Tema düzenleyici

Arabalarda en ekonomik yakıt sizce hangisidir? Benzin, Dizel, Lpg, Hybrit, Elektrik.

Cemilkaptan

Onbaşı
Konu sahibi
Arkadaşlar konumuz en ekonomik araçları tesbit etmek..
Amaç bu.
Günümüzde otomobil sahibi olmak gerçekten ciddi bir ekonomik güç istiyor.
Arabayı alırken ödenen vergi, yılda iki kez mtv, iki yılda bir muayene, trafik sigortası, kasko, radar cezası vs vs derken masraf listesi uzayıp gidiyor..
Bari yakıt cinsinden ekonomik araçlara bakalm..
Madem konuyu açtım. Ben başlayayım..
Şu anda 2017 1.5 clio hb 75 ps aracım var.
Eğer değiştirirsem hybrit bir araç olur diye düşünüyorum.
Full elektrikli araç şu anda bana hiç cazip gelmiyor.
Bu konuda sizlerin düşüncelerinizi ve tecrübelerinizi de almak isterim..

En ekonomik mi bilmiyorum ama en verimlisi düz bisiklet (evet toplu taşımadan bile).

Araba olarak soruyorsanız direkt elektrikli araçlar. Masraf çıkaracak parça sayısı az, yakıtı az.

Elektrikli şarjı/marjı biter diyorsanız. Plug-in Hybridler var. Jeneratör motorlular daha verimli ve ekonomik olur. (e-power nissan)

Vergisi az, parçası ucuz isterseniz, LPG'li kuş serisi ve toroslar.

En ekonomik mi bilmiyorum ama en verimlisi düz bisiklet (evet toplu taşımadan bile).

Araba olarak soruyorsanız direkt elektrikli araçlar. Masraf çıkaracak parça sayısı az, yakıtı az.

Elektrikli şarjı/marjı biter diyorsanız. Plug-in Hybridler var. Jeneratör motorlular daha verimli ve ekonomik olur. (e-power nissan)

Elektrikli araçların masraf çıkaracak parçası bol. Elektronik zerzevatı bol, ne kadar elektronik şey varsa o kasdar bozulma riski var

Elektrikli arabalarda cep telefonu gibi pil sağlığı var ve batarya değişimi bayağı pahalı.

Elektrikli araçların masraf çıkaracak parçası bol. Elektronik zerzevatı bol, ne kadar elektronik şey varsa o kasdar bozulma riski var
Günümüzdeki araçların hepsi öyle (en azından 2-2.5m üzeri olanlar)zaten?

Elektrikli arabalarda cep telefonu gibi pil sağlığı var ve batarya değişimi bayağı pahalı.
Özellikle dizel araçlarda da motor sağlığı önemli ve aynı şekil iş motor rektifiyesi de pek uygun değil, ama her türlü min 15 yıllık ömrü oluyor aracın. (İçten yanmalılarda 15-20yıl)

Geri
Üst Alt