Tema düzenleyici

Marketlerde En Çok Satılan İçecekler

Emir

Moderatör
Yarbay
Konu sahibi
Market rafları adeta küçük bir içecek laboratuvarı gibi. Gazlı içeceklerden enerji bombalarına, vitamin katkılı sularından klasik çay ve kahvelere kadar yüzlerce seçenek tüketiciyi karşılıyor. Peki, Türkiye’de marketlerde en çok tercih edilen içecekler hangileri?

📌 1. Gazlı İçecekler

Kolalar, gazozlar ve aromalı gazlı içecekler yıllardır zirveden inmiyor. Markaların dev reklam kampanyaları, geniş dağıtım ağı ve “alışkanlık” faktörü bu içeceklerin satışlarını sürekli yüksek tutuyor. Özellikle yaz aylarında gazlı içecek satışları patlama yapıyor.

📌 2. Çay ve Soğuk Çaylar

Türkiye’nin milli içeceği çay, sadece evlerde değil, market raflarında da en güçlü paya sahip. Son yıllarda özellikle soğuk çay kategorisi ciddi bir yükseliş trendinde. “Meyveli, şekersiz, detoks” gibi çeşitleriyle genç neslin ilgisini çekiyor.

📌 3. Kahve Çeşitleri

Hazır kahveler, latte ve cappuccino tarzı soğuk kahveler büyük şehirlerde adeta bir “trend içecek” haline geldi. Özellikle öğrenciler ve çalışanlar için pratikliği sebebiyle hazır kahveler listede üst sıralara oynuyor.

📌 4. Meyve Suları

Portakal, vişne, şeftali gibi klasik tatların yanı sıra, “%100 katkısız” ve “soğuk sıkım” ürünler artık daha çok tercih ediliyor. Aile alışverişlerinde en çok alınan ürünlerden biri hâlâ meyve suyu paketleri.

📌 5. Enerji İçecekleri

Gençler ve spor yapanlar arasında popülerliğini koruyor. Uyarıcı etkisi sebebiyle özellikle gece çalışanların da tercihi. Ancak sağlık tartışmaları ve fiyat artışları bu kategoriyi zaman zaman gündeme taşıyor.

📌 6. Su ve Aromalı Sular

“Su zaten en çok tüketilen içecek” denilebilir, ama marketlerde aromalı sular son dönemde klasik suyun önüne geçmeye çalışıyor. Limonlu, naneli, vitamin katkılı versiyonları ciddi bir pazar payı oluşturuyor.

---

Sizce marketlerde en çok satılan içecek hâlâ klasik kola mı, yoksa yeni trendler (soğuk kahve, aromalı su) onu tahtından indirmeye başladı mı?

Sağlık kaygıları tüketici tercihlerinde sizce etkili oluyor mu, yoksa lezzet hâlâ her şeyin önünde mi?

Siz alışverişe gittiğinizde hangi içeceği sepetinize atmadan duramıyorsunuz?

Enerji içecekleri her daim tehlikeli. Ben insanlar niye içiyor hiç anlamıyorum enerjiye ihtiyaç duyan gitsin daha sağlıklı şeylerden alsın enerjiyi
Ben şahsen arkadaş veya aile ortamında alkol yerine tüketiyorum (renk benzerliğinden) aynı zamanda şekerli tadı hoşuma gidiyor. Fakat yılda iki elin parmağını geçmiyordur.

Geri
Üst Alt