Tema düzenleyici

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SaySev
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Imarda alt planların üst plana uyumlu olma şartı var.

Revizyonda da bu eklenip düzeltildi.

Davanın hiç şansı yok.

Inşaata başlamadan kazanılmış hak olmuyor.

Yani biz aldığımızda bu şart yok demelerinin bir anlamı yok.
Bildigim kadariyla bu kooperatiflerden birisi belediyeden arsa aliyor, sartnamede de 150m² bilgisi bulunmuyormus. Kopardiklari firtina bu sebepten benim tahmin ettigim.

Bunlarin derdide bize 150m² siniri olmasin, istedigimiz gibi at kosturalim parselde diyorlar.

Madem menun degilsiniz veya kendinizi bu konuda hakli görüyorsunuz ihalenin iptali için dava açin. Kazanma ihtimaliniz çok yüksek.

Bakınca haklılar aslında.Buraya bu şekilde proje yapacağız diye mimari planı sunuyorsun belediye sorun yok diyor yetmiyor ruhsat veriyor.Adamda belediyeye güvenerek hisse daire satıyor sonra planı değiştiriyorlar.Danıştaydan nüfus yoğunluğu ile ilgili bir karar çıkmadı.Buna rağmen adamların onaylandığı planını bozuyorlar bence bir kaç istisna için 150 m2 sınırı olmamalı

Bildigim kadariyla bu kooperatiflerden birisi belediyeden arsa aliyor, sartnamede de 150m² bilgisi bulunmuyormus. Kopardiklari firtina bu sebepten benim tahmin ettigim.

Bunlarin derdide bize 150m² siniri olmasin, istedigimiz gibi at kosturalim parselde diyorlar.

Madem menun degilsiniz veya kendinizi bu konuda hakli görüyorsunuz ihalenin iptali için dava açin. Kazanma ihtimaliniz çok yüksek.
Haklılar ama Kooperatif almıştır arsayı m2 sınırı yok diye madur olmuyorlar mı ?

5000lik planda 150m² sınırı var. Bu ihaleye giren adamlar buranın imar durumuna hiç mi bakmaz? Hangi yilda aldiklarinida bilmiyorum. 2016 sonrası ise zaten bölge mahkemedeydi ruhsat almalari olanaksızdı.

Burada belediyeyi tek bir sekilde suçlayabilirler o da ihale şartnamesine 150m² sinirini koymadiklari için. Belki unuttular, belki atıfta bulundular hani kesin bir şeyde söylemek zor. Belediyenin yerinde olsam özür diler ihaleyi iptal ederdim.

Birde şu var; Sen bana burayı sattın sonra gittin 150m² ile daireleri sınırlandırdın da diyemezler. Sonuçta bizde imardan önce aldik, bizde mahkemeye başvuralım o halde, bize de kimse demedi satarken böyle bir şey.

Ayrica mahkeme 150m² ile ilgili sınırın kalmasına hükmetti diye biliyorum. Geçmis sayfalarda karar vardi galiba.

Son düzenleme:
5000lik planda 150m² sınırı var. Bu ihaleye giren adamlar buranın imar durumuna hiç mi bakmaz? Hangi yilda aldiklarinida bilmiyorum. 2016 sonrası ise zaten bölge mahkemedeydi ruhsat almalari olanaksızdı.

Burada belediyeyi tek bir sekilde suçlayabilirler o da ihale şartnamesine 150m² sinirini koymadiklari için. Belki unuttular, belki atıfta bulundular hani kesin bir şeyde söylemek zor. Belediyenin yerinde olsam özür diler ihaleyi iptal ederdim.

Birde şu var; Sen bana burayı sattın sonra gittin 150m² ile daireleri sınırlandırdın da diyemezler. Sonuçta bizde imardan önce aldik, bizde mahkemeye başvuralım o halde, bize de kimse demedi satarken böyle bir şey.

Ayrica mahkeme 150m² ile ilgili sınırın kalmasına hükmetti diye biliyorum. Geçmis sayfalarda karar vardi galiba.
Sütçü Bey ihaleye giren adam neden 5000 lik planı incelesin onun yerine belediyeye sorar yazılı kağıt alır.Beldiye de sorun yok demiş üstüne ruhsat vermiş üstüne üstün 150 m2 sınırı vardır diye yazmamış şartnamede.Belediyenin akılsızlığını neden bu insanlar çeksin ? Mahkemenin 150m2 sınırıyla ilgili bir hükmü yok.Her şeye boş boş muhalefet olmayı bırakın

Sizin olayınız öyle değil eğer mimari projeniz onaylansadı 2+1 ler şeklinde o zaman dava açma hakkınız olurdu

Belki belediye işler iyice sarpa sarsın diye bu şekil bir iş yaptı...mahkeme yolunun açılmasını istiyordur belki..danışıklı dövüş bile olabilir...mahkemeden sonuç alamayacağını kooperatif bilir zaten...tek yapacağı ihale iptali..bu kadar basit ve mantıklı iş yapilmayip mahkeme ye gidilmesi normal bir durum değil..

Projeler onaylansa bile kazanılmış hak sağlamaz.

Kazanılmış hak için inşaatın başlamış ve hatta belli bir seviyeye gelmiş olması gerekir.

Belediyenin ihaleye çıktığı metinde konut büyüklüğü hakkında hiç bir bilgi yazmadığına eminim. Kesin olarak bölge ile ilgili olan planlar sayı ve numara ile belirtilmiştir.

Kaldı ki 1000 lik planda konut büyüklüğünün yazılmamış olması da herhangi bir hak sağlamaz, çünkü o planı bağlayan 5000 lik plan mevcut ve orada da 150 m2 şartı açıkça yazılı. Revizyonda da Çankaya belediyesi bunu halletti.

Kazanabilecekleri tek dava, o da küçük bir ihtimalle belediyeye karşı ihalenin iptali davasını açmak olur ve arsayı piyasa rayicinden iade etmeyi talep edebilirler.

Plana karşı açacakları davanın imar kanunu açısından şansı yoktur.

Sütçü Bey ihaleye giren adam neden 5000 lik planı incelesin onun yerine belediyeye sorar yazılı kağıt alır.Beldiye de sorun yok demiş üstüne ruhsat vermiş üstüne üstün 150 m2 sınırı vardır diye yazmamış şartnamede.Belediyenin akılsızlığını neden bu insanlar çeksin ? Mahkemenin 150m2 sınırıyla ilgili bir hükmü yok.Her şeye boş boş muhalefet olmayı bırakın
ornek.png

Son paragrafi okursaniz mahkeme kararlarinda varmis nüfus hesaplari. Demekki burada bos bos muhalefet yapmiyormusuz :D Bildiginden eminim ama insaat ruhsatini ABB degil çb veriyor.

Kooperatif parsele zaten ortakmış. Parseldeki TOKİ ve Hazine paylarını almışlar. Orada da belediye ile hiç bir alakası yok.

Kooperatif askıdayken itiraz etti, belediye itirazın reddini açıklamasında da mahkemenin 150 M2 düzenlemesini uygun gördüğünü belirtti zaten.

Resimdeki son cümle bunu belirtiyor.
👇👇👇👇👇👇

Ekli dosyalar

• Screenshot_2026_0129_204400.png
    Screenshot_2026_0129_204400.png
    580 KB · Görüntüleme: 0
Diyorum ki istisna olarak birkaç firmaya tolerans gösterilebilir hakkaniyeti budur
Tamamda hangi sebepten? Mahkeme onaylamış. Aksi bir durumda ABB mahkeme kararını hiçe saymış olur ki anında kayyum atarlar. Bu riske girmezler. Ortada bir adaletsizlik varsa veya kooperatifler kandırıldığını düşünüyorsa zararının tanzimini isteyebilirler. Zaten mahkemeye vermişler, mahkeme kararını verir, belediyede üzerine düşeni yapar.

Mahkeme kararları kesinleşmiş olduğu için bence belediye kılını dahi kıpırdatmaz.

Kooperatif parsele zaten ortakmış. Parseldeki TOKİ ve Hazine paylarını almışlar. Orada da belediye ile hiç bir alakası yok.

Kooperatif askıdayken itiraz etti, belediye itirazın reddini açıklamasında da mahkemenin 150 M2 düzenlemesini uygun gördüğünü belirtti zaten.

Resimdeki son cümle bunu belirtiyor.
👇👇👇👇👇👇
Bu attıklarınız meclis kararı danıştayın böyle bir kararı yok

Tamamda hangi sebepten? Mahkeme onaylamış. Aksi bir durumda ABB mahkeme kararını hiçe saymış olur ki anında kayyum atarlar. Bu riske girmezler. Ortada bir adaletsizlik varsa veya kooperatifler kandırıldığını düşünüyorsa zararının tanzimini isteyebilirler. Zaten mahkemeye vermişler, mahkeme kararını verir, belediyede üzerine düşeni yapar.

Mahkeme kararları kesinleşmiş olduğu için bence belediye kılını dahi kıpırdatmaz.
Hangi sebepten olduğunu anlamıyor musunuz hala ?

Geri