Tema düzenleyici

Bilgisayar Mühendisliğimi yoksa Yazılım Mühendisliği'mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bana göre bilgisayar mühendisliği daha kapsamlı olduğu için daha avantajlı gibi geliyor, yapay zeka gibi alanlarda daha avantajlı olabilir donanım bilgisi de öğreniliyor ben bu yüzden bilgisayar mühendisliği tercih ettim ama sadece kodlama odaklı düşünüyorsanız belki yazılım mühendisliği daha iyi olabilir. Bilgisayar mühendisliği bölümü neredeyse her üniversitede var ama yazılım mühendisliği bölümü çoğu üniversitede yok.

Konu sahibi
Bana göre bilgisayar mühendisliği daha kapsamlı olduğu için daha avantajlı gibi geliyor, yapay zeka gibi alanlarda daha avantajlı olabilir donanım bilgisi de öğreniliyor ben bu yüzden bilgisayar mühendisliği tercih ettim ama sadece kodlama odaklı düşünüyorsanız belki yazılım mühendisliği daha iyi olabilir. Bilgisayar mühendisliği bölümü neredeyse her üniversitede var ama yazılım mühendisliği bölümü çoğu üniversitede yok.
mezun olunca DGS Bilgisayar Mühendisliği düşünüyorum. Önlisans'ta aldığım derslerden muaf olurmuyum?

Eğer robotik / kodlama / elektronik / bilgisayar / proje geliştirme / Algoritmik düşünme ile sorun çözme konularına ilginiz bulunmuyor ise cevap hiçbiri.

Ben biraz daha genel alacağım;
Ben mevcut olarak BAU Yazılım Mühendisliği Öğrencisiyim. Yakından tanıdıklarım arasında ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği, GTÜ Makine Mühendisliği, Ege Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunu kişiler var. Öğrenci olarak da hem Yapay Zeka, Veri, Mekatronik, Makine, Elektrik Elektronik, Bilgisayar Mühendisliğinden insanlar var.

Şimdi şöyle başlayalım. En başta mühendislikten emin olmanız gerekiyor. Bunun için de ortaokulda ve özellikle de lisede Teknofest ve Tübitak gibi projelere girin. Deneyim kazanın, Algoritmaları nasıl tasarlayacağınızı öğrenin. Nasıl sorun çözeceğinizi, takım içi iletişimi, proje stresini görün.

Eğer Gerçek hayata yakınlık ile teoriklik sıralaması yaparsak karşımıza şöyle bir liste çıkar:
Makine - Mekatronik - Elektrik Elektronik - Bilgisayar - Yazılım - Yapay Zeka - Veri Mühendisliği.

Benim tavsiyem Elektrik Elektronik'ten başlayarak daha mı mekanik yoksa daha mı yazılım gitmek istediğinizi seçin.
  • Robotik istiyorsanız örneğin tavsiyem Mekatronik'tir,
  • Kendiniz devre tasarımı, bir ürün tasarlama ve ürünü kodlama ise (Mikroçip, Arduino vb.) Bilgisayar Mühendisliği,
  • Ürün üretme ise Elektrik - Elektronik,
  • Mekanik ağırlıklı ürün üretmek tasarlamak ise Makine,
  • Bir sorunu çözen algoritmalar oluşturmak için Yazılım,
  • Makine Öğrenmesine(ML) ilginiz var ise Yapay Zeka,
  • Veri işleme ve veri tabanlarına ilginiz var ise Veri Mühendisliği'nı öneririm.
Fakat ben şahsen Yapay Zeka'yı önermem; onun yerine Yazılım veya Veri mühendisliği okuyun, bölüm derslerinde yapay zeka ile alakalı dersler alın.

Bu arada eğer istediğiniz okulda yazılım yoksa (devletlerin neredeyse hepsinde yok) Bilgisayar yazıp yazılım mühendisi gibi iş bulabilirsiniz. TR'deki Bilgisayar mühendislerinin %80'e yakını yazılım dallarında çalışıyormuş ~Kuzenim. Avrupa'da ise bu ayrım daha keskinmiş haberiniz olsun.

1.Düzeltme

Konu sahibi
Evet 2 yılda gördüğün müfredat üniversite tarafından uygun görülmezse o yüzden baştan kendi müfredatlarıyla başlatıyor
aynı gördüğüm ders mesela Türkçe-1-2 2 kredidir.
mühendisliktede 2 kredidir oluyormu? muafmı oluyorum

veya İnternet programcılığı örneğin 3 kredidir mühendislikte 3 kredidir muafmı oluyorum.

bilgisayar mühendisliğinde neden.

DİFFERANSİYEL DENKLEMLER

adında ders var.
Genel Mühendislik dersidir. Bütün mühendislerde ortak ders olarak bulunur, bazı durumlar hariç.

aynı gördüğüm ders mesela Türkçe-1-2 2 kredidir.
mühendisliktede 2 kredidir oluyormu? muafmı oluyorum

veya İnternet programcılığı örneğin 3 kredidir mühendislikte 3 kredidir muafmı oluyorum?
Üniversiteden Üniversiteye göre değişebilmekte. Ama Türkçe/İnkılap 1-2 dersleri bütün bölümlerde ortak ve aynı olduğundan eğer önlisanstan, lisansa geçecekseniz... Tahminimce muaf olursunuz.
Yinede emin olmak için düşünüdüğünüz üniversitelerin öğrenci birimlerine yazmanızı öneririm.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri