Tema düzenleyici

ABD’li siyaset uzmanı Charlie Kirk Suikasti

Konu sahibi
Amerikalı Aynasız olarak tanınan eski FBI ajanı Erdal Kaya, Charlie Kirk suikastine ilişkin analizini paylaştı.

"Şahsi analizim ve sebebi, t-shortün ciddi şekilde dalgalanması (genelde elbiseden geçtiği zaman mermiler, elbiseler o tür tepki verir) ve Charlie’nin kafası sanki göğsüne balyoz ile vurulmuş gibi anlık öne hareket ediyor, bu da o yüksek hızlı merminin kinetik enerjisinin bir çoğunu plakada harcadığını düşündürüyor bana. Mühimmatın hala 5.56mm olduğunu düşünüyorum. 7.62x51mm de olabilir ama analizim 5.56mm’ye daha yatkın"

Konu sahibi
Donald Trump'ın açıklaması

Ekran görüntüsü 2025-09-11 105739.png

Konu sahibi
Son 1 saattir Cok odakli ve detayli bir şekilde analiz yaptim bir kaç videoyu, ve bir onceki yaptığım analizimin doğru olmadigini dusunuyorum ve o paylasimlarimi silmeye karar verdim. Kimseyi yanlış yonlendirmiyim!

son dusuncelerimi paylasiyorum:

1- Oyle gozukuyorki, gogusundeki kayit almak icin takilmis mikrofon gogusunun kabarik gostermis ve bu da bana sanki kursun gecirmez bir plaka giymis gibi gozuktu. Herhangi bir kursun gecirmez plaka tshortun altinda yok. Ben sahsen korumasi olsam onu sart kilardim, bir Cok o konumda olan kisi bunu guvenlik amacli yapıyor.

2- mermi ciddi bir hizla Charlienin boynuna degiyor ve vucunda ortaya cikan şok dalgasi tshortununde o seviyede dalgalanmasina sebep veriyor. Normalde mermiler elbiselerin icinden gectiginde / temas yaptiginda elbiselerden o şekilde bir şok dalgasi goruruz.

Burada vucudun verdigi şok dalgasi tisortunu o şekilde salliyor.3- kalibre 5.56dan buyuk olabilir oyle yuksek derecede bir şok dalgasi vermesi icin. Belki 7.62x51, belki 6.5 creedmoor.

Anlamadigim sey: merminin o hizla Charlie’ye carpmasi ama oteki taraftan cikmamasi.

Neyse kusura bakmayın. Benim soylediklerime agirlik veren insanlar, Basin mensuplari, vs. var, Bazi duzeltmeleri yapip insanlari yanlış yonlendirmek istemem

Konu sahibi
ABD Başkanı Donald Trump:
  • Utah'taki bir üniversite kampüsünde Charlie Kirk’ün alçakça suikasta kurban gitmesi karşısında derin bir üzüntü ve öfke içindeyim.

• O, hakikat ve özgürlük uğruna bir şehittir.

• Bu, Amerika için karanlık bir andır.

• Nefret dolu, iğrenç yollarla, gün be gün farklı düşündüğünüz insanları şeytanlaştırmanın trajik sonucu şiddet ve cinayettir.

• Radikal sol yıllardır Charlie gibi harika Amerikalıları Nazilerle, dünyanın en kötü katilleri ve suçlularıyla karşılaştırdı.

• Bu tür söylemler, bugün ülkemizde gördüğümüz terörün doğrudan sorumlusudur ve hemen şimdi durdurulmalıdır.

• Yönetimim bu vahşete ve diğer siyasi şiddet olaylarına katkıda bulunan herkesi bulacak.

• Bunu finanse eden ve destekleyen örgütler de dahil olmak üzere, yargıçlarımızı, kolluk kuvvetlerimizi ve ülkemize düzen getiren herkesi hedef alanları da.

Geri
Üst Alt