Bana göre bilgisayar mühendisliği daha kapsamlı olduğu için daha avantajlı gibi geliyor, yapay zeka gibi alanlarda daha avantajlı olabilir donanım bilgisi de öğreniliyor ben bu yüzden bilgisayar mühendisliği tercih ettim ama sadece kodlama odaklı düşünüyorsanız belki yazılım mühendisliği daha iyi olabilir. Bilgisayar mühendisliği bölümü neredeyse her üniversitede var ama yazılım mühendisliği bölümü çoğu üniversitede yok.
mezun olunca DGS Bilgisayar Mühendisliği düşünüyorum. Önlisans'ta aldığım derslerden muaf olurmuyum?Bana göre bilgisayar mühendisliği daha kapsamlı olduğu için daha avantajlı gibi geliyor, yapay zeka gibi alanlarda daha avantajlı olabilir donanım bilgisi de öğreniliyor ben bu yüzden bilgisayar mühendisliği tercih ettim ama sadece kodlama odaklı düşünüyorsanız belki yazılım mühendisliği daha iyi olabilir. Bilgisayar mühendisliği bölümü neredeyse her üniversitede var ama yazılım mühendisliği bölümü çoğu üniversitede yok.
Onu bilmiyorum maalesef hocam.mezun olunca DGS Bilgisayar Mühendisliği düşünüyorum. Önlisans'ta aldığım derslerden muaf olurmuyum?
Net cevabı yok. Bazı üniversiteler kabul ediyor 3. Sınıftan başlatıyor. Bazı üniversiteler kabul etmiyor 1. Sınıftan başlatıyor. Tercih yapacağın okula sorman gerekmezun olunca DGS Bilgisayar Mühendisliği düşünüyorum. Önlisans'ta aldığım derslerden muaf olurmuyum?
kabul etmeyenler zevk yaşıyor galiba.Net cevabı yok. Bazı üniversiteler kabul ediyor 3. Sınıftan başlatıyor. Bazı üniversiteler kabul etmiyor 1. Sınıftan başlatıyor. Tercih yapacağın okula sorman gerek
Akredite farkı olabiliyor. Eğitim seviyesi eşit olmayabiliyor veya hali hazırda bir anlaşma olmamış olabiliyor.kabul etmeyenler zevk yaşıyor galiba.
Mezun olunca türkiyede değil de yurtdışında master vs denemek daha mantıklı olur bencemezun olunca DGS Bilgisayar Mühendisliği düşünüyorum. Önlisans'ta aldığım derslerden muaf olurmuyum?
Evet 2 yılda gördüğün müfredat üniversite tarafından uygun görülmezse o yüzden baştan kendi müfredatlarıyla başlatıyorAkredite farkı olabiliyor. Eğitim seviyesi eşit olmayabiliyor veya hali hazırda bir anlaşma olmamış olabiliyor.
aynı gördüğüm ders mesela Türkçe-1-2 2 kredidir.Evet 2 yılda gördüğün müfredat üniversite tarafından uygun görülmezse o yüzden baştan kendi müfredatlarıyla başlatıyor
senin ybs yüksek lisans yapcakmısınO kadar detaylı Bilgim yok maalesef
Hayır. Öğrencilik ve askerlik uzasın diye açıktan okuyorumsenin ybs yüksek lisans yapcakmısın
ybs'nin açığı varmıymışHayır. Öğrencilik ve askerlik uzasın diye açıktan okuyorum
bedelli yapmayacak mısınız askerliğiHayır. Öğrencilik ve askerlik uzasın diye açıktan okuyorum
Hayır, kesinlikle düşünmüyorumbedelli yapmayacak mısınız askerliği
Genel Mühendislik dersidir. Bütün mühendislerde ortak ders olarak bulunur, bazı durumlar hariç.bilgisayar mühendisliğinde neden.
DİFFERANSİYEL DENKLEMLER
adında ders var.
Üniversiteden Üniversiteye göre değişebilmekte. Ama Türkçe/İnkılap 1-2 dersleri bütün bölümlerde ortak ve aynı olduğundan eğer önlisanstan, lisansa geçecekseniz... Tahminimce muaf olursunuz.aynı gördüğüm ders mesela Türkçe-1-2 2 kredidir.
mühendisliktede 2 kredidir oluyormu? muafmı oluyorum
veya İnternet programcılığı örneğin 3 kredidir mühendislikte 3 kredidir muafmı oluyorum?
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için [email protected] mail adresi üzerinden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.