Yüzbaşım, bundan sonra olmayacağının garantisini verebilirseniz, 10 şiddetine çekelim değeri...dünyada henüz 9.5'un üzerinde bir deprem kaydedilmedi (Richter ölçeğinde)

Yüzbaşım, bundan sonra olmayacağının garantisini verebilirseniz, 10 şiddetine çekelim değeri...dünyada henüz 9.5'un üzerinde bir deprem kaydedilmedi (Richter ölçeğinde)
İkinci bir Dinozor vakası yaşanmazsa garanti verilebilirYüzbaşım, bundan sonra olmayacağının garantisini verebilirseniz, 10 şiddetine çekelim değeri...![]()
Depremler, ne kadar büyük bir travma yaratmış, insanımızın ne kadar canı yanmış ki, 12 değerini de bu travma etkisiyle ağzımızdan çıkıvermiş.İmkanı yok değil ama çok zor . 10 ya da 11’in üstünde bir deprem yer üstünde ayakta bina bırakmaz . Ayrıca neredeyse uzaydan bile fay hattı boyunca derin çatlaklar görülür . Bir kanalda bunun simülasyonunu izlemiştim . 12’ye ulaştıktan sonra ise dünyanın çekirdeği ile alakalı problemler ortaya çıkıyordu . Kanal asını hatırlamıyorum ingilizce izledim zaten mutlaka denk gelirseniz izleyin
Binbaşım, yanıbaşımızda rus-ukranya savaşı var. Amerika'nın da ne yapacağı belli değil. Rusların elinde 60'larda 50 Megatonluk çar (Tsar) bombası vardı. 60 yıl önce 50 megaton, bugün kimbilir kaç megaton var. Allah göstermesin ama, bir çar bombası piyasayı duman eder...İkinci bir Dinozor vakası yaşanmazsa garanti verilebilir
Bunlar varda senin sorun 10 şiddeti üstü depremdi bu yazdıklarınla bir ilgisi yok depremin. Atom bombası ayrı bir şeyBinbaşım, yanıbaşımızda rus-ukranya savaşı var. Amerika'nın da ne yapacağı belli değil. Rusların elinde 60'larda 50 Megatonluk çar (Tsar) bombası vardı. 60 yıl önce 50 megaton, bugün kimbilir kaç megaton var. Allah göstermesin ama, bir çar bombası piyasayı duman eder...
Bu bomba 10 üstü depremlere neden olabilir diye düşünüyorum. Depreme sebep olabilecek her ihtimali göz önünde bulundurmak lazım..Bunlar varda senin sorun 10 şiddeti üstü depremdi bu yazdıklarınla bir ilgisi yok depremin. Atom bombası ayrı bir şey
tarihe bakın KAF DAF ve BAF nekadar Üretmiş Maximum? Arap Levhası, Ege Levhası, Anadolu ve Avrasya Levhaları ne kadar büyüklükte ne kadar şiddette deprem üretebilmiş? kaç yılda bir üretmiş bunu anlamak mümkün.Dünyanın en büyük depremlerinden biri, 1960 yılında Şili'de meydana gelen depremdir. Bu deprem 9.5 şiddetindeydi ve şimdiye kadar kaydedilen en büyük depremdir. Deprem, Valdivia bölgesinde 22 Mayıs 1960 tarihinde meydana geldi. Bu devasa deprem, büyük bir tsunamiye de yol açtı ve çok geniş bir alanda büyük yıkımlara neden oldu.
Şili'deki bu deprem, sadece büyüklük açısından değil, aynı zamanda etki alanı ve yol açtığı doğal afetlerle de tarihteki en yıkıcı felaketlerden biriydi.
ben söyliyim Türkiye Coğrafyasında Yaşanmış En Büyük Deprem 8.0'dırtarihe bakın KAF DAF ve BAF nekadar Üretmiş Maximum? Arap Levhası, Ege Levhası, Anadolu ve Avrasya Levhaları ne kadar büyüklükte ne kadar şiddette deprem üretebilmiş? kaç yılda bir üretmiş bunu anlamak mümkün.
İnşallah hiç olmasın, bunlar da yaşanmasın Rime binbaşım. Ama olursa da yukarıdaki videodaki gibi olsun...ben söyliyim Türkiye Coğrafyasında Yaşanmış En Büyük Deprem 8.0'dır
Ülkemiz Laik ama Sözde Ülkemizin Çoğunluğu Müslüman.Japonya'da 7,6 şiddetinde bir deprem. 5.14'ten sonrasındaki adamın rahatlığına bakar mısınız? Güzel insanım için bunu istiyorum sadece...
Yine Japonya'da 9 şiddetinde bir deprem... Yorumsuz...
Daha güçlüsü (bilinen) yok hocam. Hatta şu an hem ABD hem de Rusya envanterinde bu büyüklükte bombalar bulunmuyor.Binbaşım, yanıbaşımızda rus-ukranya savaşı var. Amerika'nın da ne yapacağı belli değil. Rusların elinde 60'larda 50 Megatonluk çar (Tsar) bombası vardı. 60 yıl önce 50 megaton, bugün kimbilir kaç megaton var. Allah göstermesin ama, bir çar bombası piyasayı duman eder...
10 büyüklüğünde demek istediniz galiba, 10 Büyüklüğü (tahminlere göre) dünyada ,dış etken olmadan, olabilecek en büyük deprem olabileceği düşünülüyor (Ateş Çemberi içerisinde).Yüzbaşım, bundan sonra olmayacağının garantisini verebilirseniz, 10 şiddetine çekelim değeri...![]()
Bu bomba 10 üstü depremlere neden olabilir diye düşünüyorum. Depreme sebep olabilecek her ihtimali göz önünde bulundurmak lazım..
ve Yer Altında Patlatım. Deprem Gibi belirli bölgede Sarsıntı yapabilir.Bu bombaların 2 farklı patlatım şekilleri vardır.
Yerde patlatım:
Atılmış olan yerde daha büyük bir iz ve radyoaktif katınlı bırakır, sismik ve volkanik olayları tetikleyebilir (sadece kağıt üzerinde).
Patlama Etki alanını ciddi biçimde azaltır, radyoaktif tozun atmosfere karışmasına neden olur. (Çoğu nükleer deneme bu şekil yapılır.)
Yer Üstünde Patlatım:
Yerin 200-800m üzerinde patlatılarak en fazla yıkımla birlikte en az radyoaktif toz riski verir. Tektonik olayları etkileme riski çok düşüktür. (Nagazaki ve Hiroşima bu şekilde patlatılmıştır.)
ve Yer Altında Patlatım. Deprem Gibi belirli bölgede Sarsıntı yapabilir.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.