Tema düzenleyici

Digiturk pişmanlığı

turgutkuzan

Teğmen
Konu sahibi
Allah (c.c.) rahmeti, selamı ve bereketi üzerimize olsun.

Asıl ikametgahım Ankara olmasına rağmen, annemin rahatsızlığı nedeniyle Safranbolu'da ikamet etmek zorundayım.
Bazı problemler nedeniyle 8 aydır bir kaç defa adres değiştirmem gerekti.
İnternet hizmeti aldığım internet firması, Temmuz başında taşındığım adreste hizmet vermediklerini, Türk Telekom ve Digiturk firmalarından hizmet alabileceğim söylendi.
Daha kısa süreli taahhüt talep ettiği için araştırma yapmadan Digiturk seçeneğini tercih ettim.

İnternet bağlantısı yapıldıktan bir kaç gün sonra annemin rahatsızlığı artınca tekrar adres değişikliği yapmam gerekti.
Digiturk firmasından nakil talebinde bulundum.
3.8.2025 tarihinde TÜRK TELEKOM firmasından teknik servis elamanı gelerek internet bağlantısını yaptılar.
Modemdeki tüm ışıklar düzgün olarak çalıştığı halde, internete bağlanamadım.
Problemin Digiturk firmasından kaynaklandığı söylendi.
Digiturk Müşteri Hizmetleri +90 (212) 473 73 73 numarası ile DEFALARCA görüşmeme rağmen probemim çözülmedi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu na gönderdiğim CİMER mesajını Digiturk firması şikayet servisine ilettim.

Digiturk firmasından herhangi bir şekilde geri dönüş ypılmadı.
İlk faturam, nakil bedeli dahil edilerek gönderildi.

Doğal olarak ALMADIĞIM HİZMET İÇİN ödeme yapmayacağım.
Digiturk firması muhtemelen problemi çözmeyecek ve icra yoluyla tahsilat yoluna gidecektir.
Muhtemelen BİR GÜN icra yoluyla tahsilatı yapacaktır.

Şu aşamada hukuki işlemlerle uğraşma imkanım yok.
Ankara'daki konutumda da taahhüt süresi dolmadığı için, kullanamadığım bir internet paketinin ödemesini yapıyorum.
Ankara'daki konutumdaki internet paketini, Safranbolu'ya getirme seçeneği mevut olmasına rağmen ŞU ANDA bu işlemi yaptıramıyorum.

İnternet hizmeti sağlayan firmaların hepsinden şikayetler olduğunun bilincindeyim.
Problemin asıl kaynağının Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu olduğunun farkındayım.
Bununla birlikte Digiturk firmasının vurdum duymaz tutumunu aklım almıyor.

Yaşadığım sıkıntıyı internet kullanıcıları ile paylaşmanın faydalı olacağı inancındayım.

Konu sahibi

Ankara milletvekillerine gönderdiğim ve illere göre alfabetik sırada diğer milletvekillerine göndermeye başladığım e-posta:

Sayın ....... .......

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı hakkında RÜŞVET soruşturması açılması talebimizi içeren CİMER mesajımız aşağıdadır.
Gereği için bilgilerinize arz ederim.

Saygılarımla...

Sayın Cumhurbaşkanım

İnternet nakil işlemi sonrası, Digiturk Müşteri Hizmetleri +90 (212) 473 73 73 numarası ile, internet hizmeti alamadığım hususunda DEFALARCA görüşmeme rağmen problemim çözülmedi.

Şikayetlerime Digiturk firmasından herhangi bir şekilde geri dönüş yapılmıyor.

Digiturk firmasının bu kadar rahat HUKUKSUZ işlem yapabilmesinde, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun denetim yetersizliğinin / yaptırım uygulamamasının etkisi olduğu muhakkaktır.
Muhtemelen Digiturk firması, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanının TALİMATI ile denetlenmiyor / yaptırım uygulanmıyordur.

Digiturk firmasının, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanının denetlenmemesi / yaptırım uygulanmaması TALİMATININ maddi bedelini ödüyor olması yüksek ihtimaldir.

Bu hususun araştırılması için gereğini arz ederim.

Saygılarımla...

Konu sahibi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun mesajımıza cevabı aşağıdadır.

Bu arada Digiturk faturalarınızı ödememişsiniz mesajları göndermeye devam ediyor :)

Sayın TURGUT KUZAN,
T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’ne yapmış olduğunuz 2503172963 sayılı başvurunuz 18.08.2025 tarihinde cevaplanmıştır*

Cevap Metni:
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) yapmış olduğunuz başvuru ilgisi nedeniyle Kurumumuza yönlendirilmiş olup, başvurunuz incelenmiştir.

Kurumumuz, elektronik haberleşme sektöründe tüketici hak ve menfaatlerini korumak ve sektörün sağlıklı bir şekilde işleyişini sağlamak amacıyla düzenleme ve denetleme işlevini yerine getirmektedir. Bir yandan görevli olduğu alanda düzenleme yetkisi kapsamında kurallar koyarken, bir yandan da bu kurallara uygun hareket edilmesini gözetip denetlemekte ve gerektiğinde önemli parasal ve idari yaptırımlar uygulayabilmektedir. Kurumumuza iletilen tüketici şikâyetleri kapsamında bireysel şikâyetlerden ziyade şikâyetlerin yoğunlaştığı alanlarda düzenleme ve denetleme yapılmakta olup, tüketici şikâyetlerinin tasnifi neticesinde belirli bir konuya ilişkin şikâyetlerin yoğunlaştığı ve/veya şikâyet konusunun yaygın abone mağduriyetine yol açtığının anlaşılması durumunda konu Kurul nezdinde incelenerek gerekli düzenleme ve/veya denetim faaliyeti gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda Kurumumuza iletilen tüketici şikayetlerinin hızlı ve etkin bir şekilde muhataplarına ulaştırılması ve muhatapları tarafından da sorunun hızlı çözümlenebilmesi amacıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu tarafından onaylanan 22/05/2018 tarihli ve 2018/DK-THD/162 sayılı Kurul Kararı ile Elektronik haberleşme sektöründe hizmet sunan işletmeciler ile posta sektöründe hizmet sunan hizmet sağlayıcılara tüketici şikâyetlerinin çözümü ve takibi konusunda bazı yeni yükümlülükler getirilmiştir. Yapılan düzenlemeye göre;
• Kurumumuz koordinasyonunda, işletmeci sistemleri ile entegre Tüketici Şikayet Yönetim Sistemi (TŞYS) güncellenmiş,
• İşletmecilere farklı kanallardan yapılan şikâyetler için tekil bir şikâyet numarası verilmesi zorunlu hale getirilmiş, aynı hizmet numarası ve aynı konu ile ilgili değerlendirme süreci devam eden şikâyetlere ilişkin yeni şikâyet kabul edilmemesi ve şikayetlerin tek elden yönetilmesi sağlanmış,
• Tüm şikâyetlerin e-devlet kapısı üzerinden yapılması sağlanarak kimlik doğrulama işlemi yapılması zorunlu kılınmış ve böylelikle sahte hesaplarla şikayet açılması önlenmiş,
• Tüketicilerin yeni şikayet girişi esnasında ilgili işletmeci nezdinde üzerlerine kayıtlı aktif ve pasif tüm hatları görebilme ve buradan seçilen herhangi bir numara ile ilgili şikayet oluşturabilme imkanı sağlanmış,
• Kurum internet sayfası üzerinden yapılan tüm şikâyetlerin, kabul edilerek ilgili işletmecilere yönlendirilmesi hedeflenmiş olup, ilgili işletmeciler tarafından da 10 gün içerisinde tüketiciye doğrudan cevap verilmesi sağlanmış,
• Tüketicilerin, işletmecilere yapmış oldukları şikâyetlerinin hangi aşamada olduğunu görebilmelerine imkân sağlanmış,
• İşletmeci/hizmet sağlayıcısı tarafından doğrudan tüketiciye verilen cevaba rağmen şikâyetin devamı halinde, şikâyetin aynı şikâyet numarası ile tekrarlanması imkânı getirilerek söz konusu şikâyetin işletmeciler tarafından 5 gün içerisinde yeniden değerlendirilmesine imkân sağlanmış,
• İşletmecilerin/hizmet sağlayıcıların tekrarlanan şikâyetlerle ilgili ikinci değerlendirmelerinin sonuçlarının 5 gün içerisinde tüketicilere iletilmesi ve şikâyetin halen devam etmesi durumunda şikâyet detaylarının geçmişiyle birlikte Kuruma iletilmesi sağlanmış,
• Kurum tarafından gerekli değerlendirmeleri müteakip tekrarlanan şikâyetle ilgili tüketiciye cevap verilmesi sağlanmış,
• Şikâyet konusunun Kurum mevzuatına aykırılık teşkil etmediğinin tespiti ve şikâyetin devamı halinde, şikâyetin yetkili Tüketici Hakem Heyetine yönlendirilmesi sağlanarak tüketici şikâyetlerinin çözümüne katkı sağlanması hedeflenmiştir.

Kurumumuzca oluşturulan ve işletmeci sistemleri ile entegre olan Tüketici Şikayet Yönetim Sisteminin temel amacı tüketiciler tarafından yapılacak tüm şikayetlerin hızlı bir biçimde ilgili işletmecisine yönlendirilmesi ve işletmeci tarafından da mevzuatta belirlenen sürelerde tüketiciye cevap verilerek şikayet konusunun giderilmesinin sağlanmasıdır. Dolaysıyla Kurumumuza TŞYS üzerinden iletilen tüm şikayetler muhatapları tarafından öncelikli olarak değerlendirilmekte, şikayetin devamı ve/veya herhangi bir konuda yoğunlaşması durumunda ise konu Kurumca detaylı incelemeye alınmakta ve tespit edilen hususlar Kurumun karar alma organı Kurul olduğu için Kurul’a arz edilerek işlem tesis edilmektedir.

Bilgilerinize sunulur.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu
Tüketici ile İlişkiler Müdürlüğü

Konu sahibi
Geçmiş olsun. Dilerim çözüme kavuşur şikayetiniz.

Digiturk, eninde sonunda üyeliğimi sonlandırarak problemi çözecektir. (Anladığım kadarıyla teknik problemin çözülmesi piyasada mevcut olmayan eski tip bir modem gerektiriyor. Eski tip bir modemle nasıl fiber internet bağlantısı yapılabilir anlamıyorum ama benim anladığım problem bu.)
Amacım firmaların hukuksuz uygulamalar yapabilmesinin önüne geçecek kanuni düzenlemeler yapılmasına vesile olmaktır.

Geri
Üst Alt