Tema düzenleyici

Hisse Senetleri Alım ve Satım Stratejileri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan quatro
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

quatro

Astsubay
Konu sahibi
Hisse senetlerine dair, yatırım tavsiyesi olmadan, alım ve satım stratejileri. Hisse senedi alıp satarken, hangi strateji, indikatör, taktik ya da yöntem kullanıyorsunuz...

Konu sahibi
Borsa ile ilgilenenler, muhtemelen bilirler, ama bilmeyenler için şuraya borsamızın özetini bırakalım...

Bir zamanlar köyün birine bir adam gelmiş ve tanesi 10$dan maymun alacağını söylemiş.
Köyde çok maymun olduğu için köylüler sevinçle ormana koşup maymunları yakalamaya başlamışlar.
Adam,binlerce maymunu 10$ dan satın alınca ortalıkta maymunlar azalmış,yakalaması zorlaşmış.

Köylüler tam maymun yakalamak tan vazgeçecekken adam tanesine 20$ vereceğini söylemiş.
Tekrar heveslenen köylüler tekrar maymunları yakalamaya başlamışlar.
Bir süre sonra da fiyatı 25$a çıkarmış. Ancak bırak yakalamayı, maymuna rastlamak bile çok zorlaşmış.

Bunun üzerine adam fiyatı 50$ a çıkardığını, ancak kendisinin işi olduğu için şehre gitmesi gerektiğini, yardımcısının onun yerine alım yapacağını söylemiş. O yokken yardımcısı köylülere demiş ki; Şu büyük kafesteki maymunlar var ya ben onların tamamını size tanesi 35$ dan satayım, siz de adam gelince ona 50$ dan satarsınız.

Köylüler bütün birikimlerini bir araya toplayarak bütün maymunları satın almışlar.
Sonra ne adamı ne de yardımcısını bir daha gören olmamış.

Malesef borsanın özeti budur...

Konu sahibi
Yüzbaşım fena bir stratejiye benzemiyor. Naçizane bir örnekle açıklar mısınız? Örneği ben vereyim. Mesela x hissesi temettüye 1 hafta kala 100 TL, ve ben 100 tane (Toplam: 10.000 TL) x hissesi aldım. Gerisini siz kendi olası senaryonuz üzerinden devam ederseniz, çok sevinirim. Teşekkürler...

Konu sahibi
Yarın itibariyle geriye dönük, temettüsüne 1 hafta kalan hisselerin ve temettü verildiği gün verdiği tepkileri inceleyip bir ortalama fikir geliştirmem lazım.

Temettü vereceği hafta hisse 100 den bir anda 130 lara çıkmaz ama 113 -115 falan olur ; o kazanç da karındır satıp çıkarsın . Tabi her hissede böyle olmaz yani çok dandik şieketleri de hedef seçmemeli .

Konu sahibi
Temettü vereceği hafta hisse 100 den bir anda 130 lara çıkmaz ama 113 -115 falan olur ; o kazanç da karındır satıp çıkarsın . Tabi her hissede böyle olmaz yani çok dandik şieketleri de hedef seçmemeli .
Haklısınız yüzbaşım, ama kaliteli hisse de fiyatını bulmuş oluyor genelde, temettü yatırımcılığı yapanlar yüzünden fiyat çok geri gelmiyor. Burada fiyata mı bakarsınız mesela? Ortalama ya da düşük fiyatlı bir hisse mi tararsınız? Çünkü takdir edersiniz ki yüksek fiyatlı bir hissede yakalanırsanız neler olabileceğini biliyoruz...

Yok fiyata bakmam temettü verecek hisseye bakarım . Büyük şirketse mali verisi iyiyse alırım spekülatifse uzak dururum yine de . Tek kriter temettü değil faiz indirimi olacak haftalarda da hisse alınabilir . veya bikanço açıklama takvimine göre .

Geri
Üst Alt