Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bisiklet tamirinden elektrikli scooter tuning'e, karavan dönüşümünden motosiklet bakımına - aletler hazır, bilgi burada!
"Elinizi kirletmeye, vida sıkmaya, kablolarla uğraşmaya hazır mısınız? Burası, ulaşım araçlarını kendi elleriyle dönüştüren, tamir eden, özelleştiren ve bu süreçte edindiği tüm pratik bilgiyi paylaşanların atölyesi. Profesyonel bir tamirci olmanıza gerek yok; sadece merak, biraz cesaret ve 'ben de yapabilirim' diyen bir ruh yeterli. Sorularınızı sorun, projelerinizi paylaşın, hatalardan öğrenin ve birlikte üretelim!"
Forum İçeriği ve Alt Bölüm Önerileri:
1. Ana Atölye Alanları:
A) Bisiklet Tamir & Bakım Atölyesi
Temel Bilgiler & Başlangıç:
"İlk 10 Alet: Her Bisikletçinin Çantasında Olması Gerekenler"
"Adım Adım Lastik Patlağı Tamiri (Yol/DAğ Bisikleti)"
"Fren Ayarı (V-Fren, Disk Fren, Hidrolik) Resimli Anlatım"
İleri Seviye & Yenileme:
"Vites Sistemleri (Deore, Shimano, SRAM) Bakım ve Ayar Kılavuzu"
"Jant Eğriliği (Balans) Düzeltme: İğne mi, Göz mü?"
"Kullanılmış (Second-hand) Bisiklet Alımı ve Restorasyon Günlüğüm"
"Lastik Değişimi ve Balans Alma (Ev Tipi Basit Yöntemler)"
"Karbüratör Temizliği ve Ayarı (Adım Adım Fotoğraflı Anlatım)"
Kişiselleştirme:
"Vinyl Kaplama (Wrap) ile Motosiklet Rengini Değiştirme"
"LED Sinyal, Far Upgrade'i ve Elektrik Sistemi Yük Hesaplama"
"Ses İzolasyonu ve Konfor Artırıcı Küçük Modlar"
2. Ortak Kaynaklar & Teknik Kütüphane:
"DIY Çeviri ve Kılavuz Arşivi": Üyelerin çevirdiği veya bulduğu faydalı kılavuzlar (örn: "Park Tool Bisiklet Tamir Kılavuzu PDF").
"Malzeme ve Tedarikçi Rehberi": Hangi malzeme nereden alınır? (Örn: "İstanbul'da alüminyum kompozit panel satan yerler").
"Alet Kutusu": Ev tipi aletlerle neler yapılabilir? Profesyonel aletlere alternatifler.
"Güvenlik Protokolleri": Elektrik işlerinde, kaynak işlerinde, akü manipülasyonlarında dikkat edilmesi gereken HAYATİ kurallar.
3. Proje Galerisi & İlerleme Günlükleri:
"Başlangıç Projelerim": İlk bisiklet tamiri, ilk fren balatası değişimi gibi.
"Devam Eden Projeler": Üyelerin anlık güncellemeler yaptığı, soru sorabildiği canlı başlıklar. (Örn: "1994 Model Volkswagen T4 Dönüşüm Günlüğüm - Bölüm 1").
"Tamamlanmış Proje Gösterimi": "Önce-Sonra" fotoğrafları, maliyet dökümü ve öğrenilen derslerle bitmiş işler.
*"Başarısızlık Hikayeleri ve Alınan Dersler": Hatalardan öğrenme kültürü. Ne yanlış gitti? Bir daha ki sefere nasıl yapılır?
4. Soru-Cevap & Acil Yardım Köşesi:
"Acil! Yardım Lazım": Yolda kalan, projesi yarım kalan üyeler için acil destek hattı.
"Bu Ses Normal mi?": Üyelerin araçlarından gelen anormal sesleri kaydedip paylaştığı, teşhis istediği başlık.
"Bu Parçayı Nereden Bulurum?": Nadir veya eski model parça arayışları.
Forum Temel Kuralları (Atölye Ruhuyla):
Güvenlik Asla Şaka Değildir: Özellikle elektrik, yüksek basınç (lastik), kaynak ve yüksekten düşme riski olan işlerde, tecrübesiz üyeleri uyarmak ve doğru güvenlik ekipmanı kullanımını teşvik etmek ESAS'tır.
Deneyim Seviyeni Belirt: Soru sorarken veya tavsiye verirken deneyim seviyeni (yeni başladım/orta seviye/ileri seviye) belirt. Bu, cevapların anlaşılırlığını artırır.
Görsel Kullanımı Teşviki: "Bin kelimeye bedeldir." Mümkün olduğunca fotoğraf ve video paylaş. Çizim, şema, diagramlar da çok değerlidir.
Ticari Reklam Yasak, Bilgi Paylaşımı Serbest: "Şu dükkandan alın" demek yasak, "Bu vida için M8x1.0 ölçüsünde, kalite sınıfı en az 8.8 olan kullanmalısın" demek serbest.
Özgüvenli Ol, Ama Tedbiri Elden Bırakma: "Ben yaptım oldu" kültürü yerine, "Ben şu şekilde yaptım, siz de yaparken şuna dikkat edin" kültürü hakim olmalı.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için [email protected] mail adresi üzerinden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.