Tema düzenleyici

İETT Araç Filosu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Beykozlu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İETT'deki B4001-B4044 2016 model BMC Procity'ler DMO'dan alınma.
2016 yılında B4000 serisi İETT özel üretim Euro 5 Procity'ler aslında ihale kapsamında girecekti filoya. Tahminen 100 küsür tane üretilen ilk parti araçlardı bunlar. Ancak İETT, ihaleden sonra şartnameyi güncelleyerek üretilecek araçların Euro 6 motorlu olmasını istemişti. Bu yüzden BMC, bu araçları teslim edememişti. Daha sonra İETT, DMO yoluyla 44 tanesini filoya katmıştı. Geriye kalan araçları da FSM Demirbaş alıp halk otobüsçülerine satmıştı. BMC de teslimat tarihlerini ileri atıp Euro 6 motorlu Procity TR'leri teslim etmişti.

Herkese günaydınlar ve hayırlı cumalar dilerim.🤝🤝🤝😀😀😀❤❤❤🌹🌹🌹🧿🧿🧿 Aslında şehir içi toplu taşıma araçlarında emniyet kemeri sistemi olsa çok daha iyi olabilirdi en azından yaralanmalar azalırdı.😮😮😮😀😀😀👏👏👏🔥🔥🔥🦁🦁🦁🇹🇷🇹🇷🇹🇷❤❤❤🌹🌹🌹🧿🧿🧿★★★
bazı karsan jestlerde var, citarolarda da ilk yıllarında vardı da çoğu gitti

bazı karsan jestlerde var, citarolarda da ilk yıllarında vardı da çoğu gitti
Günümüzdeki çoğu araçta sadece engelli vatandaşlar için bir kemer var ancak kullanıldığını daha görmedim

2016 yılında B4000 serisi İETT özel üretim Euro 5 Procity'ler aslında ihale kapsamında girecekti filoya. Tahminen 100 küsür tane üretilen ilk parti araçlardı bunlar. Ancak İETT, ihaleden sonra şartnameyi güncelleyerek üretilecek araçların Euro 6 motorlu olmasını istemişti. Bu yüzden BMC, bu araçları teslim edememişti. Daha sonra İETT, DMO yoluyla 44 tanesini filoya katmıştı. Geriye kalan araçları da FSM Demirbaş alıp halk otobüsçülerine satmıştı. BMC de teslimat tarihlerini ileri atıp Euro 6 motorlu Procity TR'leri teslim etmişti.
Çok isabetli bir adım atmışlar. 381 tane olan bu yakışıklı ve konforlu araçların yerine 400 küsür (belki daha fazla) eski kasa zırtlara katlanmak zorunda kalacaktık. 🙃

Renkleri tek düzene çeviren İETT bu durumla baş edecek artık, kendi topuklarına sıktılar.
İsteyen karalamanın yolunu bulur. Bu seferde öholar kaldırılsın diye isyan ederler idi
Çok isabetli bir adım atmışlar. 381 tane olan bu yakışıklı ve konforlu araçların yerine 400 küsür (belki daha fazla) eski kasa zırtlara katlanmak zorunda kalacaktık. 🙃
Belki euro 5 motorlu yeni kasa olurdu. Arıza konusunda o zamanlar hem İETT hem BMC iktidara ait olduğu için hissedilmezdi bence

Şahsen DMO araçlarına razı olurum bu sayede yeni Mercedes'i İETT filosunda görebiliriz belki de. Mercedes fabrikası İstanbul'da amma velakin anca akia alınabiliyor, trajikomik bir durum. 😆

İstanbul'dan EGO'ya giden her Mercedesi gördükçe tam anlamıyla kahroluyorum ://
Bizde iett öhoları isuzu alırken kahroluyoruz ://

2013'te BMC çekilmeseydi filoda 1000 tane Procity olacaktı. Şu anda sadece 4 tane Procity var. Onlar da hep 146-1 ve 146'da çalışıyorlar.

İhaleyi Otokar kazanınca neredeyse 1000 tane Otokar oldu.

2013 model Otokar Kent 290LF.

Karsan'lar ayrı bir ihale. BMC ve Karsan'lar O345'ler yerine.

Otokar'lar MAN'lar ve Ikarus'ların yerine alındı.
Bu arada İ.E.T.T'nin Conecto G aldığı sene, internette İ.E.T.T neden yerli araç almıyor başlıklı bir haber görmüştüm.

O araçları alabilmek için beş kere ihale iptal ettiler
Aynen. İlk yapılan ihaleyi Temsa kazanmıştı ihale iptal edildi, ikincisinde Karsan kazanmıştı o da iptal edildi. Üçüncü ihalede de o dönem AKP'ye yakınlığıyla bilinen Ethem Sancak'ın BMC'si kazanmıştı.

Aynen. İlk yapılan ihaleyi Temsa kazanmıştı ihale iptal edildi, ikincisinde Karsan kazanmıştı o da iptal edildi. Üçüncü ihalede de o dönem AKP'ye yakınlığıyla bilinen Ethem Sancak'ın BMC'si kazanmıştı.
bmc hala akp'ye yakın sadece aktörler değişti

Geri
Üst Alt