Tema düzenleyici

Need for Speed Underground 2 Rehberi

Rick Grimes

Moderatör
Yarbay
Katılım
7 Mar 2025
Mesajlar
4,124
Beğeni
10,311
Konu sahibi
Herkese merhaba arkadaşlar. NFS serisine gönül vermemizi sağlayan efsanelerden Underground 2 için detaylı kariyer rehberi paylaşacağım.

(Yazılar karışmasın diye rehber tamamen bitene kadar yanıtlara kapatacağım. Bitince yanıtlara açacağım.)
 
Konu sahibi
Oyunun hikayesi:

Need for Speed: Underground 2, serinin en unutulmaz oyunlarından biri olmasının yanı sıra, sokak yarış kültürünü bir şehir efsanesine dönüştüren bir hikâyeye de sahiptir. Oyun, ilk oyunun bıraktığı noktadan başlar. Underground 1’in sonunda Eddie’yi yenerek tüm şehrin saygısını kazanan, artık sokakların kralı olmuş bir yarışçıyız. Ünümüz yayılmış, herkes adımızı duymuştur. Ancak başarı, beraberinde düşmanları da getirir. Hikâye, tam da bu noktada dramatik bir dönüş yapar. Yeni bir yarış daveti alırız ve aracımızla yola çıkarız. Ancak gece yarısı şehir sokaklarında hızla ilerlerken, birdenbire karanlıktan çıkan siyah bir Hummer H2 üzerimize sürer. Araç doğrudan bize çarpar ve kontrolü kaybederiz. Aracımız paramparça olur, biz de yarış dünyasından bir süreliğine silinmek zorunda kalırız. Bu saldırının tesadüf olmadığı bellidir, ama arkasında kimin olduğunu henüz bilmeyiz.

Aylar sonra kendimizi Bayview adında yepyeni ve devasa bir şehirde buluruz. İşte oyunun asıl hikâyesi burada başlar. Bayview, beş büyük bölgeye ayrılmış, sokak yarışlarının kalbinin attığı bir metropoldür. Şehre adım attığımızda bizi karşılayan kişi Rachel Teller’dır. Rachel, Bayview’in yeraltı yarış dünyasında oldukça tanınan, nüfuzlu bir isimdir ve hikâye boyunca bize rehberlik eder. Hatta oyunun başlangıcında bize kendi Nissan 350Z’sini geçici olarak ödünç vererek tekrar yarışlara adım atmamızı sağlar. Kısa bir süre sonra kendimize ilk aracımızı seçer, sahneye geri döneriz. Rachel sürekli telefonla bize yönlendirmeler yapar, yeni yarışlar hakkında bilgi verir ve kime dikkat etmemiz gerektiğini söyler.

Bayview’deki yarış kariyerimiz, tıpkı ilk oyunda olduğu gibi sıfırdan zirveye çıkma hikâyesidir. Circuit, Sprint, Drag, Drift, Street X gibi farklı yarış türlerinde kendimizi kanıtlamamız gerekir. Ancak Underground 2’de sadece yarış kazanmak yetmez; arabamızın tarzı ve görünümü de en az performansı kadar önemlidir. Çünkü popülerlik ve saygınlık sadece hızla değil, arabamızın ne kadar dikkat çekici olduğuyla da ölçülür. Bu yüzden body kitler, neon ışıklar, jantlar, kaplama desenleri ve daha nice görsel modifikasyon devreye girer. Aracımızı ne kadar farklı ve özgün hale getirirsek, o kadar çok dergi kapağında ve DVD tanıtımında boy gösteririz. Bayview’deki şöhretimiz böylelikle artar ve rakiplerimizle daha büyük organizasyonlarda karşılaşmaya başlarız.

Hikâye ilerledikçe Bayview’in tüm bölgelerine hâkim olmaya başlar, gizli yarış liglerine katılırız. Bunların en önemlisi URL (Underground Racing League) adı verilen özel turnuvalardır. Bu turnuvalar, Bayview’in en güçlü ve zengin yarışçılarının katıldığı kapalı organizasyonlardır ve aslında şehrin sokak yarışlarının zirvesini temsil eder. Biz URL’de kazandıkça şehrin en önemli isimleriyle mücadele etme hakkını kazanırız. Yarışların temposu arttıkça, arkamızdan iş çeviren güçler de kendini göstermeye başlar. Bayview’deki egemenliği elinde tutan ve rakipleri saf dışı bırakmak için her türlü kirli oyunu oynayan kişi, oyunun ana antagonistidir: Caleb Reece. Caleb, Bayview’deki en güçlü yarış çetesinin lideridir ve hikâyenin başındaki Hummer saldırısının da arkasındaki kişidir. Aslında tüm planı bizi daha en başta sahneden silmek, Bayview’deki tahtına kimseyi ortak etmemektir.

Biz ise Bayview sokaklarında yavaş yavaş efsane hâline gelirken Caleb’in planları boşa çıkar. Rachel sürekli bizi uyarır ve Caleb’in çevresindekilere dikkat etmemizi ister. Final yaklaşırken işler tamamen kişisel bir hesaplaşmaya dönüşür. Artık mesele sadece şöhret ya da yarış kazanmak değil, bize yapılan ihanetin intikamını almaktır. Hikâye, büyük bir final yarışıyla doruğa ulaşır. Bayview’in en zorlu parkurlarından birinde Caleb ile kozlarımızı paylaşırız. Bu yarış, oyunun en kritik anıdır. Zafere ulaştığımızda Caleb’in hâkimiyeti tamamen çöker, Bayview’deki tüm sahne bizim olur. Böylece Underground 2’nin hikâyesi, sıfırdan zirveye çıkan bir yarışçının aynı zamanda ihanetin intikamını alarak şehri fethetme öyküsüyle sona erer.
 
Konu sahibi
Öncelikle oyunu şuan orijinal satıl alma imkanımız maalesef yok. Uzun süre önce satıştan kalktı. Ya orijinal CD'sini bulmalısınız ya da tek çare korsan olarak crack. Mevcut sistemimde sorunsuz çalışıyor. Yeni nesil sistemim var. 1920x1080 widescreen fix kurarsanız rahat oynanır

Oyuna başlangıç

Oyunun kariyeri Rachel'ın 350Z'sini araba dükkanına götürmek ile başlıyor.

hq720.jpg


Burada illa aracı teslim etmek yerine diğer iki yarışı oynayıp öyle teslim etmişsinizdir. Outrun yarışçılarına bela olupta teslim edebilirsiniz fakat çokta gerek yok. Ayrıca üçüncü bir circuit yarışı da gizli olarak mevcut (yılbaşı süslemeli sokağın içinde)

Ekran görüntüsü 2025-09-12 100535.png


Ekran görüntüsü 2025-09-12 100557.png


Rachel sizi sürekli SMS'lerle bilgilendiren mesajlar gönderiyor. Bunları takip etmelisiniz

Ekran görüntüsü 2025-09-12 101025.png
 
Konu sahibi
Rachel'in arabasını bırakınca seçebileceğiniz bir takım araçlar mevcut. Bunlar sırasıyla:

PEUGEOT 206

Ekran görüntüsü 2025-09-12 101250.png


FORD FOCUS

Ekran görüntüsü 2025-09-12 101334.png


TOYOTA COROLLA

Ekran görüntüsü 2025-09-12 101345.png


NISSAN 240SX

Ekran görüntüsü 2025-09-12 101515.png


MAZDA MX-5

Ekran görüntüsü 2025-09-12 101401.png


HONDA CIVIC

Ekran görüntüsü 2025-09-12 101433.png


Normal sürümlerde olmayan ama Avrupa versiyonunda olan 2 model daha var.

PEUGEOT 106

Ekran görüntüsü 2025-09-12 101532.png


VAUXHALL CORSA 1.8

Ekran görüntüsü 2025-09-12 101555.png


Avrupa versiyonunu dahil etmezsek benim tavsiye edeceğim 2-3 araç var. 240SX, Corolla ve Civic. Avrupa versiyonunu bu son bitirdiğimde ilk kez oynadığım için 106 ile başlamıştım kariyerime
 
Konu sahibi
Oyun Stage'lere bölünmüş bir şekilde hikaye ilerliyor. Burada çeşit çeşit haritada bölgemiz mevcut ve her stage bittiğinde haritada yeni bölge açılıyor.

Haritadaki Bölgeler:

City Core (Oyuna başladığımız yer)

Ekran görüntüsü 2025-09-12 102542.png


Beacon Hill (İkinci açılan yer)

Ekran görüntüsü 2025-09-12 102619.png


Jackson Heights (3. açılan yer ve en sevmediğim yer. Fazla zigzaglı yer drift yarışları eğlenceli sadece)

Ekran görüntüsü 2025-09-12 102633.png


Caol Harbor East (4. Açılan yer)

Ekran görüntüsü 2025-09-12 102649.png


Coal Harbor West (5. Açılan Yer)

Ekran görüntüsü 2025-09-12 102701.png


Bölgeler bunlar. Sırada Stage'ler var.

Stage 1 (Oyuna başladığımız City Core bölgesi yarışları sadece)

Ekran görüntüsü 2025-09-12 102732.png


Stage 2 (City Core + Beacon Hill bölgesi yarışları)

Ekran görüntüsü 2025-09-12 102745.png


Stage 3 (City Core + Beacon Hill + Jackson Heights bölgesi yarışları)

Ekran görüntüsü 2025-09-12 102758.png


Stage 4 (City Core + Beacon Hill + Jackson Heights + Coal Harbor East bölgesi yarışları)

Ekran görüntüsü 2025-09-12 102811.png


Stage 5 (City Core + Beacon Hill + Jackson Heights + Coal Harbor East + Caol Harbor West bölgesi yarışları)

Ekran görüntüsü 2025-09-12 102824.png


Eğer bu bölgedeki yarışların tamamını oynamadan URL yarışını oynayıp yeni Stage'e geçerseniz en sonda göstereceğim üzere oyunu final yarışıyla birlikte full bitirmenize rağmen kariyer tamamlama yüzdeniz %70-80 arasında kalır
 
Konu sahibi
Oyunda toplam 6 farklı gizli bir şekilde dükkan bulunmakta. Bunları haritada bulup açmanız gerekmekte. Hepsinin yerleri aşağıdaki SS'te mevcut

Body Shop (Yeşil): Aracın görsel modifikasyonları (tampon, spoiler, yan etek, kaput, çatı havalandırma, ayna, egzoz, jantlar vs...)
Car Lot (Açık Mavi): Yeni açılan araçları satın alabileceğiniz yer. Buradan yeni aracınızı alabilirsiniz.
Car Specialties Shop (Sarı): Burası daha çok şov amaçlı görsel yenilikler (Neon, hız göstergesi, dönen jantlar, cam rengi, ışık rengi, hidrolikler vs...)
Graphics Shop (Kırmızı): Burası sadece aracın görselini değiştirme yeri (Boya rengi, viniller, cam yazıları)
Performance Shop (Mavi): Adındanda anlaşılacağı üzere aracın performans parçalarını alabileceğiniz yer (motor, ECU, nitro, süspansiyon, turbo... vs)
Garage (Mor): Burası garajınız. Aynı zamanda ESC tuşuna basarakta girebilirsiniz

Ekran görüntüsü 2025-09-12 102717.png


Ekran görüntüsü 2025-09-12 110228.png
 
Konu sahibi
Oyundaki yarış türleri: Toplam 8 farklı yarış çeşidi bulunmakta.


Circuit (Mor)
Circuit.webp

Circuit yarışları, Underground 2’nin en klasik ve en temel yarış türüdür. Dairesel ya da karmaşık bir pist üzerinde birkaç tur atarak birinci olmaya çalışırız. Genelde 2 ila 5 turdan oluşur ve pistler Bayview’in sokaklarının farklı kombinasyonlarından meydana gelir. Bu yarışlar strateji gerektirir çünkü tek seferlik hız yetmez, virajlarda hata yapmamak ve rakipleri kademeli şekilde geride bırakmak gerekir. Uzun vadede araç hâkimiyetini geliştirmek ve şehrin sokaklarını öğrenmek için ideal yarış türüdür.


Sprint (Yeşil)
Sprint.webp

Sprint yarışlarında amaç basittir: Şehrin bir noktasından diğerine en hızlı şekilde gitmek. Yani start ve finish noktası sabittir, turlu bir düzen yoktur. Genellikle bir bölgeden diğerine geçişi temsil eden bu yarışlar, rakiplerle birebir mücadele etmeyi daha keskin hale getirir çünkü hata telafi edilemez. Sprint, hızın ve reflekslerin en çok öne çıktığı yarış türlerinden biridir. Yarışta ilerledikçe yarışın yüzde kaç bittiği ekranda yazılır.


Drag (Koyu Mavi)
Drag.webp

Drag yarışları tamamen hızlanma ve vites geçişi üzerine kuruludur. Bu yarışlarda yol genellikle dümdüzdür ve kısa sürer. Burada önemli olan doğru zamanda vites atmak, aracın hızlanmasını maksimuma çıkarmak ve rakiplerin önünde finişe ulaşmaktır. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta şudur: Yolda sürekli trafik araçları vardır ve çarpışmak diskalifiye olmaya yol açar. Aynı zamanda aracın sağa sola kaymasını da manuel olarak şerit değiştirerek kontrol etmek gerekir. Drag, sürücünün reflekslerini en sert şekilde sınayan yarış türüdür.


Street X (Turkuaz/Açık Mavi)
StreetX.webp

Street X yarışları, küçük kapalı alanlarda yapılan kısa ama yoğun mücadelelerdir. Bu yarışlarda genellikle 2-3 tur atılır ama pist çok dar olduğu için rakiplerle sürekli burun buruna mücadele yaşanır. Nitro kullanımı yoktur, dolayısıyla tamamen araç hâkimiyeti ve viraj alma becerisi ön plana çıkar. Özellikle drift tarzı virajlara alışmak için ideal bir deneyim sunar. Street X, Underground 2’nin sokak dövüşü gibi hissettiren yarış türüdür.


Drift (Beyaz/Açık Sarı)
Drift.webp

Drift yarışları, oyunun en ikonik ve en sevilen modlarından biridir. Burada amaç en hızlı şekilde bitirmek değil, virajlarda aracını kaydırarak mümkün olduğunca yüksek puan toplamaktır. Viraj ne kadar uzun, hız ne kadar yüksek ve açı ne kadar keskin olursa, kazanılan puan da o kadar fazla olur. Drift pistleri genellikle özel hazırlanmış eğimli virajlarla doludur, bazen dağ yollarında yapılır. Rakiplerle çarpışmak yoktur, her sürücü kendi skorunu yapar. Drift, oyuncuya gerçek bir sokak yarış kültürü hissi verir.


Underground Racing League (URL) (Sarı)
URL.webp

URL yarışları, oyunun hikâyesindeki en önemli basamaktır. Bunlar şehrin dışında, kapalı devre pistlerde yapılan profesyonel organizasyon yarışlarıdır. Burada trafiksiz, tamamen yarış için hazırlanmış pistlerde mücadele edilir. Genellikle birkaç yarışlık turnuvalardan oluşur ve her birinde puan toplanır. URL’ler Bayview’in yeraltı yarış dünyasının zirvesini temsil eder; buralarda kazandıkça şöhretimiz artar ve en sonunda Caleb gibi büyük rakiplerle yüzleşme şansı buluruz. URL, oyunun “kariyer basamakları” gibidir.


Outrun Yarışları
Yarış dışında haritada dolaşan diğer 3 yarışçılarla yaptığımız ve 300 metre fark atanın kazandığı farklı bir yarış türüdür. Kazandıkça düşük para ödülü verir ve belli sayıda yarışçıları yenmek yeni parçaların açılmasını sağlar. (ödüller: https://nfs.fandom.com/wiki/Need_for_Speed:_Underground_2/Outrun)


Magazin (Yıldız)
Need for Speed: Underground 2’deki Magazine & DVD Events (haritada sarı yıldız şeklinde görülen) aslında yarış değil, kariyerimizin medya tarafını temsil eden özel görevlerdir. Bayview’de sokaklarda şöhret kazandıkça sadece rakiplerimiz değil, medya da bizimle ilgilenmeye başlar. Belli bir popülerlik seviyesine ulaştığımızda haritada sarı yıldız ikonları belirir. Bu noktalara gittiğimizde genellikle iki tür görev çıkar: dergi çekimleri ve DVD tanıtımları.
İki şekilde karşımıza çıkıyor. Direkt gider gitmez fotoğraf çektiğimiz ve bizi bir süre verip o süreye ulaşınca dergide fotoğraf çektiğimiz olmak üzere iki farklı şekilde mevcut. 20 tane Magazin (Bunlar için sürekli yarış kazanmanız gerekiyor.) ve 10 Tane DVD Covers bunun için ise aracınızın görsel yıldız seviyesini 1-10 arasında arttırmanız gerekiyor. Her yıldızda bir DVD dergisi. (Eğer aracınızı 10 yıldız yapamazsanız final yarışı açılmaz. Buna dikkat edin)

Ekran görüntüsü 2025-09-12 105830.png


SUV Yarışları (Turuncu)
Underground 2’nin farklı kılan özelliklerinden biri de SUV araçlarla yarış yapabilmektir. Hummer H2, Lincoln Navigator, Cadillac Escalade gibi devasa SUV’lar da bu yarışlarda kullanılabilir. SUV yarışları normal yarışlardan farklıdır çünkü araçların ağırlığı çok daha fazladır, manevra kabiliyetleri düşüktür ama hızları ve dayanıklılıkları dikkat çeker. SUV yarışları, klasik sokak arabalarının yanında oyuncuya bambaşka bir deneyim sunar ve genellikle şov amaçlı tercih edilir.

SUV yarışları sadece şu araçlarla yapılabilir

Ekran görüntüsü 2025-09-12 101618.png


Ekran görüntüsü 2025-09-12 101630.png


Ekran görüntüsü 2025-09-12 101643.png
 
Konu sahibi
Eğer bu bölgedeki yarışların tamamını oynamadan URL yarışını oynayıp yeni Stage'e geçerseniz en sonda göstereceğim üzere oyunu final yarışıyla birlikte full bitirmenize rağmen kariyer tamamlama yüzdeniz %70-80 arasında kalır
Son olarak oyunu yukarıdaki kötü adamla yaklaşık 10-12 dakika süren (sürüş tarzınıza bağlı olarak) 5 turluk Circuit yarışını bitirdikten sonra kariyer tamamlama yüzdeniz %100 olmazsa yapmanız gerekenler. Evet bende de olmadı %76'da kalmıştı.

Ekran görüntüsü 2025-09-12 110418.png


Sebep şu: Stagelerdeki yarışları tamamen oynamadan diğer stagelere geçmek. Bu yüzden bu oynamadığınız yarışları baştan oynamanız gerekiyor

1) Garaja gidin


Ekran görüntüsü 2025-09-12 111031.png


2) World Map'e tıklayın

Ekran görüntüsü 2025-09-12 111118.png


3) Burada Türkçe oynuyorsanız tamamlanmadi ingilizce oynuyorsanız not completed olan yarışların hepsini oynayın

Ekran görüntüsü 2025-09-12 111134.png


tamamlandi veya completed olanları oynamanıza gerek yok. Her stagedeki yarışları tamamen oynarsanız kariyer tamamlama %100 olacaktır. (Benim %76 idi %86'ya çıktı.)

Ekran görüntüsü 2025-09-12 111146.png
 
Konu sahibi
Tavsiye edeceğim araçları gösterip rehberimin sonuna geleceğim.

Oyun boyunca en sık kullandığım 2 aracım var

1) AUDI TT (Lancer EVO açılana kadar)


Ekran görüntüsü 2025-09-12 110459.png


Ekran görüntüsü 2025-09-12 110606.png


2) MITSUBISHI LANCER EVOLUTION 8

Ekran görüntüsü 2025-09-12 110534.png


Ekran görüntüsü 2025-09-12 110515.png


Diğer önerebileceğim araçlar ise Mitsubishi Eclipse, Nissan Skyline GTR ve Mazda RX-7

Ekran görüntüsü 2025-09-12 110813.png


Ekran görüntüsü 2025-09-12 110913.png


Ekran görüntüsü 2025-09-12 110938.png


Rehberimin sonuna geldim. Buraya kadar okuyan herkese teşekkür ederim. İlk defa bu kadar uzun oyun rehberi hazırladım. İlla hatalarım olmuştur kusuruma bakmayın. Tüm oyun içi görselleri oyun içinden kendi kayıtlı oyunumdan video çekip ss aldım (yarış logoları, caleb vs hariç). Hangi araçla oynadınız hangi aracı önerirsiniz tarzı sizde fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.
 
Konu sahibi
Oyunu özleyenler için Circuit yarış modunda video çektim. Buraya çok büyük dosyalar yüklenmediği için youtube'a yükledim. Linki bırakıyorum. Oyunu özleyenler izleyebilirler gameplayimi

 
Geri
Üst Alt