Bedavaya

wowturkey

Kayıtlı Üye
1/3
Konu sahibi
Bedavaya, herhangi bir mal veya hizmetin karşılığında ödeme yapılmaksızın elde edilmesi durumunu ifade eder. Bu kavram genellikle bir ürün, hizmet ya da imkânın hiçbir ücret, bedel veya karşılık talep edilmeden sağlanmasını belirtir. Ticari, sosyal veya günlük yaşamda, bir şeyin bedavaya sunulması, alıcı veya kullanıcıdan herhangi bir maddi karşılık alınmadığı anlamına gelir. Bedavaya alınan mal veya hizmetler promosyon, hediye, kampanya veya yardım kapsamında sunulabilir. Kamu kurumları, özel sektör veya bireyler tarafından gerçekleştirilebilen bu tür uygulamalar, genellikle tanıtım, teşvik, sosyal yardım veya müşteri memnuniyetini artırma amacıyla gerçekleştirilir. Bedavaya ifadesi, dilde ücretsiz olma, karşılıksız sağlanma ve herhangi bir yükümlülük doğurmama gibi anlamları içerir. Ticaret hukukunda ve sözleşme hukukunda, bedava olarak sağlanan hizmet veya mallar genellikle ayrı hükümlere tabi olabilir. Günlük kullanımda ise, genellikle maddi bir değerin talep edilmediği tüm durumlar için bu ifade kullanılır.

Geri
Üst Alt