Tema düzenleyici

Kampanya Destek

recep30

Astsubay
Konu sahibi
Buraya yazmak ne alâka diyebilirsiniz ama yine de yazma gereği duyuyorum.
Maalesef Tokat'ta Hatice Yalman isimli Ablamız Mustafa Koç tarafından şiddete uğradı ve hayatını kaybetti.
Bu olaydan 2 saat önce markete giriyorlar.
Hatice Yalman kasiyere Uluslararası Sessiz Yardım işareti yapıyor ve Kasiyer anlamıyor.
Bunu gören Mustafa Koç kadına şiddet uyguluyor ve Hatice Yalman hayatını kaybediyor.
Bu işaretin ülkemizde okullarda ve televizyonlarda gösterilmesi için bir kampanya başlattık.
Lütfen sizde destek verin.
Maalesef kadına yönelik şiddet olayları çok arttı.
Şu anda bu kampanyaya 1799 kişi destek verdi.
Sizde destek verebilirsiniz.

Buraya yazmak ne alâka diyebilirsiniz ama yine de yazma gereği duyuyorum.
Maalesef Tokat'ta Hatice Yalman isimli Ablamız Mustafa Koç tarafından şiddete uğradı ve hayatını kaybetti.
Bu olaydan 2 saat önce markete giriyorlar.
Hatice Yalman kasiyere Uluslararası Sessiz Yardım işareti yapıyor ve Kasiyer anlamıyor.
Bunu gören Mustafa Koç kadına şiddet uyguluyor ve Hatice Yalman hayatını kaybediyor.
Bu işaretin ülkemizde okullarda ve televizyonlarda gösterilmesi için bir kampanya başlattık.
Lütfen sizde destek verin.
Maalesef kadına yönelik şiddet olayları çok arttı.
Şu anda bu kampanyaya 1799 kişi destek verdi.
Sizde destek verebilirsiniz.

Bunu suçlu da bilse?

Konu sahibi
KONU: 14 Ocak 2026 tarihinde katledilen Atlas Çağlayan davası özelinde; çocuk cinayetlerinde cezasızlığın son bulması, Türk Ceza Kanunu’ndaki "Suça Sürüklenen Çocuk" kavramının kasten öldürme suçlarında yeniden düzenlenmesi ve kamu güvenliğinin tesisi taleplerimiz hakkındadır.

AÇIKLAMALAR VE TALEPLERİMİZ

Bizler aşağıda imzası bulunan duyarlı vatandaşlar ve anneler olarak; sokaklarımızda çocuklarımızın "yan bakma" gibi sudan sebeplerle, kesici aletlerle hayattan koparılmasını kabul etmiyoruz. Atlas Çağlayan, Mattia Ahmet Minguzzi, Narin Güran ve isimlerini sayamadığımız nice evladımızın acısı kalbimizdeyken, adaletin sadece kâğıt üzerinde kalmamasını talep ediyoruz.
Bu kapsamda yetkili makamlardan taleplerimiz şunlardır:1. Caydırıcı Cezalar: Kasten öldürme suçunu işleyen faillerin yaşına bakılmaksızın, "iyi hal indirimi" veya "infaz düzenlemesi" gibi yollarla serbest kalmalarının önüne geçilmeli; Atlas Çağlayan’ın katil zanlısı ve benzeri profillerin en ağır yaptırımla yargılanması sağlanmalıdır.
2. Hukuki Düzenleme: 15-18 yaş grubundaki "suça sürüklenen çocukların", kasten cana kastettikleri durumlarda yetişkinlerle benzer hukuki sorumlulukla yargılanması için yasal düzenleme yapılmalıdır.
3. Kamu Hizmetlerinde İhmal Sorgulaması: Atlas Çağlayan olayında iddia edilen ambulans gecikmesi ve sevk hatası gibi kamusal ihmallerin titizlikle soruşturularak sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz.
4. Mağdur Ailelerin Korunması: Evladını kaybeden ve üstüne bir de tehdit edilen acılı annelerin (Gülhan Çağlayan ve diğerleri) devlet koruması altında tutulması ve bu tehditleri savuranların en ağır cezayı almasını talep ediyoruz.
5. Bireysel Silahlanma ve Kesici Alet Denetimi: Sokaklarda çocukların elinde bıçak ve silah bulunmasına imkân tanıyan denetimsizliğe son verilmelidir.
SONUÇ: Çocuklarımızın sokaklarda korkmadan yürüyebileceği, annelerin evlatlarını mezara değil okula gönderdiği bir Türkiye için adaletin tam ve eksiksiz uygulanmasını arz ve talep ederiz.

KONU: 14 Ocak 2026 tarihinde katledilen Atlas Çağlayan davası özelinde; çocuk cinayetlerinde cezasızlığın son bulması, Türk Ceza Kanunu’ndaki "Suça Sürüklenen Çocuk" kavramının kasten öldürme suçlarında yeniden düzenlenmesi ve kamu güvenliğinin tesisi taleplerimiz hakkındadır.

AÇIKLAMALAR VE TALEPLERİMİZ

Bizler aşağıda imzası bulunan duyarlı vatandaşlar ve anneler olarak; sokaklarımızda çocuklarımızın "yan bakma" gibi sudan sebeplerle, kesici aletlerle hayattan koparılmasını kabul etmiyoruz. Atlas Çağlayan, Mattia Ahmet Minguzzi, Narin Güran ve isimlerini sayamadığımız nice evladımızın acısı kalbimizdeyken, adaletin sadece kâğıt üzerinde kalmamasını talep ediyoruz.
Bu kapsamda yetkili makamlardan taleplerimiz şunlardır:1. Caydırıcı Cezalar: Kasten öldürme suçunu işleyen faillerin yaşına bakılmaksızın, "iyi hal indirimi" veya "infaz düzenlemesi" gibi yollarla serbest kalmalarının önüne geçilmeli; Atlas Çağlayan’ın katil zanlısı ve benzeri profillerin en ağır yaptırımla yargılanması sağlanmalıdır.
2. Hukuki Düzenleme: 15-18 yaş grubundaki "suça sürüklenen çocukların", kasten cana kastettikleri durumlarda yetişkinlerle benzer hukuki sorumlulukla yargılanması için yasal düzenleme yapılmalıdır.
3. Kamu Hizmetlerinde İhmal Sorgulaması: Atlas Çağlayan olayında iddia edilen ambulans gecikmesi ve sevk hatası gibi kamusal ihmallerin titizlikle soruşturularak sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz.
4. Mağdur Ailelerin Korunması: Evladını kaybeden ve üstüne bir de tehdit edilen acılı annelerin (Gülhan Çağlayan ve diğerleri) devlet koruması altında tutulması ve bu tehditleri savuranların en ağır cezayı almasını talep ediyoruz.
5. Bireysel Silahlanma ve Kesici Alet Denetimi: Sokaklarda çocukların elinde bıçak ve silah bulunmasına imkân tanıyan denetimsizliğe son verilmelidir.
SONUÇ: Çocuklarımızın sokaklarda korkmadan yürüyebileceği, annelerin evlatlarını mezara değil okula gönderdiği bir Türkiye için adaletin tam ve eksiksiz uygulanmasını arz ve talep ederiz.

50 bin mahkuma af çıktı eve hırsız girse öldürseniz hapis cezası yersiniz o sizi öldürse 2 hafta sonra serbest.

Konu sahibi
Türkiye'mizde yanımızda pırlanta gibi çocuklar öldürülüyor ve bu durum içimi yakıyor. Bir anne olarak, çocuklarımızın öldürülmemesi, şiddet görmemesi ve zorbalığa maruz kalmaması için ailelerin ve çocukların doğru yetiştirilmeleri gerektiğine inanıyorum. Bu yüzden, Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye Psikiyatr Derneği, TC Milli Eğitim Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı gibi kurumların bu konuda önemli bir sorumluluk üstlenmelerini talep ediyorum.

Ülkemizin sağlıklı aileler ve sağlıklı bir toplum oluşturabilmesi için bu kurumların, destekleyici, dönüştürücü ve tamamlayıcı bir işbirliği içinde çalışarak, örnek olacak bir sistem kurmaları gerekmektedir. Bu sistemin odağında, unutulmaya yüz tutmuş, merhamet, sevgi, saygı, hoşgörü, empati, yardımlaşma, kardeşlik bilinci, insan sevgisi, hayvan sevgisi, doğa sevgisi gibi insani değerlerimiz yanı sıra insanların öncelikle kendi kişiliklerini geliştirmeleri yer almalıdır. Çocukluk çağında veya başka kaynaklı travmaları ve sorunları bulunan bireylerin, bu sıkıntılarını çözerek olgun bireyler olarak sağlıklı aileler kurmaları sağlanmalıdır.

Bunun için toplumda farkındalık yaratacak eğitim programları ve psikolojik destek programları oluşturulmalıdır. Okullarda ve ailelerde bilinçlendirme çalışmaları yapılarak, çocukların ve yetişkinlerin duygusal ve zihinsel sağlıkları korunmalı, güçlendirilmelidir. Böylece gelecekte daha sağlam bireyler yetiştirebiliriz.

Bu sistemin kurulması ve uygulanması için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye Psikiyatr Derneği ve TC Milli Eğitim Bakanlığı'nın işbirliği yapmasını talep ediyorum. Lütfen bu çağrımıza kulak verin ve çocuklarımızın geleceği için bir adım atın. Desteklerinizi talep ediyoruz, lütfen bu dileği desteklemek için imza atın.

Geri