Tema düzenleyici

WhatsApp’ta Engellenmek: İletişim Kopuşu mu, Kişisel Bir Tercih mi?

Airbus

Astsubay
Konu sahibi
Merhaba arkadaşlar,

Hepimizin başına gelmiştir ya da gelme ihtimali vardır: WhatsApp’ta birinin sizi engellediğini fark etmek… Mesaj gitmez, profil fotoğrafı kaybolur, son görülme yok olur. Küçük bir detay gibi durur ama bazen insanın kafasında koca soru işaretleri bırakır.

Merak ediyorum:

* Sizce WhatsApp’ta engellenmek her zaman kişisel bir mesele midir?
* Böyle bir durumda karşı tarafla iletişim kurmaya çalışmak doğru mu?
* Engellemek sizce bir kaçış mı, yoksa sınır koymanın doğal bir yolu mu?
* Sizin başınıza geldi mi, nasıl hissettiniz?

Amaç kimseyi suçlamak değil; biraz empati, biraz deneyim paylaşımı.

Bazen “engellendim” değil de “konu kapandı” demek daha mı sağlıklı, ne dersiniz? 🙂

Herkese sakin ve seviyeli paylaşımlar dilerim.

Whatsapp'ta hiç engellenmedim benim de engellediğim olmadı ama İnstagram'da beni hem takipçileri arasından çıkartan hem de takibi bırakan biri olmuştu.

Ayrıca babam siyasi sebep yüzünden Whatsapp'tan engellediği birkaç kişi olmuştu.

Hayatım boyunca kimseyi engellemedim (panelci bebe hariç dava ettik). Engellemem de. Fakat engelleme raddesine ulaştıracak çok kişi oldu. Onları da ya sessize aldım ya da mesajlarına görüldü atmak zorunda kaldım.

Şunu unutmayın arkadaşlar bir insan sizinle konuşmak istiyorsa kartpostal yoluyla bile konuşmayı bir şekilde başarır. Saatler sonra yazan biri 'ay çok pardon görmemişim.' bu bir yalan. Tuvalete bile telefonla gidildiği dönemdeydiz. Bunlara inanmayın. Konuşmak isteyen insan kapınızın önüne gelir yine konuşur. İşim vardı/görmedim/meşguldum YALAN.

* Sizce WhatsApp’ta engellenmek her zaman kişisel bir mesele midir?
Tabiki de fakat bazen çok baskıcı aileler zorlayabiliyor. Nadir vaka olsa da tanıdığım mevcut (lisedeki ilk aşkımdı. Ablası deccaldi. Engellemedi ama whatsappında nöbet tutardı. Beni kız ismiyle kaydetmişti.)
* Böyle bir durumda karşı tarafla iletişim kurmaya çalışmak doğru mu?
Kesinlikle değil. Kendinizi bu kadar düşürmeyin. Dünyada bir sürü Kadın/Erkek var. Birisi olmuyorsa diğeri olur. Bu takıntıya saplantıya girer. İş engellemeye gelmeden kendiniz bırakın
* Engellemek sizce bir kaçış mı, yoksa sınır koymanın doğal bir yolu mu?
Yeter artık seninle konuşmak istemiyorum diyemeyen biri için kaçış ve sınır koyma yolu. Bunu da yine kendiniz anlamalısınız.
* Sizin başınıza geldi mi, nasıl hissettiniz?
Hiç engellenmedim fakat karşılıklı anlaşarak ikimizide numaralarmızı silmiştik. Sildikten sonra sohbeti arşive attım. Belki bir gün yazarsa oraya bildirim düşer de tanırım.

Geri