Tema düzenleyici

Ankaranın Eski Çift Katlı Otobüsleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ata Bey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
A

Ata Bey

Konu sahibi
Gezinirken fotoğraf görüp başlığını açmak istedim görüşler fotoğraflar anılar hepsini paylaşabilirsiniz.
0ivgr7q7i9zb1.jpg

Konu sahibi
İstanbul'da çift katlı çok otobüs var. Gittiğimde Kadıköy'de görmüştüm, 3 4 yıl önce İstanbul'a sürekli gidiyordum, Kadıköy'den 16D'ye biniyordum o zamanlar. Bir kere Güleryüz Cobra'ya binmiştim onun dışında markasını bilmediğim eski araçlara bindim.
Bende İstanbul'da gördüm Cs falan filan hatalarında ama İstanbul'da hiç otobüse binmedim

İstanbul'da çift katlı çok otobüs var. Gittiğimde Kadıköy'de görmüştüm, 3 4 yıl önce İstanbul'a sürekli gidiyordum, Kadıköy'den 16D'ye biniyordum o zamanlar. Bir kere Güleryüz Cobra'ya binmiştim onun dışında markasını bilmediğim eski araçlara bindim.
15-20 sene önce üstte paylaşılan otobüslerden İstanbul'da da vardı. Şehirlerarası otobüs çıkmasıydı hepsi sanırım.

İMG zamanında, Keçiören'i ödüllendirmek için çoğunlukla bu ilçeye verildi hatlar.

Keçiören-Oran
Keçiören-Dikmen
İncirli-Sokullu
Etlik-Atakule
Aktepe-Ostim

Çift katlılar zaman içerisinde yeşil soloya dönüşmüştü. En son 1 tane Eryaman-Sezenler hattında kalmıştı.

Şehirlerarası çıkması döküntüleri yutturdular işte. Bir çoğu soloya dönüşmüştü. Hatta son kalanı (542 Eryaman-Gazi-Sıhhiye-Sezenler) solo hali ile 2009 sonuna kadar çalışmıştı.

Şehirlerarası çıkması döküntüleri yutturdular işte. Bir çoğu soloya dönüşmüştü. Hatta son kalanı (542 Eryaman-Gazi-Sıhhiye-Sezenler) solo hali ile 2009 sonuna kadar çalışmıştı.

Zaten araçların çoğu Bursa üretimi. Arabalar peronda ki ömürleri dolduktan sonra şehir içine gittiler ama fazla dur kalka alışık olmadıkları için çok arıza çıkardılar. Hatta Ankara'da zamanında o303 ve o304 otobüsleri bile 3 kapılı açılır Kayar camlı hale getirip çalıştırmışlar onları bile arşiv niteliğinde kayıt altına aldım. Gerçekten çok tuhaf bir durum. Ankara'da İntouro otobüsler bile kesilip oynanarak özel halk otobüsü olarak çalıştılar. Neredeyse iş O403 RHD ve Tourismolara kadar gidecekti de neyse ki olmadı. 😅

ÖHO'lar 80'lerin erken dönemlerinde başladıklarında O302 çıkmaları hakimdi. Ankara mavi ÖHO tarihinde hiç sıfır araç olmamıştır herhalde (2008-2018 arası ÖTA'ları saymıyorum)

ÇK'lar geldiğinde, sandık ki İETT'nin çift katlıları gibi olacak. Yanıldık.

Ankara'da gördüğüme göre şunlar çalıştı;

Boronkay üretimi Daf SBR3300 otobüsler

DAF BORONKAY ÇİFT KATLI NOSTALJİ TÜRKİYE OTOBÜS TARİHİ.jpg

Tezeller yapımı Daf'lar

Tezeller Daf Pamukkale.JPG

Güleryüz üretimi Volvo B12'ler

volvootobs2 (1).jpg

Portekiz üretimi MAN 33.373

494120776_1373616707040676_298861754318385949_n.jpg

Bu arada bütün resimler Magazin Ulaşım'dan alıntıdır.

𝓑𝓮𝓻𝓪𝓽 𝓚𝓪𝓰𝓪𝓷 𝓨𝓲𝓵𝓶𝓪𝔃

~Cobra Sevdalısı

ÖHO'lar 80'lerin erken dönemlerinde başladıklarında O302 çıkmaları hakimdi. Ankara mavi ÖHO tarihinde hiç sıfır araç olmamıştır herhalde (2008-2018 arası ÖTA'ları saymıyorum)

ÇK'lar geldiğinde, sandık ki İETT'nin çift katlıları gibi olacak. Yanıldık.

İstisnalar hariç neredeyse evet. Sıfır araçlar çok az olmuş gerçekten. Ankara esnafı gerçekten bir tuhaf.

Geri