Tema düzenleyici

Orta Doğu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Harun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Harun

Astsubay
Konu sahibi
Çok büyük rezalet ve insanlık dışı hareketler. Batı = medeniyet algısının yanlış olduğunu da doğruluyor.
Batı Medeniyetindeki medeniyetten kasıt: Bilim,teknoloji, sanat,felsefe, spor,insan hak ve özgürlükleri, eğitim sistemi, ekonomik refah düzeyi, eleştirel düşünce ve buna benzer birçok konudaki gelişmişliktir.

Batıda suçlar işleniyor olması medeniyet konusunda ileri oldukları gerçeğini değiştirmiyor. Yani ortada yanlış bir algı yok.

Mesela buradaki olayda küçük yaştaki kızlara taciz gibi son derece iğrenç bir şeyden bahsedilmiş, bu bir suçtur. Ama Orta Doğu toplumlarında küçük yaşta ve birden fazla kızla evlenilmesi kültürün bir parçası olarak normal karşılanır ve bunu o toplumda kimse suç olarak görmez.

Batı Medeniyetindeki medeniyetten kasıt: Bilim,teknoloji, sanat,felsefe, spor,insan hak ve özgürlükleri, eğitim sistemi, ekonomik refah düzeyi, eleştirel düşünce ve buna benzer birçok konudaki gelişmişliktir.

Batıda suçlar işleniyor olması medeniyet konusunda ileri oldukları gerçeğini değiştirmiyor. Yani ortada yanlış bir algı yok.

Mesela buradaki olayda küçük yaştaki kızlara taciz gibi son derece iğrenç bir şeyden bahsedilmiş, bu bir suçtur. Ama Orta Doğu toplumlarında küçük yaşta ve birden fazla kızla evlenilmesi kültürün bir parçası olarak normal karşılanır ve bunu o toplumda kimse suç olarak görmez.
Epstein belgelerinde keşke evlenme olsaydı.
3 adam aynı anda 14 yaşındaki kıza ...

Son düzenleme:
Konu sahibi
Epstein bölgelerinde keşke evlenme olsaydı.
3 adam aynı anda 14 yaşındaki kıza ...
Küçük yaştaki kızlarla evlenseniz bile bu durum tacizdir. Zaten resmi olarak evlenemezsiniz. Orta Doğu toplumlarındaki kültürü anlatmak için evlenme kavramını kullandım. Bir yerde kültür olan şey bir yerde suç.

Konu sahibi
16 yaş aşağısı evlenemez. ama dini nikah ile hemen olur.

Lisede Sınıf Arkadaşımın Kendisinden yaşça büyük biriyle evlendirildiğini hatırlıyorum.

(Dini Nikah)
Hocam neyi anlamıyorsunuz? Bunlar etik değil diyorum. Evet etik diyorsanız bu olayı ahlak dışı diye eleştiremezsiniz.

Bana gelmiş diyorsun ki ; dini nikah ile evlendirileni gördüm. Ben de gördüm. Gördük diye evet doğru bir şeydir mi dememiz gerekiyor? Orta Doğu toplumlarında kızların 16 yaşının altında bile evlendirildiklerini de biliyorsunuz.

Konu sahibi
@@Harun Affedersiniz Hocam ama Psikolog'musunuz
Hocam size tersleyecek bir şey yazmadım aslında. Başlığı açan arkadaş siyasi amaçlar doğrultusunda açtığı için amaç olanları değerlendirmek değil kara propaganda yapmak. Ben de bu doğrultuda kendisinin kültür olarak normal kabul ettiği bir şeyin başka bir yerde suç olduğunu anlatmaya çalıştım. Yoksa ABD'si Trump'ı felan umrumda değil. Batı medeniyeti diye küçük gördükleri medeniyetin evrensel temellere(akıl, hümanizm, sekülerizm,natüralizim vs.)sahip olduğunu bilmedikleri için bizi batı seviciligi yapıyor diye lanse ediyorlar bu durumu da eleştirmek istedim.

Evet psikoloji mezunuyum.

Son düzenleme:
Geri