Tema düzenleyici

Aşk Acısı Çekenlere Naçizane Tavsiyeler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Emir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Emir

Moderatör
Yarbay
Konu sahibi
Aşk… Kimi zaman en güzel şarkının nakaratı, kimi zaman en zor vedanın başlangıcı. Birçok insan hayatının bir döneminde kalp kırıklığı yaşamıştır. Eğer şu an o zor dönemlerden birindeyseniz, bilin ki yalnız değilsiniz. Bu başlıkta aşk acısı çekenlere naçizane tavsiyelerimi paylaşmak istiyorum. Belki bir satır, sizin yaralarınıza merhem olur.

💭 1. Duygularınızı Bastırmayın

Ağlamak, özlemek, hatta bazen öfkelenmek... Bunların hepsi insani duygular. İçinize atmak yerine bir günlük tutun, sevdiğiniz bir şarkıyı açıp doya doya ağlayın. Bu, iyileşmenin ilk adımıdır.

🌿 2. Kendinize Alan Tanıyın

Eski sevgilinizin sosyal medyasını takip etmekten vazgeçin. Onunla ilgili olan nesneleri bir kutuya koyun ve göz önünden kaldırın. Zihinsel ve duygusal detoks yapın.

✨ 3. Yeni Bir Rutine Başlayın

Spor salonuna yazılmak, kitap kulübüne katılmak, yeni bir dil öğrenmek… Hayatınıza yeni alışkanlıklar katmak, hem zihninizi meşgul eder hem de kendinize duyduğunuz saygıyı tazeler.

🎧 4. Müzik ve Sanatla Tedavi

Aşk acısı yaşayanların en iyi dostlarından biri müziktir. Ama sürekli hüzünlü şarkılarla kendinizi dibe çekmek yerine, umut dolu melodilere yönelin. Film izlemek, resim yapmak, şiir yazmak da etkili olabilir.

🤝 5. Dertleşmekten Çekinmeyin

Yakın bir arkadaşınıza ya da bir uzmana içini dökmek, yükünüzü hafifletebilir. Sessizce acı çekmek yerine paylaşmayı deneyin.

⏳ 6. Zaman Her Şeyin İlacı

Şu an her şey çok taze olabilir. Ama zaman geçtikçe yaralar kabuk bağlar, anılar silikleşir. Bugün atılan her adım, yarınki siz için bir güç kaynağı olacak.

İkinci kez platonik aşık oldum. Maalesef platonik olarak kalacak. :(
İnan bana platonik en iyisi. Aşık olduğun kişiye tanıdıkça ben buna mı aşık oldum diyorsun :) Hiç unutmam kafamda canlandırdığım kişiyle tamamen siyah-beyaz kadar farklı biri çıkınca aşık olmayı bırak direkt soğumuştum. Hayal kırıklığına uğraşmıştım. Uzaktan platonik şekilde sevmek en iyisi. En azından aklında hayal ettiğin biri olarak kalıyor :)

İnan bana platonik en iyisi. Aşık olduğun kişiye tanıdıkça ben buna mı aşık oldum diyorsun :) Hiç unutmam kafamda canlandırdığım kişiyle tamamen siyah-beyaz kadar farklı biri çıkınca aşık olmayı bırak direkt soğumuştum. Hayal kırıklığına uğraşmıştım. Uzaktan platonik şekilde sevmek en iyisi. En azından aklında hayal ettiğin biri olarak kalıyor :)
Benimkisi biraz takıntı haline geldi. Kalbime çok dokunmuştu, sağlık sorunumu biliyordu ve yardım etmeye çalışıyordu. Sonradan beni üzmeye çalışınca aramızda tartışma çıktı.

Yeniden hiçbir şey olmamış gibi konuşalım dedik ama yine beni üzmeye başladı.

En sonunda artık benimle konuşma dedim ve beni WhatsApp'dan engelledi. O günden beridir konuşmuyoruz.

Profilimde bahsettiğim iş arkadaşım bu kişi maalesef.

Benimkisi biraz takıntı haline geldi. Kalbime çok dokunmuştu, sağlık sorunumu biliyordu ve yardım etmeye çalışıyordu. Sonradan beni üzmeye çalışınca aramızda tartışma çıktı.

En sonunda artık benimle konuşma dedim ve beni WhatsApp'dan engelledi. O günden beridir konuşmuyoruz.

Hiçbir şey kendinizden daha önemli değil. Sizi seven değer veren insanları sevin. Sizi üzen kullanan insanlardan kaçının. Hayat mottomdur bu. Kim olursa olsun bana değer vermeyen kullanan insanları hayatımda tutmam. Kız/Erkek farketmeksizin bunun kıymetini bilin. İsterse etrafınızda kimseniz kalmasın. 100 arkadaşınız olup sizi kullanacaklarına 2 arkadaşınız olsun kötü günde sırtınızı verebilin.

Unutman zor olacak fakat insanoğlu her şeyi zamanla unutur. Unutamayacağım diyeceksin fakat belli süre geçtikten sonra ismi bile aklına gelmeyecek

şu ana kadar hiç bir şeyi unutamadım
Doğrusunu söylemek gerekirse unutamayacaksın fakat sende bir değeri kalmayacak. Geçenlerde başka bir aşk konusunda anlattığım hanımefendiyi ölsemde unutmam fakat yarın bir gün karşılaşsam hiçbir duygu uyandırmaz bende. Yoksa insan beyni kompleks bir yapıya sahip. Çocukken tanıştığın birini bile unutamazken en çok değer verdiğin insanı unutamazsın. Zaman geçtikçe bir şey hissetmemeye başlıyorsun ve senin için bir anlamı değeri kalmıyor. Geriye sadece anılarınız kalıyor iyisiyle kötüsüyle

iş arkadaşımı yapmayın hocam. aileniz size aracı bulsun. Evlenin

İş arkadaşıyla evlenme sadece filmlerde oluyr gerçekte yok öyle birşey. Bayan Çalışanlarla Mesafeli Oluyor Erkek Çalışanlar. Adamlar KANKA Oluyor KANKA
Adlarını karartacak birşey yapmazlar diye düşünüyorum. iş arkadaşınızla Eğer çıksanız tüm şirket sizin aşkınızı konuşacak.

Şaka bi yana bu saçmalıkları bi kenara bırakın Sınıf Arkadaşına aşık olanlar hala buradamı?

Kimsenin sevgisine ihtiyaç duymadam yaşayın..
Sonuna kadar katılıyorum. Yalnız yaşamaya alışmış bir insandan daha üstün biri yoktur. Kendinizi sevin, gerektiğinde arkadaşlarınızla dışarı çıkın yeterli. Huzurlu yaşamın sırrı

İş arkadaşıyla evlenme sadece filmlerde oluyr gerçekte yok öyle birşey. Bayan Çalışanlarla Mesafeli Oluyor Erkek Çalışanlar. Adamlar KANKA Oluyor KANKA
Adlarını karartacak birşey yapmazlar diye düşünüyorum. iş arkadaşınızla Eğer çıksanız tüm şirket sizin aşkınızı konuşacak.

Şaka bi yana bu saçmalıkları bi kenara bırakın Sınıf Arkadaşına aşık olanlar hala buradamı?
Yani görücü usulü evleneceğin kişiyi daha tanımıyor onunla yeni bir hayat kuruyorsun bu ne kadar mantıklı ki

Aynı iş yerinde çalışıp evlenen var. Saçma bir örnek oldu.

Dediğim gibi platonik benimkisi, mantık olarak onunla evlenmem zaten.

Diğer yorumlar içerisinde senin yorumun beni üzdü ne yalan söyleyeyim.

Ama biyerde duydum konuşup kazanabileceğin biri konuşmadığın için kazanamiyacagın biri olur.Konusmayip başkasıyla mutlu olduğunu görmek her gün acı cekmek daha acı ama konuşursan belkide kazanacaksın ha olmassa bile o reddilme acısı, üzgünlügü bi süre sonra geçer

iş arkadaşınla çıkınca tüm şirket sizin aşkını konuşuyorsa mutlaka bir yerde bir iş vardır. hem niye herkese ooo bunla çıktım deme ihtiyacı duyuyorsunuz? iş arkadaşıyla evlenilebilir. insanlar kendilerini esir bırakanlarla dahi evlenebiliyor. neden insel gibi bakıyorsunuz olaylara anlamadım

Yaşı 30 altında olanlara sesleniyorum.
Evlenmek için acele etmeyin. Zaten şu ekonomik koşullarda evlenmek ayrı bir dert. Orası başka bir konu.
30'dan önce yeni insanlar tanıyın, çevre edinin, kariyerinizi ve işinize odaklanın. Kız / erkek arkadaşlarınız olsun tabiki ama birine kör kütük delicesine bağlanmayın. Anlaşamadığınızda uzatmayın, yollarınızı medeni bir şekilde ayırın. Nasibinde yoksa zaten ilerlemez.
30 dan sonrada ilk bulduğunuzla sevgili olup evlenmeyin. 30'a kadar edindiğiniz çevrelerden, arkadaşlıklardan tecrübe edineceksiniz insanları analiz edebileceksiniz dolayısıyla aşkı da mutluluğu da yaşayabileceğiniz insanı bulmanız zor olmayacak.

şu ana kadar hiç bir şeyi unutamadım
Doğrusunu söylemek gerekirse unutamayacaksın fakat sende bir değeri kalmayacak. Geçenlerde başka bir aşk konusunda anlattığım hanımefendiyi ölsemde unutmam fakat yarın bir gün karşılaşsam hiçbir duygu uyandırmaz bende. Yoksa insan beyni kompleks bir yapıya sahip. Çocukken tanıştığın birini bile unutamazken en çok değer verdiğin insanı unutamazsın. Zaman geçtikçe bir şey hissetmemeye başlıyorsun ve senin için bir anlamı değeri kalmıyor. Geriye sadece anılarınız kalıyor iyisiyle kötüsüyle
Bende son kez instagramdan gördüğüm sad editteki gerçekten anlamlı sözle toparlayayım

"Zaman Unutturmaz sadece alıştırır"

Hayatımda şuana kadar sevdiğim kızların hiçbiri karşılık vermedi. Dünyada beni sevebilecek bir kadın olabilecekmiş gibi de gelmiyor. Açıkçası artık sevmekten korkuyorum ve bu konuda tek olmaya alışıp hayatımı öyle devam ettirmeyi düşünüyorum.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt