Tema düzenleyici

Herkes kendi memleketlerinde yaşasaydı ne olurdu

Konu sahibi
ne gibi sıkıntılar malum trafik oluyordu ama artık öyle bir şey olmayacak artık ulaşım sorunu oluyordu ama artık öyle bir şey de olmayacak sorun çözülürdü zaten minibüs ve otobüs için ise kartlı sisteme aynı sisteme devam edilecek zaten öte yanda ise stadlar çok oluyordu ama artık öyle birşey de olmayacak hem dini hem eğitim hem konut hem iş alanları yerliler çalışmalara başlardı
ve ek olarak ise muhtemelen siyaset te etkileyecek memleketim de başkanlık yapan da zaten malatyalı ama şöyle birşey var artık geri dönerse zaten artık tekirdağlı çıkar başkan olarak bi de istanbul da yapan başkan da var o da döner ve istanbullu dan biri çıkar o yapar zaten

Memleket tanımı ne? Onu merak ediyorum.
Doğum Yeri? Babanın Doğum yeri? Annenin doğum yeri? Nüfusa kayıtlı olduğunuz Nüfus idaresi?

Bu soruların her biri benim için farklı bir cevabı var.

Ama şu da var büyükşehirlerin çoğu rahatlar iken İç Anadolu sonrasında bir nüfus patlaması yaşanırdı.
nüfusa kayıtlı olduğun İL Kütük.

mesela yaşadığım mahalle çok çok eskiden köydü. bu köyde kütüğü olanlar. yaşadığım mahallenin yerlisidir. kütük denince örneğin Fatih'in bir mahallesiyse. siz oranın yerlisisiniz.
Bilmiyorum hocam, çok eskilere gidiyor. Biraz da gezgin bir aile olunca tam bir şey demek doğru olmuyor.
Çok yüksek ihtimal benim olduğum grup azınlıktadır.

Bu arada Fatih olmasının sebebi ise Ailemden bazı üyelerin Balkanlar ve diğer yerlerden İstanbul'a gelmesi.

ben mesela kütüğüm tekirdağ memleket tekirdağ aslen bulgaristan kırcaaliyim
Bulgaristan 80'lerde Bulgar Türk'lerine çok zulüm göstermiş. Kırcaali'den 80'larda göç etmişsiniz. Kütüğü Tekirdağ'a almışlardır.

Senin etnik kökenin Bulgar Türkü'sün ozaman

Bilmiyorum hocam, çok eskilere gidiyor. Biraz da gezgin bir aile olunca tam bir şey demek doğru olmuyor.
Çok yüksek ihtimal benim olduğum grup azınlıktadır.
Ermeni çıkmayında hocam.
Bu arada Fatih olmasının sebebi ise Ailemden bazı üyelerin Balkanlar ve diğer yerlerden İstanbul'a gelmesi.

Konu sahibi
Bulgaristan 80'lerde Bulgar Türk'lerine çok zulüm göstermiş. Kırcaali'den 80'larda göç etmişsiniz. Kütüğü Tekirdağ'a almışlardır.

Senin etnik kökenin Bulgar Türkü'sün ozaman

Ermeni çıkmayında hocaM
doğum yerim tekirdağ sadece aslen bulgaristan kırcaali @Rime aslen nereli olduğunu bilmiyoruz

Konu sahibi
bizdeki atalar göç etti bulgardan türkiyeye ninem dedem aslen bulgar doğum yeri tekirdağ annem babam tekirdağ aslen bulgar abim ve ben teyzem ise memleket tekirdağ aslen bulgarlıyız bize bulgarlara hristanya denilemez şayet osmanlı zamanların aslen olduğumuz için bulgaristan osmanlı imparatorluğuna bağlı olduğu için öyledir

Konu sahibi
bizdeki atalar göç etti bulgardan türkiyeye ninem dedem aslen bulgar doğum yeri tekirdağ annem babam tekirdağ aslen bulgar abim ve ben teyzem ise memleket tekirdağ aslen bulgarlıyız bize bulgarlara hristanya denilemez şayet osmanlı zamanların aslen olduğumuz için bulgaristan osmanlı imparatorluğuna bağlı olduğu için öyledir
o hangi atalar dan bahsediyorum anneannemin annesi babası dedemin annesi babası babannemim annesi babası dedemin annesi babasından bahesiyorum zaten doğum tarihim 2003 tekirdağda doğdum aslen bulgaristan kırcaali sadece

Geri