Tema düzenleyici

Otobüs seyahat geçmişiniz hakkında sohbetler

Rick Grimes

Moderatör
Binbaşı
Konu sahibi
Başlık biraz yalın kalmış olabilir ama Otobüs geçmişinizi tutuyor musunuz? tutuyorsanız nasıl tutuyorsunuz sohbet edelim.

Ekran görüntüsü 2025-08-05 193609.png

Bugün tüm gün eski tasarımından yeni tasarımına geçirmekle uğraştım. Var mı benim gibi manyaklar? Web site şeklinde tutup sorgu haline çevirenler konuşalım

Konu sahibi
Ben de kayıt tutuyorum. Aklımda en kalıcı olan seyahatim 33M'de çalışan O1084 idi. Kaptanı sağ olsun bizi kasiste fena zıplatmıştı.
Valla bende 2023'ten beri tutuyormuşum. Aslında 2021'den beri tutuyordum fakat o zaman web site yapma bilgim olmadığı için excel dosyam kaybolmuştu. 2 yıllık veri kaybım var. Şuan toplam metrobüs kaydı tutmuyorum metrobüs hariç 1.412 otobüs kaydım varmış

Valla bende 2023'ten beri tutuyormuşum. Aslında 2021'den beri tutuyordum fakat o zaman web site yapma bilgim olmadığı için excel dosyam kaybolmuştu. 2 yıllık veri kaybım var. Şuan toplam metrobüs kaydı tutmuyorum metrobüs hariç 1.412 otobüs kaydım varmış
Nasıl oluyor hocam

Her dışarı çıktığımda bindiğim otobüsleri telefona not defterine hatlarıyla birlikte yazıyorum. Biriktiriyorum biraz topluca sisteme kayıtlarını ekliyorum
Tıpkı otobüsteki reklam ne ise aynısı da o
Ben de otobüsün kapı kodunu yazıp reklam ne ise not alıyorum

Konu sahibi
Tıpkı otobüsteki reklam ne ise aynısı da o
Ben de otobüsün kapı kodunu yazıp reklam ne ise not alıyorum
Aynen onun gibi. Bende gün gün hangi hatta hangi otobüse binmişsem onun kaydını tutuyorum. Web site aracılığıyla da geçmişe yönelik sorgu yapıyorum

Konu sahibi
Hocam ilk gönderide ki görüntü site gibi gözüküyor galiba arayüzü nasıl
Evet ben tasarladım. Bugün neredeyse öğleden beri onla uğraşıyordum. Eski hali çok kötüydü

Ekran görüntüsü 2025-08-05 204628.png

Kaydettiğim verilerden de sorgu yapabilmek için her türlü ayrıntısı için sorgu ekranları ekledim. Modelinden Şirketine kadar detaylı arama yapabiliyorum verilerin içinde

Konu sahibi
Ben Excel olarak tutuyorum. Biniş saati - iniş saati, binilen durak - inilen durak, seyahat süresi gibi verileri de ekliyorum. Raylı sistemleri de dahil ederek yazıyorum.
Bende metrobüsleri eskiden hat kodları varken yazıyordum. Son durak isimlerine dönünce vazgeçtim yazmaktan. Tüm kayıtları da sildim. Raylı sistemleri eklemedim.

Geri
Üst Alt