Tema düzenleyici

Sakarya Gaz Sahası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan WowTurkeySevdalısı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
W

WowTurkeySevdalısı

Konu sahibi

Bakan Alparslan: " 3,5 milyon hanemizin ihtiyacını kendi doğal gaz üretimimizle karşılar hale geldik, Sakarya Gaz Sahası’nda bir adet yüzer üretim platformunu envanterimize katarak günlük üretimimizi 20 milyon metreküpe çıkaracağız."​

Hayırlı Olsun

Konu sahibi
Hem petrolde hem doğalgazda bu oran %15’lere kadar gelmiş.

İleriye doğru bakarsanız bu küçük bir oran, ancak geçmişe dönük baktığınız takdirde ne kadar büyük bir adım atıldığı gerçeği karşınıza çıkar.

Birkaç sene öncesine kadar yerlilik oranı petrolde % 8, doğalgazda ise sadece %1 seviyelerindeydi.

"Mehmet Acet"

Konu sahibi
Karadeniz’de 2023’te başlayan gaz akışı şu an günlük 7 milyon metreküpe kadar yükselmiş.

Bakan Bayraktar Nisan ayında bu rakamın 9 milyon metreküpe 2026 yılında ise 20 milyon metreküpe çıkarılacağını söylüyor.

"ÜRETİM İKİ KATINA ÇIKACAK"

2026 bu belirlenen takvim içerisinde üretimin iki katına çıkacağı yıl. Yani 10 milyon metreküp günlük üretim 20’ye çıkacak. Yani 4 milyon hane 8 milyon haneye gelecek ve dolayısıyla çok önemli bir miktarda konutlardaki meskenlerdeki ihtiyacın bir kısmı Karadeniz gazıyla sağlanmış olacak. Bir sonraki kilometre taşımız hedefimiz 2028. 2028’de de biz bu üretimi bugünkü üretimi 4 katına çıkarmayı hedefliyoruz. Orada da belki biraz daha üzerine 16 ile 17 milyon hanenin ihtiyacını kendimiz karşılamış olacağız. Bu şu anda bulduğumuz rezervle alakalı gelişecek tablo; yani bu tamamen planlaması yapılmış, işte Osmangazi yüzer üretim platformumuzun hazırlıkları devam ediyor. Yılın son günü gecesi biz oradaydık, oradaki çalışanlarla çalışan arkadaşlarımızla yeni yıla girmiş olduk. Dolayısıyla böyle bir planlama içerisinde mevcut üretimi inşallah artıracağız.

BAKAN BAYRAKTAR

Geri