Tema düzenleyici

Van’da Tramvay Projesi İçin İlk Adım Atıldı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Tam35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Tam35

Çavuş
Konu sahibi
Van’da uzun süredir beklenen raylı sistem projesinde önemli bir gelişme yaşandı. Yeni valilik binasının temel atma töreninde konuşan Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Edremit’ten Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne uzanacak bir tramvay hattının hayata geçirileceğini duyurdu. Bu proje, şehrin ulaşım altyapısını güçlendirmeyi ve vatandaşlara modern bir toplu taşıma seçeneği sunmayı hedefliyor.

Raylı Sistem İçin İlk Somut Adım​

Türkmenoğlu’nun müjdesiyle birlikte, Van’da raylı sistem çalışmalarında somut bir adım atılmış oldu. Edremit ilçesinden başlayarak Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne kadar uzanacak olan tramvay hattının inşası planlanıyor. Projenin, şehir içi ulaşımı önemli ölçüde rahatlatması ve özellikle öğrencilerin ile bölge halkının ulaşımını kolaylaştırması bekleniyor. Bu yatırımın, kentin ulaşım sorunlarına çözüm getirmesi ve şehir yaşam kalitesini artırması öngörülüyor.

“Ulaşım Altyapısı Güçlenecek”​

Milletvekili Türkmenoğlu, bu projenin Van’a kazandıracağı çevreci ve modern ulaşım sistemine dikkat çekti. Tramvay hattının sadece iki nokta arasındaki bağlantıyı sağlamakla kalmayıp, şehir merkezindeki trafik yoğunluğunu da azaltarak önemli bir rahatlama sağlayacağını belirtti. Bu adımın, Van’ın ulaşım altyapısını güçlendirecek stratejik bir yatırım olduğu vurgulandı.

Kaynak: Ray Haber

Geri
Üst Alt