Tema düzenleyici

İETT'de Olmasını İstediğiniz Otobüs Hatları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Beykozlu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
146 hattına yoğunluk aldıracak bir hat önerisi

146Y - Yeşilköy Marmaray-Boğazköy/Bahçeşehir

Hoşdere-Esenyurt-Avcılar-Florya Marmaray

Güzergahın tam geçtiği yerleri yazıyorum

Güzergah

Boğazköy Son Durak-Atatürk Blv.-Hoşdere-Bahçeşehir Yolu-Hadımköy-Hoşdere Yolu-1638 Sk.-Hoşdere-Esenyurt Yolu-Doğan Araslı Blv.-Firuzköy Blv.-Avcılar Kavşağı-E5-D-100 Güney Yanyolu-Yanyol Cd.-Basınköy İstanbul Cd.-Çekmece İstanbul Cd.-Yeşilköy Halkalı Cd.-Eski Havaalanı Cd.-Yeşilköy Marmaray (Havacılık Müzesi)

Güzergah

Boğazköy Son Durak-Atatürk Blv.-Hoşdere-Bahçeşehir Yolu-Hadımköy-Hoşdere Yolu-1638 Sk.-Hoşdere-Esenyurt Yolu-Doğan Araslı Blv.-Firuzköy Blv.-Avcılar Kavşağı-E5-D-100 Güney Yanyolu-Yanyol Cd.-Basınköy İstanbul Cd.-Çekmece İstanbul Cd.-Yeşilköy Halkalı Cd.-Eski Havaalanı Cd.-Yeşilköy Marmaray (Havacılık Müzesi)
Nerede sondurak yapcak??

Topçular durağından sonra , nasıl Defterdar durağına geçecekki ?? Çok uzağa gidip U dönüşü yapması gerekiyor . O yollar da kapandı zaten . 86V gibi Defterdar’dan sonra Demirkapıya doğru gelen araçlar , Düz devam edip , Sokaktan doğru caddeye bağlanıyorlar .
Yani gelişte bile bağlantı kopmuş artık . Gidişte hiçbir yol yok direkt olarak oraya bağlanabileceğimiz ( Bildiğim kadarıyla )
Edirnekapı'ya gidip oradan dönüp 86V ve diğer hatlar gibi gidebilir mi?

Edirnekapı'ya gidip oradan dönüp 86V ve diğer hatlar gibi gidebilir mi?
Yaaani , o yol daha geniş ordan dönebilir elbette . Uzun olur ama olur yani .

Eski bağlantı yolu , çalışma yüzünden kapalı olmasa belki daha kısa olabilirdi . Yine uzun olurduda , Edirnekapı’ya kadar gitmezdi en azından.

M9'a ve bölgeye besleme hatlar yaptım, buradan inceleyebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-08-31 at 17.43.27.jpeg
    WhatsApp Image 2025-08-31 at 17.43.27.jpeg
    310.4 KB · Görüntüleme: 19
@Metrocu Rüzgar herkes bir ihtiyaç yazsın demiş idi. Ne kadar ihtiyaç meçhul fakat Tuzla’dan M5’e kolay aktarma yapılamıyor. Açılırsa çok sık çalışmaz muhtemelen Tuzla’dan pek talep olacağını sanmıyorum Üsküdar’a Marmaray gidiyor zaten. Burada amaç M5’in ara duraklarına (Ümraniye, Sancaktepe vs.) ulaştırmak. Nasıl bir güzergah çıkarılabilir?
arkada kaldığı için hortlatıyorum. samandıra merkez uzak kalır gibi, sultanbeyli uzatması yapılmış gibi hesap edersek güzergah nasıl olur? aydınlı toki peronlardan baktım da yolcu potansiyeli sıfır yerlerden geçmek zorunda

Kağıthane-Şişli sınırı (a.k.a. Minibüs Deresine) acilen reforma ihtiyacı var.

66Z'yı HM kodluya çevirip HM5 yapıp Kağıthane Metro-Ayazma Cd.-Galata Deresi Cd.-Cemal Sururi Sk.-Profilo-M.Köy Viyadük ringi olsun tabela "Zincirlidere - Mecidiyeköy" olarak kalsa Kağıthane halkı doluşmaz ve asıl amacı korunmuş olur. ve üstüne minibüs deresi halkının M11'e aktarımı da sağlanmış olur. ayrıca 65G'nin binilemez olduğu saatlerde de dere tarafına daha yakın yaşayan gültepe halkına da destek sağlar.

Minibüs hegemonyasını 41ST'de yenemiyorsan bu rotada 2 tane karsan yokuşçıkamıyorumenaribus ile burada yenersin.

Kağıthane-Şişli sınırı (a.k.a. Minibüs Deresine) acilen reforma ihtiyacı var.

66Z'yı HM kodluya çevirip HM5 yapıp Kağıthane Metro-Ayazma Cd.-Galata Deresi Cd.-Cemal Sururi Sk.-Profilo-M.Köy Viyadük ringi olsun tabela "Zincirlidere - Mecidiyeköy" olarak kalsa Kağıthane halkı doluşmaz ve asıl amacı korunmuş olur. ve üstüne minibüs deresi halkının M11'e aktarımı da sağlanmış olur.

Minibüs hegemonyasını 41ST'de yenemiyorsan bu rotada 2 tane karsan yokuşçıkamıyorumenaribus ile burada yenersin.
minibüs hegemonyası 41ST'de yenilmiyor çünkü bereketliliğine rağmen körüklü verilmiyor, 130Ş gibi pik saatlerde saniyelerle kalkması lazım. inibüs aynı zamanda hattan yolcu çalıp hattı rahatlatıyor. bir yerde yazmıştım. bu hatta en az haftada bir kere binmeyen kağıthaneli olamıyor mu acaba

minibüs hegemonyası 41ST'de yenilmiyor çünkü bereketliliğine rağmen körüklü verilmiyor, 130Ş gibi pik saatlerde saniyelerle kalkması lazım. inibüs aynı zamanda hattan yolcu çalıp hattı rahatlatıyor. bir yerde yazmıştım. bu hatta en az haftada bir kere binmeyen kağıthaneli olamıyor mu acaba
çeliktepeden körüklü geçemez ki

malum şirketin temsalarını çeksek daha fazla binen de olabilir

çeliktepeden körüklü geçemez ki
kağıthane çarpık kentleşmenin en kötü örneği, körüklünün önünde bir tane buldozer bulunup körüklünün geçemeyeceği yerleri yok ederse olur bu iş

ya da daha kolayı dolmuşlar entegrasyona sokulup midibüse çevrilebilir

kağıthane çarpık kentleşmenin en kötü örneği, körüklünün önünde bir tane buldozer bulunup körüklünün geçemeyeceği yerleri yok ederse olur bu iş

ya da daha kolayı dolmuşlar entegrasyona sokulup midibüse çevrilebilir
ciddili öyle
kağıthanede körüklü çalışabilecek 1 hat var oda K3 oda doluluğundan değil rotanın düzlüğünden

entegrasyon olursa 48T'nin seferleri yere çökecek gibime geliyor ve kağıthanenin midibüs tarzı otobüslerle deneyimi var(2019-2022 48T ve 399B) 3 sene cehennem yaşadık

Cendere Caddesi'nden geçen M1 aktarması

(55Y ve 46T bir hattan daha çok şehirlerarası otobüs hattı olduğundan sayılmaz, 41ST'dede malum şirketin 2013 temsaları çalışıyor)
41ZÇ Ayazağa Köyiçi - Vadiistanbul - Kağıthane Metro - Sütlüce - Edirnekapı Kaleboyu - Cevizlibağ - Zeytinburnu Çırpıcı

@Metrocu Rüzgar herkes bir ihtiyaç yazsın demiş idi. Ne kadar ihtiyaç meçhul fakat Tuzla’dan M5’e kolay aktarma yapılamıyor. Açılırsa çok sık çalışmaz muhtemelen Tuzla’dan pek talep olacağını sanmıyorum Üsküdar’a Marmaray gidiyor zaten. Burada amaç M5’in ara duraklarına (Ümraniye, Sancaktepe vs.) ulaştırmak. Nasıl bir güzergah çıkarılabilir?
UM42 Deniz Harp Okulu - Tuzla Sahil/İstasyon - İçmeler - Tersane Kavşağı - TEM - Sultanbeyli Metro

130Ü - Şifa Mahallesi - D100 - Kozyatağı Metro - Ümraniye Metro - Çakmak Köprüsü - Tepeüstü Peronlar

SM20 - Tuzla - İçmeler Köprüsü - D100 - Kartal Köprüsü - Ortadağ - Sancaktepe Metro

133H - Şifa Mahallesi - Mimar Sinan Mahallesi - Patlayıcı Maddeler Yolu - Aydınlı TOKİ Konutları - Aydınlı - Gürpınar Caddesi - Bağlantı Yolu - Viaport AVM - Dedepaşa Caddesi - Eşref Bitlis Bulvarı - Sultanbeyli Son Durak - Kurtköy - Sabiha Gökçen Havalimanı

Uçuk olabilir ama iyi bir hat gibi

TM130 Şifa Mahallesi-Alibeyköy Metro

Organize Deri Sanayii-SGH-D016-1.Köprü-O1-Dersadet Cd.-İETT Kağıthane Garajı-Kazım Karabekir Cd.- Alibeyköy Metro

Yol süresi şu anki trafiği de hesaba katarsak 115 Dakika,

İdeal mi, parkuru kısaltmalı mı?

Yol süresi şu anki trafiği de hesaba katarsak 115 Dakika,

İdeal mi, parkuru kısaltmalı mı?
115 dakika bomboş yol için geçerli . Akşam 3’e katlanır bu süre . 500T bile kısaldı sence böyle bir şey mümkün mü ?
Gözle kabaca bakarken bile hattı 6 farklı parçaya ayırabiliyorum:)

115 dakika bomboş yol için geçerli . Akşam 3’e katlanır bu süre . 500T bile kısaldı sence böyle bir şey mümkün mü ?
Gözle kabaca bakarken bile hattı 6 farklı parçaya ayırabiliyorum:)
Bomboş değil 1.Köprüde trafik var o da hesaplı,

Bomboş yolda 90 dakika

Geri
Üst Alt