Mersin Hal Kavşağı Trafiği hızlandıracak
Mersin’in en kritik noktasına inşa edilen Hal Katlı Kavşağı, şehir trafiğini kökten değiştirecek. Detay haberimizde: 1.820 metrelik bu dev projenin detaylarını ve ne zaman biteceğini okuyacaksınız.
İki Büyük Bulvarın Kesişiminde
Hüseyin Okan Merzeci ve Turgut Özal Bulvarı’nın kesiştiği noktada yükselen kavşak, tam 1.820 metre uzunluğunda. Doğu-batı hattında 1.150 metre, kuzey-güneyde ise 670 metre olarak planlanmış. Özellikle hal bölgesindeki kamyon trafiğini rahatlatması bekleniyor.
Güneş Işığıyla Aydınlanacak Tüneller
Mühendisler elektrikten tasarruf etmek için zekice bir çözüm bulmuş. Tünel kısımlarının üstüne açıklıklar yerleştirilmiş. Böylece gündüz vakti tüneller doğal güneş ışığıyla aydınlanacak. Hem belediye bütçesi korunacak hem de sürücüler daha rahat edecek.
Önceki Kavşaklardan Kat Kat Büyük
Büyükşehir daha önce Sevgi ve Göçmen katlı kavşaklarını tamamlamıştı. Hal Kavşağı ise teknik olarak Sevgi’nin 2 katı, Göçmen’in ise 1.5 katı büyüklüğünde. Kullanılan beton, çelik ve kazılan toprak miktarı inanılmaz boyutlarda.
Lojistik Yük Hafifliyor
Kontrol mühendisi Damla Kızılelma, “Bu sadece bir kavşak değil, şehrin ekonomisini canlandıracak bir proje” diyor. Hal bölgesindeki sebze-meyve kamyonları, sanayi araçları artık sıkışmadan ilerleyebilecek. Üreticinin ürünü daha hızlı pazara ulaşacak.
Altyapı da Tamamen Yenileniyor
Kavşak inşaatı fırsat bilinerek bölgenin tüm altyapısı elden geçiriliyo. Su, kanalizasyon, doğalgaz hatları modernize ediliyor. Böylece önümüzdeki 30-40 yıl yeni bir kazı yapılmasına gerek kalmayacak.
Proje şu anda yoğun bir şekilde devam ediyor. İnşaat alanından geçen vatandaşlar dev vinçleri, kazı makinelerini görüp “Acaba ne zaman biter?” diye soruyor. Yetkililer ise planlanan takvime göre ilerlendiğini söylüyor.