Tema düzenleyici

Gölge İnsan Fenomeni: Gerçek Tanık İfadeleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Emir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Emir

Moderatör
Yarbay
Konu sahibi
Gece yarısı gözleriniz yarı kapalı halde yatağınızda uzanırken, odanın bir köşesinde duran silüeti fark ettiğiniz oldu mu? Siyah, insan şeklinde ama detayları seçilemeyen… Yaklaştıkça değil, baktıkça uzaklaşan… İşte buna halk arasında “Gölge İnsan” deniyor.

Paranormal araştırmacılara göre Gölge İnsan fenomeni, genellikle uyku ile uyanıklık arasında, düşük ışıklı ortamlarda ya da tamamen beklenmedik anlarda ortaya çıkıyor. Tanıkların ifadeleri birbirine benzer:

Hızlı hareket eden, bazen sabit duran siyah bir silüet

Yüz detaylarının olmaması

Yoğun bir tedirginlik ve baskı hissi

Bazı durumlarda fısıltı veya ayak sesi

Bir tanık şöyle anlatıyor:

“Gece mutfağa su almaya gittim. Salonun kapısında simsiyah, uzun boylu bir adam silüeti gördüm. Hiç ses çıkarmadan birkaç saniye durdu, sonra gözlerimin önünde adeta buhar gibi dağıldı. Evde o an benden başka kimse yoktu.”

Başka bir tanık ise şunları söylüyor:

“Yatağımda yatıyordum, gözümü açtığımda yanımda diz çökmüş bir gölge vardı. Kıpırdayamadım, nefesim kesildi. Gözlerimi kapatıp açtığımda kaybolmuştu.”

Kimileri bunun uyku felci sırasında beynin görsel halüsinasyon üretmesi olduğunu savunuyor. Kimileri ise karanlık boyutlardan gelen varlıkların insan dünyasına kısa süreli girişleri olduğunu düşünüyor.

Peki sizce Gölge İnsanlar gerçekten var mı, yoksa beynimizin bize oynadığı bir oyun mu?
Gecenin sessizliğinde bir gün karşınıza çıkarsa… Tepkiniz ne olurdu?

Geri
Üst Alt