Tema düzenleyici

20 MB resim dosyasını 2 MB'a indirdik. Sıkıştırma denemesi yapalım?

yazilimuzmani

Acemi Er
Konu sahibi
Yeni projemizi geliştirme aşamalarını devam ettirmekteyiz.
Bu sefer 20 MB lık resim dosyasını GÖRÜNTÜ BOZULMADAN 2 MB seviyelerine indirdik.

2027624623.png

Orijinal resmin linki: 20MB Örnek Resim

Siz de sıkıştırma işlemini test edebilir misiniz?
https://freeresize.com
3699401894.png

Konu sahibi
Kullanan oldu mu arkadaşlar? Yorumlarınızı bekliyorum. Yorumlarınız projenin sürekli güncellenmesine ve gelişmesine çok katkı sağlayacaktır. :)

Kullanan oldu mu arkadaşlar? Yorumlarınızı bekliyorum. Yorumlarınız projenin sürekli güncellenmesine ve gelişmesine çok katkı sağlayacaktır. :)
Hocam bunu ses dosyaları için yapılsa çok işime yarar maalesef telefonum 20 mb üstü foto çekemiyor bu yüzden deneyemedim ama elinize sağlık çok yararlı duruyor

16MB'lık resmim var hocam. Bakayım bozacak mı görüntüsünü
Fark olup olmadığını anlamanız için iki görseli de bırakıyorum:

Orijinal görsel: 2.08 MB

2.jpg

Siteyi kullanıp indirdiğim görsel: 948KB

2.jpg

18MB görselimi de 4.4 MB yaptı ve bozulma hiç olmadı

Son düzenleme:
Konu sahibi
Hocam bunu ses dosyaları için yapılsa çok işime yarar maalesef telefonum 20 mb üstü foto çekemiyor bu yüzden deneyemedim ama elinize sağlık çok yararlı duruyor

Teşekkür ederim. Malesef hocam şu anlık sadece resim dosyaları üzerinde çalışıyoruz.

Haftasonu denemeyi düşünüyorum maalesef hafta içi çok bir vaktim kalmıyor

Teşekkürler. Bekliyorum dönüşlerinizi :)

Fark olup olmadığını anlamanız için iki görseli de bırakıyorum:

Orijinal görsel: 2.08 MB

Ekli dosyayı görüntüle 84131

Siteyi kullanıp indirdiğim görsel: 948KB

Ekli dosyayı görüntüle 84133

18MB görselimi de 4.4 MB yaptı ve bozulma hiç olmadı

Teşekkürler hocam beğenmenize sevindim :)

Yanları al üstler kalsın traşı;

Ne demek istediğinizi anlamadım :) Sistem hem boyutlandıran yani width/height değerlerini optimize eden hemde görselin piksellerini düşüren bir fonksiyondur. resim 1000px altındaysa küçük resim kabul eder ve boyutlamaz sadece piksel düşürür. 1000px üstündeyse ikisini de yapar. Şu anlık webp ve png transparan olanları desteklememektedir, transparan olmayan görsel yükleyiniz.

bir de WebP ile dene bakalım

WebP zaten sıkıştırılmış bir dosya formatıdır. Siz eğer 200-300kb bir WebP yüklerseniz zaten olumlu sonuç beklemeyin çünkü zaten bu küçük KB içeren bir resim. WebP sistemi SEO avantajları için JPEG veya PNG nin sıkıştırılmış yeni nesil uzantısıdır. Ama eğer 2-3MB bir WebP dosyanız varsa bunu yeterince düşürecektir. NOT: TRANSPARAN ARKA PLANI OLAN GÖRSELLERİ ŞU ANLIK DESTEKLEMEMEKTEDİR. Arka planı siyah verebilir ve buda görüntüyü bozar. Tranparan olmayan görsel yükleyin lütfen:)

Valla emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Çok işime yarıyor. 108MP kamera modunda çekince yüksek çözünürlükten dolayı 10MB üstü oluyor görsellerim. Böyle olunca da buraya yükleyemiyorum. Bozmadan MB'sini düşürüyor bu sayede de buraya yükleme yapabiliyorum. Elinize sağlık sık kullanılanlara ekledim siteyi

Ekran görüntüsü 2025-10-01 132850.png

Geri
Üst Alt