Tema düzenleyici

Yolda Yürümek: Sadece Ulaşım mı, Küçük Bir Terapi mi?

Airbus

Astsubay
Konu sahibi
Merhaba herkese,

Gün içinde çoğumuz bir yerden bir yere yürüyerek gidiyoruz ama bazen bu yürüyüşler sadece mesafe kat etmekten fazlası oluyor. Kimi zaman kafayı dağıtıyor, kimi zaman düşünmeye alan açıyor, kimi zaman da “iyi ki yürümüşüm” dedirtiyor.

Merak ettiklerim:

* Günlük hayatta yürüyüş sizin için ne ifade ediyor?
* Bilinçli yürüyüş mü yapıyorsunuz yoksa “yolda yürüyüş” kendiliğinden mi gelişiyor?
* Yürürken müzik mi, sessizlik mi?
* Yürüyüşün ruh halinize etkisini hissediyor musunuz?
* Benim için bazen kısa bir yürüyüş bile günü resetliyor. Sizin deneyimleriniz neler?

Keyifli paylaşımlar dilerim.

Yürüyüş benim için kesinlikle bir terapi fakat kulaklıklı müzik eşliğinde olacaksa. Eğer kulaklığım takılıysa kaç kilometre yürüsem anlamam bile. Zaman çok hızlı geçer yorulduğumu eve dönünce anlarım.

Hafif rüzgarlı bir hava varsa da tadından yenmez. Fakat depresif bir haldeyken kulaklık eşliğinde tek başına yürümenin biraz psikolojik etkisi olabilir. Kişiye göre rahatlayabilirsen de durum daha da vahim olabilir.

Genelde canım sıkkınken veya bunaldığımda yürüyüşe çıkmayı çok severim. Akşam üstü - hafif rüzgarlı zamanlar vazgeçilmezimdir. Yürüyüş yapmak benim için spordan da öte bir yaşam tarzı

Geri