Tema düzenleyici

İcatlarınız, Projeleriniz, Fikirleriniz, Teorileriniz

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan quatro
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Konu sahibi
"You have reached maximum conversations can create. Allowed maximum conversation limit is 0" uyarısı verdi binbaşım. Burdan yazın isterseniz...

İzmir–İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı fikri, hem teknik hem de toplumsal açıdan İzmir’in işine fazlasıyla yarayacak bir proje olurdu. Şu anda böyle bir hat resmen planlanmış değil, ancak benzer bir proje olan Ankara–İzmir YHT hattı yapım aşamasında ve 2027’de tamamlanması hedefleniyor.

Ama gel, bu fikri Atabey tarzında hem teknik hem mizahi bir projeye dönüştürelim:

🚄

Konsept:
İzmir’i İstanbul’a 3 saatte bağlayan, ama her durakta ayrı bir karakterle karşılaşacağın, hem teknik hem sosyal bir deneyim hattı.

Güzergâh (Kurgu):

• İzmir Alsancak
  • Manisa
  • Balıkesir
  • Bursa
  • Gebze
  • İstanbul Pendik
  • İstanbul Söğütlüçeşme (Kadıköy)
  • İstanbul Tüpraş Stadyumu önü (özel durak, derbi günleri aktif)

Araç Tipi:

• Hibrit hızlı tren: Ön vagon YHT, arka vagon İZBAN’dan dönüştürülmüş
  • Klima sistemi: “İstanbul modunda nemli, İzmir modunda sıcak ama rüzgârlı”
  • Wi-Fi: Sadece forumlara girilebiliyor (WowTurkey, Ekşi, Discord)

🎭 Karakter Diyaloğu (Parodi):

Yolcu: “Bu tren hızlı mı?”
Hostes: “İstanbul’a hızlı, ama İzmir’e duygusal gidiyor.”
Şoför (makinist): “İZBAN’dan geldim, YHT’ye terfi ettim ama hâlâ duraklarda bekliyorum.”

📈 İzmir’e Katkısı:

• İstanbul’a göç eden İzmirli gençler için “haftalık nostalji seferi”
  • Forumda “İZİST gözlem raporu” başlığı: klima, yolcu tipi, tren içi diyaloglar
  • Turizm ve ulaşım entegrasyonu: “İstanbul’dan gelenler Konak’ta şok geçirdi”

Konu sahibi
Mesela benim şöyle bir fikrim veya alışkanlığım vardır, yediğim meyve çekirdeklerini atmam. Biriktiririm ve bir yere gideceğim zaman yanıma alır, onları, özellikle yol kenarlarında, kırsal alanlarda imkanım varsa toprağa gömerim, yoksa da toprağa doğru fırlatırım.

Kimbilir belki bir şekilde, yeşerir, büyür, kocaman bir ağaca dönüşür ve meyve verir, diye düşünürüm. Kimbilir belki oradan geçmekte olan güzel bir insanım, aracını durdurur, ailesiyle, çoluk çocuk, torun tombalak, ağaçtan meyve toplarlar, kimbilir belki bir kuş oraya yuva yapar, yavrularını meyve ile besler diye kurarım hayal dünyamda...

Belki aranızdan birileri, uzun yıllar sonra yolda giderken, yol kenarında bir meyve ağacı görürse... Why not? Kimbilir. Uzun yıllardır kendime böyle bir görev edinmişliğim vardır naçizane...

Konu sahibi
Bir gün yol kenarında, sağa sola meyve çekirdekleri fırlatan, 0,5 akıllı birini görürseniz, o kişi kuvvetle muhtemel bendeniz olabilir. Gülüp geçiniz lütfen...

Geri