Tema düzenleyici

Antalya - 4. Aşama Konyaaltı-Varsak Raylı Sistem Hattı

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wowturkey.NET
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
W

wowturkey.NET

Konu sahibi

Antalya’yı Metro ile tanıştıracak 4. Aşama Raylı Sistem ihaleye çıkıyor​

image


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in seçim vaatleri arasında yer alan ve Antalya’yı ilk kez metro ile tanıştıracak olan 4. Aşama Konyaaltı-Varsak Raylı Sistem Hattı ilk etabı ihaleye çıkıyor. 5.5 kilometrelik bölümü yerin 30 metre altından geçecek olan 18 kilometrelik 4. Aşama Raylı Sistem Hattı’nın ilk etabı, 30 Nisan Salı Günü (Yarın) Antalya Büyükşehir Belediyesi İhale Salonu’nda E-İhale olarak ihaleye çıkacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya trafiğinde büyük bir rahatlatma yaratacak metro projesini hayata geçiriyor. Başkan Muhittin Böcek’in en önemli seçim vaadi olan ve Antalya’nın ilk kez metro ile tanışacağı 4. Aşama Raylı Sistem Hattı ihale aşamasına geldi. 4. Aşama Konyaaltı-Varsak Raylı Sistem Hattı ilk etabının ihalesi, 30 Nisan Salı Günü saat 10.30’da gerçekleştirilecek.

ANTALYA METRO İLE TANIŞACAK

Antalya’da daha konforlu ve hızlı toplu taşıma hizmeti sunacak yeni raylı sistem hattı ile Antalya trafiğinde önemli bir rahatlama olacak. 4. Aşama Raylı Sistem Hattı’nın ilk etabı, Konyaaltı ilçesinde Akdeniz Bulvarı’ndan (Serbest bölge) başlayacak. Akdeniz Bulvarı üzerinden Atatürk Bulvarı’nı takip edecek 4. Aşama Raylı Sistem Hattı, Antalyaspor Kavşağı’ndan sonra yerin 30 metre altına girecek. Yer altından önce Meltem’e dönerek, Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi ve Defterdarlık önüne ulaşacak. Yine yer altından Güllük-100. Yıl’ı keserek Muratpaşa Cami’ne uzanan hat, Antalya Büyükşehir Belediyesi önünden geçtikten sonra Kızılırmak Caddesi üzerinde yerin üstüne çıkarak Kepez Belediyesi önünden Sakarya Bulvarı Kavşağı’nda 3. Aşama Raylı Sistem Hattı’na bağlanacak. 4. Aşama Raylı Sistem Hattı projesiyle Antalya ilk kez metro ile tanışacak.

6 BATTI ÇIKTI, 16 DURAK VE 14 ADET ÜST GEÇİT YAPILACAK

Antalya 4. Aşama Raylı Sistem Hattı ilk etabı ihalesi ile yaklaşık 14,3 km ana hat ve 825 m uzunlukta 3. aşama bağlantı hattı yapımı ve 17 adet tramvay aracının temini yapılacak. Proje kapsamında 6 battı çıktı kavşak, 11 hemzemin ve 5 yeraltı durağı olmak üzere 16 durak, 14 yaya üstgeçidi yer alacak. Projede Antalyaspor ile Falez Kavşağı arasındaki yaklaşık 1 kilometrelik taşıt yolu yer altına alınacak. Bu kesim, uygulanacak 100. Yıl Yaşam Alanı projesiyle, kültür ve sanat merkezine dönüştürülecek.

Kaynak: Antalya Büyükşehir Belediyesi
 
Metro’nun Antalya’ya aslında daha önceden gelmesi gerekiyordu. Tramvay ile çok vakit kaybetti şehir. Tramvay da iyi bir yatırımdı ama yoğun yerler arası metro inşa edilse daha pratik olurdu yolcular açısından.
 
Konu sahibi
Benim şahsi fikrim: Bu hattın gerçekleşeceğini inanmıyorum. Bu ekonomide yapmazlar
 
Konu sahibi
Benim şahsi fikrim: Bu hattın gerçekleşeceğini inanmıyorum. Bu ekonomide yapmazlar
Belediye şehirler arası raylı sistem yapmıyor ki bu kadar zararla cıksın zaten hepsi yer altında olmayacak sadece 5,5 km'si yer altında onun dışında T3 ile organize calışacak zaten direk eski T4 projesi bu
 
Konu sahibi
4 istasyonla yeralti tüneli var.. yapmazlar.. insallah beni utandirirlar bu sözlerim icin


Adamlar daha T3‘e arac bile alamadi
 
Konu sahibi
Temel atıldı mı ?
 
Defalarca söyledik söyledik söyledik Antalya'ya tramvay değil bu saatten sonra metro gerekiyor. Yollar dar tramvay yolları daha da daraltıyor trafik içinden çıkılmaz hale geliyor
 
Konu sahibi
Muhittin Böcek gittiğinden bir süre rafa kaldırmaları muhtemel projeyi beyler, cumhurbaşkanlığından izin eksik bir şu an temel dışında onun dışında zaten dördüncü etap sıkıntılı bir projeydi. Üçüncü etabın mantıksız güzergahını düzeltmek için yapılıyor. Şahsen Türel'in Liman-Lara Hafif Metro projesi daha mantıklıydı.
 
Muhittin Böcek gittiğinden bir süre rafa kaldırmaları muhtemel projeyi beyler, cumhurbaşkanlığından izin eksik bir şu an temel dışında onun dışında zaten dördüncü etap sıkıntılı bir projeydi. Üçüncü etabın mantıksız güzergahını düzeltmek için yapılıyor. Şahsen Türel'in Liman-Lara Hafif Metro projesi daha mantıklıydı.
Raylı Sistemler müdürü yakın zamanda temeli atılacağını açıkladı. Onaylar alındı ihalesi yapıldı başka eksiği kalmadı.
 
Raylı Sistemler müdürü yakın zamanda temeli atılacağını açıkladı. Onaylar alındı ihalesi yapıldı başka eksiği kalmadı.
2,5 ay olacak hani nerede temel atma töreni?

Cumhurbaşkanı onayını beklemeden temel atmaya kalkıştıklarından dolayı mı Muhittin Böcek tutuklu yoksa?
 
Geri
Üst Alt