Tema düzenleyici

2026 ABD - Venezuela Savaşı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Rime
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Birleşmiş Milletler benzeri bir organ kurulmalı ve oylamayla Trump gibi ne olduğu belli olmayan sözde liderler görevden alınabilmeli. Başka çere yok. Dünya yoksa bu gibi adamlarla uğraşıp duracak belli ki. Biri gidiyor, biri geliyor. Kimseye saygısı olmayan adamlar bunlar. Ülke yönetimine kesinlikle gelmemeliler. Bu gibi isimler demokrasi adı altına sığınıp demokrasiye olan güveni daha da zedeliyor. Dört sene önce seçimi ben kazandım diye ağlıyordu, şimdiki açıklamalarına bak. Sen başka ülkelerin yönetimine saygı duymuyorsun daha.

Kusura bakmayın sert yazıyorum ama cidden sinir bozucu. İnsanlar bu gibi adamlar yüzünden uykusuz kalıyor en basitinden belki.
Birleşmiş Milletler dediğimiz şey zaten ABD demek.
Veto ettiği an tamam.

<>

Ekli dosyalar

• 4lHlf_1767672473_243.jpg
    4lHlf_1767672473_243.jpg
    58.2 KB · Görüntüleme: 10
Birleşmiş milletler benzeri bir organ diyor. Bunun başkenti amerika değil de avrupada bir yer olur bence
Abd istemeden kuş bile uçmaz...

Kendi kendilerine toplanır çay, kurabiye yer kalkarlar bu düzende...

Çin'in ekonomik savaşı bırakıp askeri savaş için adım atması gerek düzenin değişmesi için...

Abd gelecekte daha izole bir abd olacak. Şimdi olmasa da gelecekte olur bence
Abd güç kaybettikce daha da
saldirginlasicak... 😬
İzolasyon 2. Dünya savasi öncesinde kaldı.. 😑

Duzenin değişmesini ertelemek için her yere saldırıcak abd önümüzdeki yıllarda..

Güney Amerika, İran, Afrika, Yemen Riskli bölgeler... Abd saldirisi olabilir 🛩️💥

Abd güç kaybettikce daha da
saldirginlasicak... 😬
İzolasyon 2. Dünya savasi öncesinde kaldı.. 😑

Duzenin değişmesini ertelemek için her yere saldırıcak abd önümüzdeki yıllarda..

Güney Amerika, İran, Afrika, Yemen Riskli bölgeler... Abd saldirisi olabilir 🛩️💥
Amerika, Rusya ve Çin ile kafayı bozmuş durumda. Sırf Rusya ve Çin gemileri geçmesin diye Grönlandı almalıyız diyor

Amerika, Rusya ve Çin ile kafayı bozmuş durumda. Sırf Rusya ve Çin gemileri geçmesin diye Grönlandı almalıyız diyor
ABD Savaş Bakanı Hegseth, Rusya’nın Venezuela’da bulunan hava savunma sistemlerine atıfta bulundu:

• Güçlerimiz Venezuela’nın başkentine girdi.

• Görünüşe göre Rus hava savunma sistemleri pek de iyi çalışmıyormuş değil mi?

• Ordumuz, Venezuela’nın başkentinde aranan kişiyi hiç kayıp vermeden getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

• Venezuela meselesinde Türkiye ve Venezuela halkı için en iyisi neyse onu yapmanın gayreti içerisindeyiz.

• Maduro milletimizin dostu olduğunu çok kez gösterdi.Hukuku çiğneyen eylemi tasvip etmiyoruz. Dost Venezuela halkının yanında olduğumuzu göstereceğiz.

• Venezuela meselesinde hem Türkiye hem dostumuz Venezuela için en iyisini istiyoruz.

• Hukukun gücü yerine gücün hukuku egemen olursa çatışma eksik olmaz.

27 Aralık 2025 tarihinde Trump ile Maduro telefonda konuşuyor. Trump "Sana son bir fırsat veriyorum, yanına 2 - 3 bavul altın ve para alıp Türkiye'ye git ve sığınma talep et, sana söz veriyorum sana dokunamayacağım" diyor. Maduro, düşüneceğini söylüyor. Bu bilgi Erdoğan'a veriliyor. Erdoğan da "Bizi uyuşturucu baronunu saklayan ülke gibi gösterecekler" diyerek reddediyor. Maduro da pek hevesli değil. Trump'un verdiği süre doluyor ve ekibi yollayıp, içerideki hainler ile birlikte Maduro'yu paketliyor.

Son düzenleme:

Trump tüm dünyaya duyurdu! Venezuela ülkedeki petrolü ABD'ye devretti​

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Geçici Yönetimi'nin ülkedeki 50 milyon varile kadar petrolü ABD'ye devredeceğini duyurdu. Trump, satıştan elde edilecek gelirin kontrolünün bizzat kendisinde olacağını ifade etti.​

Konu sahibi
Cumhurbaşkanı Erdoğan:

• Venezuela meselesinde Türkiye ve Venezuela halkı için en iyisi neyse onu yapmanın gayreti içerisindeyiz.

• Maduro milletimizin dostu olduğunu çok kez gösterdi.Hukuku çiğneyen eylemi tasvip etmiyoruz. Dost Venezuela halkının yanında olduğumuzu göstereceğiz.

• Venezuela meselesinde hem Türkiye hem dostumuz Venezuela için en iyisini istiyoruz.

• Hukukun gücü yerine gücün hukuku egemen olursa çatışma eksik olmaz.

Maduro Türkiye'ye kaçsaydı. Amerika bize girecekti.

Maduro Zeki adam

Konu sahibi
27 Aralık 2025 tarihinde Trump ile Maduro telefonda konuşuyor. Trump "Sana son bir fırsat veriyorum, yanına 2 - 3 bavul altın ve para alıp Türkiye'ye git ve sığınma talep et, sana söz veriyorum sana dokunamayacağım" diyor. Maduro, düşüneceğini söylüyor. Bu bilgi Erdoğan'a veriliyor. Erdoğan da "Bizi uyuşturucu baronunu saklayan ülke gibi gösterecekler" diyerek reddediyor. Maduro da pek hevesli değil. Trump'un verdiği süre doluyor ve ekibi yollayıp, içerideki hainler ile birlikte Maduro'yu paketliyor.
Bi taşla iki kuş vurmuş olacaktı.

Üçüde Zeki adam.

Geri