Tema düzenleyici

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu

enstanya

Astsubay
Katılım
22 Eki 2025
Mesajlar
238
Beğeni
287
Konu sahibi
1767271877856.png

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu, Bornova’nın Doğanlar Mahallesi sınırları içinde yer almaktadır.

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu’nun inşaatına 2014 yılında başlanmış, tesis 2016 yılında hizmete açılmıştır. Stadyum, adını İzmir’e uzun yıllar hizmet etmiş olan eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan almıştır.

Stadyum, modern futbol standartlarına uygun şekilde tasarlanmıştır. Yaklaşık 9.000 seyirci kapasitesine sahiptir

317 (Kavaklıdere - Evka 3 Metro) 358 (Pınarbaşı - Bornova Metro) numaralı otobüsler ve Bayraklı-Naldöken dolmuşları geçmektedir. Maç günleri İzmir Metrosunun Evka 3 istasyonundan ring seferleri yapılmaktadır. Ayrıca İstanbul-İzmir Otoyolu stadın yanından geçmektedir.
 
Kale arkalarına da maratonla aynı boyutlarda tribün yapılırsa gül gibi stat olur. Gördüğüm kadarıyla genişletilmeye müsait. Modern bir çatıyla üstü bile kapatılabilir.
 
Geri
Üst