Tema düzenleyici

Türkiye'de neden Martı Tag, Uber, Korsan Taksi Kullanmıyoruz?

Ayberk0200

Teğmen
Konu sahibi
Çünkü emek hırsızlığıdır taksiciler o yüzden düşmandır zaten kullanmıyoruz
Korsan'a,martı tag'a,uber'e kullanmıyoruz zaten korsana hayır ubere hayır martı taga hayır zaten korsancılıktır

Çünkü emek hırsızlığıdır taksiciler o yüzden düşmandır zaten kullanmıyoruz
Korsan'a,martı tag'a,uber'e kullanmıyoruz zaten korsana hayır ubere hayır martı taga hayır zaten korsancılık
Çoğu kişi farklı mecralardan özellikle turistler kullanıyor çünkü taksiler aşırı dolandırıcı ve almadıkları için

Taksici milleti kendi etti kendi buldu diye düşünüyorum. Korsana zaten karşıyım onda haklılar. Ancak Uber ve Tag konusunda farklı düşünüyorum. Serbest piyasada rekabet olması doğaldır. Uberi zaten insanlar azda olsa kullanıyordu ama taksici milleti Ubercilere sövdü, dövdü ve nefret topladılar. Aynısını şuan Tag için yapıyorlar ama Oğuz Alper Öktem çalışanlarının hakkını savunuyor. Taksici milleti kendisini düzeltmediği sürece Tag daha çok büyümeye devam edecek. Şuan Tag'ın memnuniyet oranı ki bunu Oğuz Alper Öktem kendisi açıkladı %96'yı aşmış durumda. Ben hayatımda Oğuz Alper Öktem kadar sevilen ve sempati duyulan başka bir girişimci hatırlamıyorum. Adam gerçekten sosyal medyada çok fazla destek görüyor. Zaten Tag yasal bir şey yasak olsa çalıştırmaz devlet.

Konu sahibi
Bi de taksicilerde böyle sorunlar var insanlar yakın mesafeye gidecekler ama almıyorlar arap turist görünce alıyorlar bedava götürüyor ama insanlar buna görünce binmek istemezler buna taksicilere çözüm gelmeli artık insanlar artık onların yerlerine uber martı taga kullanıyorlar

Moderatör tarafında düzenlendi:
Taksici milleti kendi etti kendi buldu diye düşünüyorum. Korsana zaten karşıyım onda haklılar. Ancak Uber ve Tag konusunda farklı düşünüyorum. Serbest piyasada rekabet olması doğaldır. Uberi zaten insanlar azda olsa kullanıyordu ama taksici milleti Ubercilere sövdü, dövdü ve nefret topladılar. Aynısını şuan Tag için yapıyorlar ama Oğuz Alper Öktem çalışanlarının hakkını savunuyor. Taksici milleti kendisini düzeltmediği sürece Tag daha çok büyümeye devam edecek. Şuan Tag'ın memnuniyet oranı ki bunu Oğuz Alper Öktem kendisi açıkladı %96'yı aşmış durumda. Ben hayatımda Oğuz Alper Öktem kadar sevilen ve sempati duyulan başka bir girişimci hatırlamıyorum. Adam gerçekten sosyal medyada çok fazla destek görüyor. Zaten Tag yasal bir şey yasak olsa çalıştırmaz devlet.
Bence de.
Çünkü serbest piyasa olan bir ülkeyiz.
O yüzden rekabet olması iyi bir şey.

Kullanmıyoruzu kim diyor?

Taksicilerin (onlara göre) en büyük sorunu zaten son 5 yıla kadar korsan taksiler oldu.
Sonrasında UBER geldi ki Uber artık taksi çağırma uygulaması,
Şimdi de Martı Tag var.

İnsanlar bunu kullanmaya devam edyor, kullanacak da. Nedeni ise maliyet.

Her ne kadar öyle gözükmese de, yolcu taşımacılığı yapan herkesin " taksi,dolmuş,otobüs,servis" insan taşımacılığı için lisans alması gerekiyor. TAG ve eski UBER de buradan dolayı korsan sınıfına düşmekte.

Ben şahsen TAG gibi bir uygulamanın gelmesini isterim fakat şu anki şekli gayet de illegal. 4925 no'lu karayolu taşımacılığı kanunu

Çözüm ne olur, ya TAG'ın korsan taksi yerine paylaşımlı yolculuk olarak kullanılması olur. ( A 'dan B'ye giderken yol üzerinden birini alıp yine yol üzerinde C'ye bırakmak.) Ya da TAG şöforlerinin de taşımacılık lisansını alıp TAG'ı taksi alternatifi haline getirmesi olabilir.

Konu sahibi
Kullanmıyoruzu kim diyor?

Taksicilerin (onlara göre) en büyük sorunu zaten son 5 yıla kadar korsan taksiler oldu.
Sonrasında UBER geldi ki Uber artık taksi çağırma uygulaması,
Şimdi de Martı Tag var.

İnsanlar bunu kullanmaya devam edyor, kullanacak da. Nedeni ise maliyet.

Her ne kadar öyle gözükmese de, yolcu taşımacılığı yapan herkesin " taksi,dolmuş,otobüs,servis" insan taşımacılığı için lisans alması gerekiyor. TAG ve eski UBER de buradan dolayı korsan sınıfına düşmekte.

Ben şahsen TAG gibi bir uygulamanın gelmesini isterim fakat şu anki şekli gayet de illegal. 4925 no'lu karayolu taşımacılığı kanunu

Çözüm ne olur, ya TAG'ın korsan taksi yerine paylaşımlı yolculuk olarak kullanılması olur. ( A 'dan B'ye giderken yol üzerinden birini alıp yine yol üzerinde C'ye bırakmak.) Ya da TAG şöforlerinin de taşımacılık lisansını alıp TAG'ı taksi alternatifi haline getirmesi olabilir.
Ama taksiciler insanlara martı taga ubere kullandırtmazlar korsan sanıyor zaten taksiciler

Konu sahibi
Ve şu an martı tag ve uber yasal değil polisler zaten çeviriyor martı tag şoförlere zaten ceza veriyor arabaya bağlama ve para cezası zaten bunun için taksiciler mücadele veriyor

Ve şu an martı tag ve uber yasal değil polisler zaten çeviriyor martı tag şoförlere zaten ceza veriyor arabaya bağlama ve para cezası zaten bunun için taksiciler mücadele veriyor

Madem yasal değil bu araçlar nasıl sokakta geziyor? Polisler görmüyor mu bu Vito'ları?

Fotoğraf kaynağı: i24Haber

558836070_821229446936476_5311442113099430258_n.jpg

Konu sahibi
Taksi kullanmıyorum Belediye Otobüsü Kullanıyorum. Acelem varsa Aynı hattaki Özel Halk Otobüsünü kullanırım. Dahada acelem varsa Minibüse binerim.

Geri