Tema düzenleyici

TÜRASAŞ - Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii A.Ş

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wowturkey.NET
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Tramvay ciddi alt yapı isteyen bir ulaşım aracı. Artık tramvay kapasitesine sahip elektrikli araçlar üretilmekte. Tramvay yerine bu tür araçlara yatırım yapılması bir çok il çok için altyapı ve yollardan kaynaklı olarak daha iyi olur diye düşünüyorum.
Abi tramway da elektrikli zaten😅

Ayrıca metrobüs gibi karayolundan tamamen ayrilmicaksa igrenc oluyor sistem arabalar da giriyor..

Tramway/metro/Lrt yeterki üretilsin tipi önemli degil

Hocam crrc art nin yolcu kapasitesi 420 yolcu birkaç haberde gördüğüm kadarıyla 500 üzerinede çıkabiliyormuş. Aslında bir nevi raysız tramvay diyebiliriz. Yine tramvay gibi hiçbir aracın girmediği yol yapılabilir ama en azından Ray altyapısı ihtiyacı olmaz. Kataner ile desteklenip büyük bir ihtiyaç düşük maliyet ile karşılanalabilir.

✍🏻 TÜRASAŞ'ın hidrojenli tren geliştirme projesi için tarihi imzaları attık.

🌱 İngiltere ile yaptığımız bu stratejik iş birliğiyle demiryollarımızda sıfır emisyonlu, daha çevreci bir dönüşüm başlatıyoruz. Projenin Ar-Ge ve üretim merkezi TÜRASAŞ olacak; tüm fikri haklar yerli ve millî kalacak.

🤝 Bu proje, yerli mühendislik gücümüzü küresel seviyeye taşıyacak.

📍 Hedefimiz; TÜRASAŞ’ı hidrojen teknolojisinde bölgesel bir üs haline getirmek.

💪 Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla geleceğin ulaşımını bugünden inşa ediyoruz.

1769093384462.jpg

📍Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

🤝Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir URALOĞLU'nun teşrifleriyle Türkiye–Birleşik Krallık Hidrojenli Tren Teknolojik İş Birliği İmza Töreni'ni gerçekleştirdik. Demiryolu sektöründe yenilikçi ve çevreci teknolojiler için önemli bir adım attık.

⚙️ Hidrojenli tren teknolojileriyle demiryolu ulaşımında fosil yakıtlara bağımlılığı azaltacak, karbon emisyonlarını düşürecek ve enerji verimliliğini artıracak adımlar atacağız.

📝Bu anlaşma ile iki ülke arasındaki teknolojik iş birliği daha da güçlenecek, sürdürülebilir ulaşım ve yeşil dönüşüm hedeflerinde ortak çalışmaların önü açılacak.

🌱🌱 TÜRASAŞ olarak, yeşil enerji ve sıfır emisyon odaklı üretim anlayışımızı uzun süredir demiryolu projelerimizde hayata geçiriyoruz. Hidrojenli demiryolu araçlarıyla bu yaklaşımı daha da güçlendirerek, çevre dostu ve sürdürülebilir ulaşım çözümlerini demiryolu sektöründe kararlılıkla yaygınlaştırmaya devam edeceğiz.
1769154642790.jpg

Türk mühendisliğinin ve yerli üretimin haklı gurur vesilesi Milli Banliyö Tren Seti, tamamen elektrikli tasarımı ve yolcu odaklı teknolojisiyle şehir içi ulaşımda hem sessiz, hem de keyifli bir yolculuk deneyimi sunuyor.
1769354465609.jpg

Geri