Tema düzenleyici

'An'ı Yaşamak Mı, Fotoğraf Çekmek Mi ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan WowTurkeySevdalısı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
W

WowTurkeySevdalısı

Konu sahibi
O anı yaşamak yerine fotoğraf çekmeye odaklanmak...

Birçok yer gezdim. Çoğunda fotoğraf çekmeyip o anın tadını yaşadım. Fotoğraf elbette çekilir ama bazı insanlar sadece fotoğraf çekmeye odaklanıp, birçok şeyden mahrum kalıyor, birçok güzelliği kaçırıyor.

Konu sahibi
Bir de tam tersi durum var...

Fotoğraf çekmediğiniz, sadece anı yaşadığınız günler vardır ve o gün öylece silinir gider. Keşke birkaç fotoğraf çekseydik dersiniz. Elinizde ufak da olsa somut bir hatıra kalırdı diye düşündüğünüz olmuştur.

Konu sahibi
Düğünde video çekip aslında düğünde yokmuş gibi olmak. Güzel bir manzarayı seyretmek yerine kayda alıp gerçeğini izleyememek.

Bir de tam tersi durum var...

Fotoğraf çekmediğiniz, sadece anı yaşadığınız günler vardır ve o gün öylece silinir gider. Keşke birkaç fotoğraf çekseydik dersiniz. Elinizde ufak da olsa somut bir hatıra kalırdı diye düşündüğünüz olmuştur.
Evet bu sebepten bir iki dakikayı geçmeyecek şekilde hatıra fotoğrafı çekilip sonra telefonları bırakıp ,o anın tadını çıkarmalıyız .

Bu sorunun çok doğru olduğunu düşünmüyorum.

Eğer bir yeri gezmek, görmek ise amaç. O zaman fotoğraf ve video çekilmeli çünkü orada amaç gözünüzle gördüğünüz şeyi ölümsüzleştirmek.

Amma velakin eğer amaç o deneyimi yaşamak ise anı yaşamaktır sadece önemli olan.
Tabii böyle anları sonradan hatırlayabilmek için o esnada içinizden gelirse bir kesit video/fotoğraf almak, bunları yeniden gördüğünüzde " Vayy be, biz neler yaşamışız!" dedirtecek o anı canlandırmalık kesitler alınabilir. Ama asıl amaç anı yaşamak olmalı.

Özetle: Görmek içinse fotoğraf/videosunu istediğiniz gibi çekin ; yaşamak içinse anın içinde kalın, kesit almak isteyeceğiniz zaman içinize doğacaktır.

Geri