Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Retro Mekanik Klavye Koleksiyonculuğu: 80’Ler Estetiği Ile Dijital Nostalji | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Retro Mekanik Klavye Koleksiyonculuğu: 80’Ler Estetiği Ile Dijital Nostalji

Emir

Moderatör
Moderatör
Merhaba teknoloji ve nostalji tutkunları!
Son zamanlarda yükselişe geçen bir trendden bahsetmek istiyorum: Retro mekanik klavye koleksiyonculuğu. Hem ses hissiyatı hem de eski IBM, Cherry, Zenith gibi markaların ürettiği nostaljik tuş takımlarının verdiği estetik haz, bu alanı bir tutkuya dönüştürüyor.

🧠 Peki neden popülerleşiyor?

Analog hissiyat arayan dijital göçmenler

Eski teknolojiyi yeniden yorumlayan tasarımcılar

Koleksiyon değeri taşıyan nadir modellerin yatırım aracı haline gelmesi

🛠️ Kimler için ideal?

Yazarlıkla uğraşanlar

Kod yazarken klavye tatmini arayan yazılımcılar

Nostaljiye meraklı koleksiyonerler

TikTok ve YouTube’da içerik üreticileri

Siz de eski model bir klavyeye sahipseniz veya bu dünyaya girmek istiyorsanız, koleksiyonlarınızı burada paylaşabilir, bilgi alışverişi yapabiliriz. Özellikle IBM Model M, Cherry G80 serisi, Alps switch’li cihazlar gibi modelleri kullananlar deneyimlerini yazarsa çok sevinirim!

• Beğen
Tepkiler: AnL95 ve Rime
Ben gündelik işler için Logitech MX Mechanical ve oyun oynamak için de ASUS ROG Claymore II modüler klavye kullanıyorum.

MX Mechanical çok tactile bir his vermiyor Brown Switch olduğu için ama vuruş hissi tatmin edici olmasa da dokunuş hissi güzel. Ancak PBT Keycap değil. Klavye diğer mekaniklerin aksine Low-Profile ve bence böyle olması daha iyi profesyonel ürün olduğu için. 3 cihaz bağlantı desteği ve 3 farklı bağlantı modu da inanılmaz avantaj sağlıyor. (BT-Dongle-Kablo) şarjı güzel gidiyor tasarımı hoş minimal ve sade. RazrProType falan alacak bütçeniz yoksa öneririm.

Asus ise çıkarılabilir Numpad'e sahip. İstenildiği zaman TKL istenildiği zaman ise Full size olabiliyor. Mekanik değil optik red switch kullanıyor ancak Tactile bir hissi yok ve bana gelen modelde keycapler default olarak ABS olduğundan PBT keycapler kadar grip hissiyatı yok.

Tabi bu klavyeler hotswap değiller ve OEM modeller. Bu nedenle eğer switch değiştirme modifikasyon gibi meraklarınız varda tavsiyem Keychron, Ajazz gibi daha niş ve enthusiast ürünlere yönelmeniz olacaktır. Crystal Blue bir mekanik klavye görmüştüm bir tane ama almadım.

Bu tarz ürünler ergonomi ve konfor işi. Ama benim de gönlümde yatan aslan IBM'in Model M Battleship modeli. Keşke replikası falan olsa. Muazzam bir klavye üretilmiş zamanında. Kolleksiyonluk ürün olduğundan maalesef çok pahalı

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Emir

Konu görüntüleyen kullanıcılar