W
şaka mı buİnş çok zam olmaz, yoksa enflasyon iyice uçar. Not : Asgari ücretliyim
asgari ücretlinin zammı enflasyonun altında kalırsa 1 liraya yediği ekmek gelir ona 2 liraya ama, senin dediğin asgari ile çalışmayanlar için geçerli o dediğin hesapNe kadar zam o kadar zam
Asgari ücrete yüzde kaç zam gelirse ekmeğe de o kadar zam gelir.
Aynen öyle hocam sizi destekliyorum.Asgari ücret arttı diye yapılacak zamlar açısından dedim. Elemanın maaşını ödemek için ya işçi çıkartacak ya da SATTIĞI ürüne ekstra zam yapacak.
Yani asgari ücreti şimdi 50 bin lira yapsan, en çok zararı asgari ücretli çeker. En az maaş alan daha fazla ezilen olur. Ekmeği 20 liradan alır, dolmuşa otobüse 70 lira verirse, tavuk dönere 300 lira verirse, o aldığı 50 bin maaş erir gider. Hükümetin hedefi enflasyonu düşürmek olmalı. Yoksa asgari ücreti 100 bin lira yapsan da nafile.
dediğiniz gibi hocam denetim şart ama eğer bu sıkı fiyat denetimini yapamıyorsanız , özel sermayenin ****** dengelemek için kamu sermayesi de oluşturmalısınız.Bim gibi şirketlerin 2022 ve 2023 kârları muazzam oldu. Yüzde 8 KDV yerine yüzde 1 ödediler. Üstelik bunu da vatandaşa yansıtmadılar. Bir kontrolsüzlük, bir başıboşluk var. Serbest piyasa diye dokunulmazlık var. Hepsi birlikte adım attılar. Asgari ücrete zam geliyor, iyi diyoruz, 2 ay sonra gelen zamlarla asgari ücret yerlerde sürünüyor. Baştakiler buna önlem almazsa asgari ücreti 100 bin lira yapsan da 2 ay sonra düşük kalacak.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.