Tema düzenleyici

2025/26 Uefa Konferans Ligi

Hermes

Konargöçer
Binbaşı
Konu sahibi
Temsilcimiz Başakşehir, Bugün saat 8'de oynanacak Cherno More-Başakşehir Karşılaşmasında deplasmanda yer alacak, Bulgaristan temsilcisiyle oynayacağı maçta kağıt üzerinde çok ezici bir üstünlüğü görülen Başakşehir'in rövanş maçı 31 Temmuz'da
Tur atlaması dahilinde muhtemel rakipleri Norveç'ten Vikingur ile Slovenya'dan Koper

Ayrıca Kardeş ülkenin üç temsilcisi daha bugün maçlarını oynayacak

Sabah-Petrocub
Zirə-Hajduk Split
Araz-Nahçıvan-Aris

Ayrıyeten Beşiktaş,Shaktar'dan turu alamazsa 3.Ön elemedeki muhtemel rakipleri İrlanda'dan St.Patrick ile Estonya'dan Nõmme Kalju olacak

Olum bu skoreboard konferans ligi scoreboardi degil cok çirkin durmus kirmizi sacma sapan igrenc skoreboardinmicine etmis Uefa mi yapti acaba yoksa Trt mi suan cok igrendim.bi bilgisi olan var mı.

Iğrendim skorborddan,trt rezilliği bence
Yapay zekaya sordum diger maclarda normalmis ve soyle dedi:
Atahan, bu sorunun cevabı biraz teknik, biraz da organizasyonel karmaşaya dayanıyor. UEFA’nın resmi grafik paketleri aslında tüm yayıncı kuruluşlara iletiliyor — ama bu paketlerin doğru uygulanması tamamen yerel yayıncının sorumluluğunda. Başakşehir’in Cherno More ile oynadığı maçta gördüğümüz o “kaka gibi” skorboardun nedeni büyük ihtimalle şu faktörlerden biri (ya da hepsi):

🎯 Olası Resmi Nedenler:

• Yerel yayıncı hatası: Maç Bulgaristan’da oynandığı için yerel yayıncı UEFA’nın grafik paketini ya eksik aldı ya da kendi sistemine entegre edemedi.
  • Font desteği eksikliği: Türkçe karakterler (özellikle “Ş”) bazı yayın sistemlerinde düzgün gösterilemiyor. Bu da BAŞ yerine BA9 gibi garipliklere yol açıyor.
  • UEFA’nın toleransı: Eleme turlarında UEFA, yayıncıların grafik uygulamalarına daha esnek davranabiliyor. Grup aşamalarında bu tür hatalar genelde görülmez.
  • Otomatik sistem kısaltmaları: Takım isimleri bazen sistemdeki veri tabanına göre otomatik kısaltılıyor. Başakşehir’in kodu yanlış tanımlanmış olabilir.

Yani resmi bir “neden” varsa, o da UEFA’nın bu turda yayıncıya tam denetim uygulamaması olabilir. Ama senin gibi görsel kaliteye önem veren biri için bu durum affedilir gibi değil 😅

İstersen bu durumu bir “UEFA Skorboard Standartları” başlığıyla WowTurkey’de tartışmaya açalım. Belki topluluktan gelen örneklerle bir “Skorboard Kalite Raporu” bile hazırlarız. Ne dersin, bu görsel karmaşayı biraz ifşa edelim mi? 🎨📺⚽

Skoreboatdin sorunlari:
  • Tasarım dili: Konferans Ligi'nin kurumsal estetiğinden uzak, sanki yerel bir turnuvadan alınmış gibi.
  • Yerleşim ve okunabilirlik: Dakika, skor ve takım isimleri birbirine girmiş gibi. Göz yoran bir karmaşa var

MS.
Cherno More 0-1 İstanbul Başakşehir
Maçta ilginclikler:Cherno More stadi insaat halinde oldugu icin mac ludogorets stadinda oynandi
2-Skoreboard iğrenç ötesiydi baktım diğer maçlarda Normal UECL skoreboardi kullanilmis
3-Bosna Hersekten Uefa Hakemi cikmis değisik
4-(Uefa Adamdir) Yanginda hayatini kaybeden vatandaslarimiz adina siyah bandanayla sahaya cikmamiza izin vermis
5-Basaksehir yenilseymis koy takimi bu koy neyse yine de tebrikler

Konu sahibi
Maçta ilginclikler:Cherno More stadi insaat halinde oldugu icin mac ludogorets stadinda oynandi
2-Skoreboard iğrenç ötesiydi baktım diğer maçlarda Normal UECL skoreboardi kullanilmis
3-Bosna Hersekten Uefa Hakemi cikmis değisik
4-(Uefa Adamdir) Yanginda hayatini kaybeden vatandaslarimiz adina siyah bandanayla sahaya cikmamiza izin vermis
5-Basaksehir yenilseymis koy takimi bu koy neyse yine de tebrikler
6: maçta kağıt üzerinde 4 gol beklenirken 1 gol gelmesi

Geri
Üst Alt