Tema düzenleyici

Ankara (Keçiören) Ovacık, (Yenimahalle) Yakacık Haberleri

O bölümü geçeli çok oldu üstadım sen halen orada mısın? Konuttan sanayiye döndü diye itiraz edenin havasını alacağını çok önceden yazmıştım zaten. Sanayi tamam ama plan notları nasıl olacak? Çekme payı, yükseklik, emsal, minimum bağımsız bölüm büyüklüğü kaç metrekare vs.. Konutken yüzüne bakılmazken sanayiye döneceğini duyanlar yer aramaya başladı. İtiraz edenleri tek parselde birleştirip konuta çeviriyoruz deseler eminim ona da itiraz ederler. Hayırlısı bakalım..
Üstad bu çekme payı nasıl oluyor yeni çizilen planla mı netlik kazanıyor inşaat alanını doğrudan etkiliyor sanırım

Benim ilk görüşmemde tüm bölgeyi yapacaklarını anlatmışlardı adaları birleştireceklerini vs. Anlattılar. Sonrasında ne olduysa başka aradıklarına belli bölgeleri söylemişler. Ne değiştide durum farklılaştı bilmiyorum, belkide farkına vardılar bazı şeylerin.

34574 ve 34576 ve 34528 Bu 3 Parselde Köşebaşı Yakacık Köprüden Girişte Sağdaki 3 Parsel.
Yakacak MAP-265 BLOKLARININ ALTINDAKİ 3 PARSEL 34574 ÇEVRE YOLUNA CEPHE OLAN BU 3'ÜNDEKİ ARSA SAHİPLERİ İLE GÖRÜŞÜYORLAR.
ÖZELLİKLE 34574 VE 34576

10 kadar parselde yerleri varmış.
Çoğaltmış olabilirler.
Planı biz çizdik, bölgeyi biz yapacağız, emsal yarımdı, biz 1 yaptık dediler.
Şaşmaz'daki MEGA ŞAŞMAZ gibi projeleri var ama hisse sahiplerine çok düşük veriyorlar.

Arkadaşlar benim şirket ve yapmaya çalıştıkları konusun bilgim yok. Belediyeden almış olduğum bilgi imar planının, büyük firmaları bu bölgeye çekecek şekilde düzen intizam ve prestij noktasında yeni sistem sanayi bölgesi olarak hazırlanacağı, planın geçmesi ile arsa metrekare birim değerinin çok fazla yükseleceği, bu sayede yıllardır mağdur olan vatandaşın yaralarının sarılacağı yönünde. Bahse konu şirket hissedarları olan parsellerde sıkıntı yaratabilecek gibi ancak bölgenin tamamını ne derece de etkiler bilemiyorum. Şahsi fikrim böyle kapsamlı projelerin tek bir firma tarafından prestijli bi isimle hızlıca yapılıp bitirilmesinin daha iyi olacağı yönünde. Henüz daha plan notları bile çıkmadı. Bekleyip göreceğiz. Ben malımın ederine bakacağım. Yani Metresi 30000 olan 250 metre dükkan mı yoksa metresi 100000 eden 100 metrekare dükkan mı? İmar planını ve vaad edilen proje/projeleri görmeden peşin hükümlü olmanın fayda sağlamayacağı görüşündeyim.

Yüzde 25', kabul eden varsa gidip anlaşabilir. Anlaşamadıklarının malını dava ile alacaklarmış. Davada kimin alacağı belli olmaz. Fiyat yükseltiriz. Alıyorsa o fiyattan alsın.

Arkadaşlar benim şirket ve yapmaya çalıştıkları konusun bilgim yok. Belediyeden almış olduğum bilgi imar planının, büyük firmaları bu bölgeye çekecek şekilde düzen intizam ve prestij noktasında yeni sistem sanayi bölgesi olarak hazırlanacağı, planın geçmesi ile arsa metrekare birim değerinin çok fazla yükseleceği, bu sayede yıllardır mağdur olan vatandaşın yaralarının sarılacağı yönünde. Bahse konu şirket hissedarları olan parsellerde sıkıntı yaratabilecek gibi ancak bölgenin tamamını ne derece de etkiler bilemiyorum. Şahsi fikrim böyle kapsamlı projelerin tek bir firma tarafından prestijli bi isimle hızlıca yapılıp bitirilmesinin daha iyi olacağı yönünde. Henüz daha plan notları bile çıkmadı. Bekleyip göreceğiz. Ben malımın ederine bakacağım. Yani Metresi 30000 olan 250 metre dükkan mı yoksa metresi 100000 eden 100 metrekare dükkan mı? İmar planını ve vaad edilen proje/projeleri görmeden peşin hükümlü olmanın fayda sağlamayacağı görüşündeyim.

Sedat bey, tek firma yapsın da bu nasıl üslup, yüzde 25 den vereceksin yoksa elinden rayiç bedelden bedava alırım ağlarsın diyen bir firmaya 1 m2 yer vermem. Siz gidin verin.

Yarım yıllık firma, kızım yaşında kadın...
Bunların yaşı kadar yıl ben izale-i şuyu davalarına katıldım.
Ortaklığın giderilme davası...
Bu davalarda dışarıdan giren kişi ayrıca tamamına yüzde 20 KDV öder.
Bana 20 milyona mal olursa ona 24 milyona mal olur. Hem de ben kendi arsa payım için de para ödemeyeceğim.
Hissedar olmanın avantajı büyük. Büyük hissedar olmanın avantajı çok daha büyük.
Artık bu ihaleler salonda değil, internet ortamında oluyor. Süresi de 10 dakika değil, 1 hafta.
Vişne suyumu içerek rahat rahat fiyat verebilirim. Tabi ihale öncesi katılım ücretini ödemek şartıyla.
Firma benden ihalede metresini 1750'den alacağını söyledi. Ve hiç uğraşmayalım, 4000 liradan bana yerini sat dedi.
Hodri meydan dedim. İhale diyelim 1750 liradan açıldı. 20 dönüm yer. 35 milyon liradan açıldı. KDV ödememek için 1 m2 yer almış. Hangi akılsız hissedar 1 m2 yer sattıysa vay aklına. 35 milyondan açıldı. Verdik 36'yı, eee mecbur artıracak, böyle böyle gitti. Almak istiyorsa iyi bir fiyat vermeli. Belki 12 bin liraya çıkarsa orada dururum.

Sedat bey, tek firma yapsın da bu nasıl üslup, yüzde 25 den vereceksin yoksa elinden rayiç bedelden bedava alırım ağlarsın diyen bir firmaya 1 m2 yer vermem. Siz gidin verin.
Mantıklı olan, iki tarafında üzülmeyeceği bir anlaşmadan bahsederek tek bir firma dedim üstadım. Gündemdeki firmayı kasdetmedim

Zamanında Emsal 1,60 Olup Çok Katlı KONUT Olsaydı Ovacık'tan ve Diğerlerinden Çok Daha Güzel Bir Bölge Olurdu.
Zamanında 2 Emsalle Çıkmak Serbest (Altı Sanayi ve Ticaret üstü Homofis Şeklinde İşyerleri Olan) SANAYİ VE TİCARET BÖLGESİ Olsa Şimdiye İş Yerleri Faal Olarak Çalışıyor Olacaktı.
Ama Belediyenin İmar Şubenin Tembellikleri Vurdumduymazlığı İlgisizliği ve Çalışmaması Yüzünden Bugünlere Gelindi.
Halen Önümüzde Fırsatlar Var. Arkadaşların Yazılarından O Arayıp Şunu Bunu Yaparım Planı Biz Çizdik Diyip Düşük Fiyatlar Verip Gerekirse Mahkeme Yoluyla Alırım Diyenlere Kanmayın.ÖYLE BİRŞEY YAPAMAZ.ONA BUNU KİM VERİYOR ÖYLE KOLAY MI?ARSALARIN ZATEN ÇOĞU KÖK TAPU.ZATEN FİYATLAR 20.000 HATTA 30.000 OLMASI GEREKİRKEN 8000-10.000 ÇOK DÜŞÜK VE KOMİK.BURADA KONUYA KEÇİÖREN BELEDİYE BAŞKANI SAYIN MESUT ÖZARSLAN'IN EL ATMASI LAZIM İNŞAALLAH PLAN GÜZEL OLUR BELEDİYE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPAR 2-3 TANE BÜYÜK FİRMA İLE ANLAŞILIR ARSA SAHİPLERİ BİLGİLENDİRİLİRSE KAZAN OSTİM İVEDİK ŞAŞMAZ SANAYİLERİNDEN ÇOK DAHA İYİ OLUR.ÇOKDA DEĞERLENİR.
TEMBELLER YATIRIMCIYI BEZDİRDİLER İLLALLAH ETTİRDİLER.SİZDEN RİCAM BİRAZ DAHA SABIR.HAKKIMIZI SONUNA KADAR ARAYACAĞIZ. MEYDANI BİRİLERİNE BIRAKMAYACAĞIZ İNŞAALLAH BAŞARACAĞIZ. HEPİMİZ KAZANACAĞIZ.
BİRİMİZ HEPİMİZ HEPİMİZ BİRİMİZ İÇİN.

Zamanında Emsal 1,60 Olup Çok Katlı KONUT Olsaydı Ovacık'tan ve Diğerlerinden Çok Daha Güzel Bir Bölge Olurdu.
Zamanında 2 Emsalle Çıkmak Serbest (Altı Sanayi ve Ticaret üstü Homofis Şeklinde İşyerleri Olan) SANAYİ VE TİCARET BÖLGESİ Olsa Şimdiye İş Yerleri Faal Olarak Çalışıyor Olacaktı.
Ama Belediyenin İmar Şubenin Tembellikleri Vurdumduymazlığı İlgisizliği ve Çalışmaması Yüzünden Bugünlere Gelindi.
Halen Önümüzde Fırsatlar Var. Arkadaşların Yazılarından O Arayıp Şunu Bunu Yaparım Planı Biz Çizdik Diyip Düşük Fiyatlar Verip Gerekirse Mahkeme Yoluyla Alırım Diyenlere Kanmayın.ÖYLE BİRŞEY YAPAMAZ.ONA BUNU KİM VERİYOR ÖYLE KOLAY MI?ARSALARIN ZATEN ÇOĞU KÖK TAPU.ZATEN FİYATLAR 20.000 HATTA 30.000 OLMASI GEREKİRKEN 8000-10.000 ÇOK DÜŞÜK VE KOMİK.BURADA KONUYA KEÇİÖREN BELEDİYE BAŞKANI SAYIN MESUT ÖZARSLAN'IN EL ATMASI LAZIM İNŞAALLAH PLAN GÜZEL OLUR BELEDİYE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPAR 2-3 TANE BÜYÜK FİRMA İLE ANLAŞILIR ARSA SAHİPLERİ BİLGİLENDİRİLİRSE KAZAN OSTİM İVEDİK ŞAŞMAZ SANAYİLERİNDEN ÇOK DAHA İYİ OLUR.ÇOKDA DEĞERLENİR.
TEMBELLER YATIRIMCIYI BEZDİRDİLER İLLALLAH ETTİRDİLER.SİZDEN RİCAM BİRAZ DAHA SABIR.HAKKIMIZI SONUNA KADAR ARAYACAĞIZ. MEYDANI BİRİLERİNE BIRAKMAYACAĞIZ İNŞAALLAH BAŞARACAĞIZ. HEPİMİZ KAZANACAĞIZ.
BİRİMİZ HEPİMİZ HEPİMİZ BİRİMİZ İÇİN.
Burada amaç vatandaşın değil, Belediyenin ve firmanın kazanması.
Kurulan tezgah ortaya çıkacak.

Geri