Tema düzenleyici

Adaray

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Wowturkey.Net
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
O zamanlar çocuk halimle yapılan yeniliklerden haberim yok tabii...Perona gelen treni gördüğümde içimde sevince bağlı bir anlık şok yaşadığımı hatırlıyorum,hiç beklemediğim bir şeydi o yeni setleri o eski demiryolu hattında görmek.İlk başta "hızlı trene mi bineceğiz" diye sormuştum anneme
E23000'e bende ilk olarak annemle Süreyya Plajı-Haydarpaşa arası binmiştim hatta ilk başta değişik bir tren modeli diye çok sevinmiştim. O yıllarda trenlerin seri numaralarından haberim olmadığı için E23000'lere yeni tren, E14000'lere ise eski tren diyordum ve bu setler geldikten sonra yani 2010 sonrası E14000 denk gelince "of ya eski tren geldi" diye moralim bozulurdu.

Bu arada @Veli34 hiç eski hat varken şu anki Marmaray setlerine binmiş miydiniz? Çünkü 2012-2013 arası şu anki Marmaray setleri eski hatta da çalışmıştı ama az kullanıldığından mı ne bana hiç denk gelmemişti ondan dolayı Marmaray setlerine ilk binişim 2014'te Marmaray hattı Ayrılıkçeşmesi-Kazlıçeşme arası açıkken olmuştu.

Bu arada @Veli34 hiç eski hat varken şu anki Marmaray setlerine binmiş miydiniz? Çünkü 2012-2013 arası şu anki Marmaray setleri eski hatta da çalışmıştı ama az kullanıldığından mı ne bana hiç denk gelmemişti ondan dolayı Marmaray setlerine ilk binişim 2014'te Marmaray hattı Ayrılıkçeşmesi-Kazlıçeşme arası açıkken olmuştu.

2013 yılında,hat kapatılmadan 2 ay önce Kartal-Göztepe arasında binme şansım olmuştu.
Bir kez daha şaşırmıştım yeni bir tren modeli gördüğüm için.Beni en çok şaşırtan şey ise gelen trenin yan taraflarında "suyun altındaki balıkları izleyebileceğimiz metro hattı" zannettiğimiz "Marmaray" yazısının yazmasıydı.O zamanlarda banliyö hattının marmarayla bağlanacağını bilmiyordum o yüzden "marmaray ne alaka" diye içimden sorgulama yaptığımı hatırlıyorum. 😁

İçine girdiğimde metro trenlerindeki gibi olan koltuk dizilimi hayal kırıklığına uğratmıştı beni.Tren yolculuğu yaparken camdan dışarıyı seyretmeyi seven birisi olarak şaşırmıştım koltuklara ama yine de sevmiştim tren setini.

Fakat önceki mesajımda da belirttiğim gibi,eski raylardan dolayı E32000 setleri de çok sallanıyordu.E23000 setlerinden daha fazla sarsıntıyı hissettiğimi hatırlıyorum,o 11 yaşındaki çocuk halimle ayakta durmaya çalışmakta biraz zorlanmıştım sallantılar yüzünden.

Yolculuk boyunca o setlerde beni yoran tek şey,yan yana dizilimli koltuklarda camdan dışarıya bakmak için harcadığım efor olmuştu.Sürekli boynumu sola bükerek camdan dışarıyı izliyordum,bu da doğal olarak yoruyordu tabii ki.

Ama tüm bunlara rağmen güzel bir deneyimdi ve bu modelleri de sevmiştim.Aradan yıllar geçti,şimdi sarsıntı olmadan kaymak gibi raylarda yolculuk yapıyoruz.

Geri