu gece itibarıyla don beklendiği uyarısında bulunan Eşbaşkan Bucak, akşam saat 23.00 itibarıyla kar yağışının duracağını ancak bütün gece boyunca dona karşı kar küreme ve tuzlama ekiplerinin sahada olmaya devam edeceğini paylaştı.

Kaldırımların genel durumunun iyi olduğunu belirten Eşbaşkan Bucak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yoğun olan, yani kaldırımlarda yaya geçişinin fazla olduğu Ofis, Dağkapı, Balıkçılarbaşı gibi yerlerde de temizlik ekiplerimiz, zabıta ekiplerimiz ve tüm çalışanlarımız kaldırımda tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Görünen o ki perşembeye kadar, yani 1 Ocak’a kadar kar yağışı sürecek. Bizler kent genelinde ilgili kurumlarla ve resmî kurumlarla irtibat hâlindeyiz.”
1767034755759.png

‘En temel sorun kış lastiği kullanılmaması’

Bugün ara yollarda sıkıntılar yaşandığını ancak en temel sorunun sürücülerin kış lastiği kullanmaması olduğuna dikkat çeken Eşbaşkan Bucak, şu ifadeleri kullandı:“Kış lastiği olmayan otomobil sahiplerinin elzem olmadıkça trafikte seyahat etmemelerini tekraren söylüyoruz. Lütfen kış lastiğiniz yoksa trafikte seyir hâlinde olmayın. Çünkü yollar açılmış olsa bile, tuzlar serilmiş olsa bile bunu kendimiz de gördük, deneyimledik. Ne yazık ki özellikle yokuş ve rampalarda kaymalar gerçekleşiyor. Bu sebeple trafik yoğunluğu artıyor. Bugün Seyrantepe’de, Silvan Yolu’nda yaşadığımız durum bundan ibarettir. Büyük kazayı saymazsak, sabah saatlerinde bir tır devrildi ve bu kazanın yaratmış olduğu saatlerce süren trafik sıkışıklığı da yine bu durumdan kaynaklandı. Tüm halkımıza, işleri çok elzem olmadığı sürece evden çıkmamalarını; çıkmaları hâlinde ise otobüs, minibüs ve toplu ulaşım araçlarını kullanmalarını öneriyoruz.”

Eşbaşkan Bucak, son olarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin duyurularının takip edilmesi gerektiğini ve Alo 153 Çağrı Merkezi’nden belediyeye ulaşılabileceğini belirterek, “Umuyoruz önümüzdeki 72 saati de sağlıklı ve hazırlıklı bir şekilde geçireceğiz” dedi.

1767034803194.png


KAYNAK: DBB
 

Diyarbakır'da kar yağışı nedeniyle 5 araç birbirine çarptı​


1767035151810.png

Yayınlanma: 29 Aralık 2025 Pazartesi 12:45

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinde kar yağışı nedeniyle beton mikserinin de aralarında olduğu 5 aracın karıştığı kazada maddi hasar oluştu.
TİGRİS HABER - Edinilen bilgiye göre, ilçenin Silvan Bulvarı'nda kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda bir beton mikseri, 2 hafif ticari araç ve 2 otomobil, sürücülerinin direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu çapıştı.

Kazada, yaralanan olmazken araçlarda maddi hasar oluştu. İhbar üzerine olay yerine polis ekibi sevk edildi.
Polis, kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
 

Diyarbakır Büyükşehir’den eleştirilere yanıt geldi: Sorunu açıkladı!​

Diyarbakır Büyükşehir Eşbaşkanı Serra Bucak, kentte kar yağışı sonrası yaşanan trafik aksaklıklarına ilişkin açıklama yaptı, Karayolları ve kış lastiğine dikkat çekti.​


29.12.2025 - 22:00

1767035525138.png

Diyarbakır merkez ve 13 ilçede bugün (29 Aralık) etkili olan kar yağışı sonrası oluşan olumsuz hava koşulları nedeniyle vatandaşlar ulaşım sorunları yaşadı. Sürücüler araçlarıyla, vatandaşlar ise birçoğu çalışamayan belediye otobüsleri nedeniyle sorunlar yaşadı. Sosyal medyada yapılan tepkiler sonrası açıklama geldi.
1767035572697.png

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Büyükşehir Eşbaşkanı Serra Bucak, şu ifadeleri kullandı:
“Diyarbakır’da bu sabah saat 06.30’da başlayan ve öğleden sonraya kadar aralıksız devam eden kar yağışına, Diyarbakır Büyükşehir Belediyemizin ekipleri sabah ilk andan itibaren sahada müdahale etmiştir. Kar küreme ve tuzlama araçlarıyla çalışmalar kesintisiz şekilde sürdürülmüştür.

Bu kapsamda Kayapınar İlçe Belediyesine 10 kamyon, Sur ve Yenişehir İlçe Belediyelerine ise 4’er kamyon tuz takviyesi sağlanmıştır.

Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü, Viranşehir, Bingöl, Kulp–Muş ve Bismil-Savur–Tepe bölge yollarında yürütülen yol açma çalışmaları nedeniyle, Diyarbakır kent merkezinde sorumluluk alanında yer alan Silvan Yolu, Urfa Yolu ve Elazığ yolunda zamanında, yani sabahın erken saatlerinde tuzlama ve kar küreme çalışması yapmamıştır.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Karayollarının sorumluluk alanları da dâhil olmak üzere kent genelinde eş zamanlı müdahalede bulunmak zorunda kalmış; bu durum sahada aksamalara yol açmıştır.

Yine ne yazık ki trafiğe çıkan özel araçların çok büyük bir kısmı kar lastiğine sahip olmadığı için tuzlama ve küremeye rağmen trafikte maddi hasarlı kazalara bağlı aksamalar yaşanmıştır.

Yarın her ne kadar yağış görünmese de buzlanma beklendiği için özellikle yaz lastiği takılı olan araçlarla trafiğe çıkılmaması halkımızdan ricamızdır.

Çarşamba ve perşembe günleri de yoğun kar yağışı beklendiği için özel araçlarla trafiğe çıkmaktan kaçınılması önemle rica olunur.

KAYNAK: MÜCADELE GZT
 

Diyarbakır Valiliği’nden karla mücadele açıklaması​


Ekli dosyayı görüntüle 98710
Diyarbakır Valiliği kent genelinde devam eden kar yağışıyla ilgili yürütülen çalışmalara yönelik açıklamalarda bulundu.
TİGRİS HABER - Ana güzergahlarda kar ve buzla mücadelenin aralıksız sürdürüldüğü vurgulanan açıklamada, “Diyarbakır il genelinde etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle, kar ve buzla mücadele çalışmaları ilgili kurumlarımız tarafından koordinasyon içerisinde ve aralıksız şekilde sürdürülmektedir.” Denildi.

Açıklamada, “Bu kapsamda, Karayolları Bölge Müdürlüğümüzün sorumluluğunda bulunan Diyarbakır–Siverek, Diyarbakır–Silvan, Diyarbakır–Bismil, Diyarbakır–Bingöl, Diyarbakır–Mardin, Diyarbakır–Elazığ devlet yolları ile Kuzeybatı ve Güneybatı Çevre Yollarında, kar küreme ve tuzlama çalışmaları 7/24 çalışma esasına göre devam etmektedir.” İfadelerine yer verildi.

Ekli dosyayı görüntüle 98711
Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Söz konusu güzergâhlarda, Karayolları Bölge Müdürlüğümüze ait 14 adet ataşmanlı kamyon, 8 adet greyder, 3 adet yükleyici ve 115 personel ile sahada aktif olarak görev yapılmakta olup, yolların açık tutulması ve trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla gerekli tüm tedbirler alınmıştır.

Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği önceliğimiz olup, il genelindeki karla mücadele faaliyetleri Valiliğimiz koordinasyonunda titizlikle yürütülmeye devam edecektir.

Ekli dosyayı görüntüle 98712
tuzdan çok kuma benziyor.
 
Geri
Üst