Tema düzenleyici

YÖK Başkanı Açıkladı! Üniversitelerde Yeni Eğitim Formatı

Sizce doğru bir hamle mi?

• Kullanılan toplam oy
    5

Rick Grimes

Moderatör
Albay
Konu sahibi
YÖK Başkanı Erol Özvar CNN Türk'te katıldığı bir programda yeni sistemden bahsetti:

"Üniversiteler 3 yıla düşecek. Daha kısa sürede mezun olmanın önünü açacağız."

"Yazın da eğitim olacak, bir yılda 2 değil, 3 dönem olacak. Kredi sayısı değişmeyecek."

Bana sorarsanız pek mantıklı bir şey olduğunu düşünmüyorum. Yazın şehir dışında okuyan öğrenciler ailelerinin yanına dönüyorlar dönemeyecekler. Zaten yeterince hızlı mezun verilip işsiz bir ortam varken 3 yıla indirip daha da hızlı mezun vermek pek mantıklı bir şey değil. Ayrıca DGS sınavının mantığı da 4 yıla tamamlamakken 3 yıla düşmesi de sınavın önemini yitirecektir. Ön Lisans bölümlerinde değişiklikler olacak mı merak ediyorum.

YÖK Başkanı Erol Özvar CNN Türk'te katıldığı bir programda yeni sistemden bahsetti:

"Yazın da eğitim olacak, bir yılda 2 değil, 3 dönem olacak. Kredi sayısı değişmeyecek."

Bana sorarsanız pek mantıklı bir şey olduğunu düşünmüyorum. Yazın şehir dışında okuyan öğrenciler ailelerinin yanına dönüyorlar dönemeyecekler. Zaten yeterince hızlı mezun verilip işsiz bir ortam varken 3 yıla indirip daha da hızlı mezun vermek pek mantıklı bir şey değil. Ayrıca DGS sınavının mantığı da 4 yıla tamamlamakken 3 yıla düşmesi de sınavın önemini yitirecektir. Ön Lisans bölümlerinde değişiklikler olacak mı merak ediyorum.

Önlisans olmaz yılların 4 yıllık bölümleri saçma sebeplerden 3 yıla düşürülecek demek yaz tatilide eğitim olacak demek.
1 yılın eğitimi ortadan kaybolmuyor. sadece Doğu illerinde Sıcaklardan dolayı Öğrenciye ve öğretim görevlisine yaz tatilinde eziyet olacak.
Büyük ihtimalle 2 ve 3.sınıflarda yazın eğitim olacak.

Önlisans'a birşey yapamazlar.

yaz tatili tatil yaparım ama 4 yıl okurum.

daha mantıklıdır herzaman

Bu sadece İsteyen ve başarılı öğrenciler için geçerli eğitimlerini 3 yılda tamamlayarak mezun olacaklar

Konu sahibi
yaz tatili tatil yaparım ama 4 yıl okurum.

daha mantıklıdır herzaman
Ki şunu unutuyorlar öğrenciler yazın 3 ay full işte çalışıp okul harçlığı veya okul parasını çıkartan bir sürü arkadaşlarım vardı. Bence çok yanlış bir karar.
Önlisans olmaz yılların 4 yıllık bölümleri saçma sebeplerden 3 yıla düşürülecek demek yaz tatilide eğitim olacak demek.
1 yılın eğitimi ortadan kaybolmuyor.
Bence de önlisansa bir şey olmaz.

Bunu biliyorum videoda da söylüyor zaten de yine de yazın öğretime karşıyım

Ki şunu unutuyorlar öğrenciler yazın 3 ay full işte çalışıp okul harçlığı veya okul parasını çıkartan bir sürü arkadaşlarım vardı. Bence çok yanlış bir karar.

Bence de önlisansa bir şey olmaz.

Bunu biliyorum videoda da söylüyor zaten de yine de yazın öğretime karşıyım
İsteğe bağlıysa güzel zorunluysa kötü

Geri