Tema düzenleyici

Ara Tatil Kaldırılmalı mı ?

Çocuk sayısı sınıf bazında azaldı. 20 - 25 kişi sınıflar.
Öğretmen sayısı yüzde olarak daha çok arttı.
Araştırıp yazsaydınız keşke.

Şimdi rahatlık var. Branş öğretmenleri hele ki çok rahat. Haftalık programı ayarlayıp haftada 2 veya 3 gün okula gidiyorlar. Ama maaş tam maaş. Vay be zorluğu eskiler çekti. Şimdikilere sızlanmak kalmış. Eskiden öğretmen olmak yerine kapıcı olunurdu. Geçinemem diye.

Çocuk sayısı sınıf bazında azaldı. 20 - 25 kişi sınıflar.
Öğretmen sayısı yüzde olarak daha çok arttı.
Araştırıp yazsaydınız keşke.
Sınıf bazında azalmış olabilir bir sürü şube açıldı? Geçmişle puanın nüfusu bir mı? Bir öğretmen bir sınıfa mı ders veriyor?
İnsiyatif mi. Puhahaha 😆
Eğitimcinin görevi ders saatinde eğitim vermektir. Sobayı yakmayı görevi dışına çıkarak iyi bir şey zannetmeniz tam bir "Puhahaha"'lı komedi.

Şimdi rahatlık var. Branş öğretmenleri hele ki çok rahat. Haftalık programı ayarlayıp haftada 2 veya 3 gün okula gidiyorlar. Ama maaş tam maaş. Vay be zorluğu eskiler çekti. Şimdikilere sızlanmak kalmış. Eskiden öğretmen olmak yerine kapıcı olunurdu. Geçinemem diye.
Ara tatil, yaz tatili, sömestr, 15 tatil, kafa tatili, canım sıkıldı tatili, ... Valla süper.
Bu kadar memnunsanız sızlanmak yerine öğretmenliği seçin 👍 madem kolay iş seçebilirsiniz. Atanmayı beklerken diğer işlerde hayatta kalabilirseniz kolay işi yaparsınız

Sınıf bazında azalmış olabilir bir sürü şube açıldı? Geçmişle puanın nüfusu bir mı? Bir öğretmen bir sınıfa mı ders veriyor?

Eğitimcinin görevi ders saatinde eğitim vermektir. Sobayı yakmayı görevi dışına çıkarak iyi bir şey zannetmeniz tam bir "Puhahaha"'lı komedi.
Kişi başına düşen öğrenci sayısı çok düştü. Bunlara çalış sa gel. Kolay rakip olma.

Ne iyiliği. Mecburiyet vardı eskiden. Doğalgaz mı vardı 30 sene önce. Ne ağladınız yahu ? Evden çalışın okula da gitmeyin bari.

Öğretmen biraz otoriter ve disiplinli olmalı. Bizim zamanımızda haylazlık yapan öğrenciler ceza olarak tek ayak üzerinde bekletilirdi. Gerçi balık baştan kokar. Ebeveynler çocuklarını okula başlamadan önce iyice eğitmeli ama maalesef görüyoruz ki birçoğu hiç oralı değil.

Ayrıca sınıfta kalma tekrar aktif edilmeli. O zaman veliler de öğretmene "vay efendim benim oğluma, kızıma nasıl böyle davranırsın vb." cümlelerle şımarıklık yapamaz. Kimse ayrıcalıklı değil.

Öğretmenliği bu kadar hafife ve kolaya alan büyüklerimizin çocuklarından torunlarından bir şey beklememeli @Tanjiro Hocam doğruyu ve ahlakı öğretmek gibi önemli bir meslek bu kadar hafife alınıyorsa öğretmen olmaya gerek yok sokaktan geçen ders anlatabilir

Öğretmenliği bu kadar hafife ve kolaya alan büyüklerimizin çocuklarından torunlarından bir şey beklememeli @Tanjiro Hocam doğruyu ve ahlakı öğretmek gibi önemli bir meslek bu kadar hafife alınıyorsa öğretmen olmaya gerek yok sokaktan geçen ders anlatabilir
Üstteki son mesajımı diğer arkadaşa ironi amaçlı yazmıştım. Size katılıyorum.

Asgari ücret alıp "öğretmenlerin işi kolay, çok para alıyorlar" Diyen bir gurüh var. Saatlerce de konuşurum ama anlamazlar yapacak bir şey yok

Üstteki son mesajımı diğer arkadaşa ironi amaçlı yazmıştım. Size katılıyorum.

Asgari ücret alıp "öğretmenlerin işi kolay, çok para alıyorlar" Diyen bir gurüh var. Saatlerce de konuşurum ama anlamazlar yapacak bir şey yok
Akıllarını daha mantıklı çalıştırsalardı asgari ücret almazlardı ülkemizde daha üst rütbeye geçince onun zorluklarını bilmemezlikten geliyorlar çoğu kişi bu durumu maaş ile tatil olayından ibaret zannediyor

Akıllarını daha mantıklı çalıştırsalardı asgari ücret almazlardı ülkemizde daha üst rütbeye geçince onun zorluklarını bilmemezlikten geliyorlar çoğu kişi bu durumu maaş ile tatil olayından ibaret zannediyor
Her yerde aynı düşünce tarzında insanlar mevcut ve olmaya da devam edecekler

"Kendilerini hiç geliştirmeden milletin maaşına laf atanlar" ve "Gördükleri her zengine baba parası, hırsızlık" suçlamasında bulunanlar

Kendini geliştirmeyen, yattığı yerde hazır para bekleyenler insanların maaşına ve iş yüküne karışır durumda maalesef

Geri