Tema düzenleyici

Ankara - M1 (Kızılay – Batıkent) Metro Hattı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Emir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Emir

Moderatör
Konu sahibi
Ankara Kentsel Ulaşım Ana Planında (2015) yer alan Raylı Sistemler ağının birinci aşaması seçilen Kızılay-Batıkent Metro Hattının yapımına 29.03.1993 tarihinde başlanmıştır.

image

Kızılay’dan başlayarak Ulus - Yenimahalle - Demetevler - Ostim - Batıkent güzergahında hizmet vermekte olan hattın toplam uzunluğu 14,661 metredir. 12 istasyonlu ve 108 araçlı (18 adet 6’lı dizi) sistem 28 Aralık 1997’de işletmeye açılmıştır.

image

image

Kaynak: M1 (Ankara metrosu) - Vikipedi

Ankara'da Batıkent metro durağındaki ray hattında çıkan yangın söndürüldü.​

EGO Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, arıza giderilene kadar Batıkent, Batımerkez ve Botanik istasyonlarında hizmet verilemedi.

Tahliye edilen yolcuların ulaşımlarını sağlamak amacıyla otobüs seferleri düzenlendi.

Arızanın giderilmesinin ardından metro seferleri normale döndü.

50kLA_1733945007_35.jpg

Söylesene istasyonlar arası metro transferi 12,50 mi? Peki Atatürk boyunca metroyla transfer yaparsanız toplam ücret 26+12.50=38.50 mi olacak? Peki Kızılay'da transfer ücretsiz, hatlar arası yolculuk ise sadece 26 mı olacak?

Maltepe A1 istasyonundan YHT Terminal M4 istasyonuna ve Kızılay M4 istasyonundan Kızılay M1 istasyonuna geçiş tünelinin fan videosunu bulabilir misiniz? İstasyonlar arasında ne tür yeni yaya tünelleri olduğunu merak ediyorum.

Esenboğa metrosu ile ilgili bakanlıktaki arkadaşım ile görüştüm. Eylül Ekim gibi proje bilgilendirme toplantısı olur dedi.
Etlik şehir hastanesi dikkate alınarak KUYUBAŞI ile ESENBOĞA arasına 12 veya 13 durak olacak şekilde metro hattı, Çubuk için ise tramvay hattı projesi çiziliyormuş. Bağlum söz konusu değil. Pursaklar ağırlıklı bir proje göreceğiz.

Merhaba. Metrodaki sarı numaraların ne anlama geldiğini söyleyebilir misiniz?

Kastettiğiniz bu ise: Merdiven numarasını gösteriyor. Örneğin bu tabela, bu merdivenin istasyondaki 9 numaralı merdiven olduğunu gösteriyor. "P" olanlar peron numarasını gösteriyor.
Screenshot_1.png

Merhaba. Söyle bana, A1'den M4'e geçiş ücretli mi? Geçişin maliyeti ne kadardır yoksa ücretsiz mi?
A1'den M1'e geçiş ücretsiz ve M1'den M4'e geçmek ücretsiz. A1'den M4'e direkt geçiş yok ve tabelalar yeterli değil. A1'de ini, M1 metrosuna yürüyün. Peronun en sonunda M4'e inen merdivenleri bulun.

Maltepe A1 istasyonundan YHT Terminal M4 istasyonuna ve Kızılay M4 istasyonundan Kızılay M1 istasyonuna geçiş tünelinin fan videosunu bulabilir misiniz? İstasyonlar arasında ne tür yeni yaya tünelleri olduğunu merak ediyorum.

Bir tek bu var:

A1'den M1'e geçiş ücretsiz ve M1'den M4'e geçmek ücretsiz. A1'den M4'e direkt geçiş yok ve tabelalar yeterli değil. A1'de ini, M1 metrosuna yürüyün. Peronun en sonunda M4'e inen merdivenleri bulun.
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Hatlar arası geçişlerin ücretsiz olduğu ortaya çıktı. Resmi haritada tüm geçişlerin ücretli olduğu yazıyor, bu onların hatası mı? Maltepe-Gar arası geçiş hariç, tünelde ücretli geçiş var - 12,5 lira mı?

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Hatlar arası geçişlerin ücretsiz olduğu ortaya çıktı. Resmi haritada tüm geçişlerin ücretli olduğu yazıyor, bu onların hatası mı? Maltepe-Gar arası geçiş hariç, tünelde ücretli geçiş var - 12,5 lira mı?
Benim bir bilgim bulunmuyor. Maltepe Gar tünelini ilk kez duyuyorum.

Geri
Üst Alt